Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Bij Powerjaar staat ervaren centraal! Als jij nog niet zeker weet welke studie bij jou past, is het belangrijk om juist nú voldoende tijd te nemen om op ontdekkingsreis te gaan.

Jij krijgt in 6 maanden tijd coaching op persoonlijk vlak en studiekeuzebegeleiding. Daarnaast volg jij proefcolleges en neem je een kijkje in de keuken bij een inspirerend bedrijf. Zo kun jij jouw studierichting van voorkeur ook in de praktijk ervaren.

Tegelijkertijd verbreden wij jouw algemene kennis via klassikale masterclasses, doe jij nieuwe inzichten op via een project voor een goed doel en word je ook op fysiek vlak uitgedaagd via sportclinics.

tubeembed

Jij ontdekt een andere kant van jezelf, doordat jij nieuwe ervaringen buiten de schoolbanken om opdoet en soms ook – bewust – uit je comfortzone treedt.

Wij vinden het zonde van jouw talenten, tijd en geld om ‘zomaar’ een (algemene) studie te kiezen. Jij behoort namelijk tot de volgende generatie leiders en wereldverbeteraars. Wij vinden dat de nieuwe wereld – een duurzame samenleving en circulaire economie – begint bij jou.

Na een Powerjaar maak jij een weloverwogen studiekeuze die past bij jouw talenten.

En wie weet kun jij tijdens of na jouw studie wel terecht bij datzelfde eerdergenoemde, inspirerende bedrijf ⚡️

Jouw Powerjaar ziet er als volgt uit:

  • 2 maanden masterclasses: Jij wordt klassikaal uitgedaagd op thema’s zoals: psychologie, ondernemen, ons universum, leiderschap en de kunst van verleiden.
  • 2 maanden bedrijfsonderzoek: Samen met 2 andere Powerjaar-studenten nemen jullie een kijkje in de keuken bij een inspirerende organisatie. Wij matchen jullie aan een bedrijf zo dicht mogelijk bij jouw studierichting van voorkeur, zodat jij in de praktijk ervaart of jouw toekomstige baan écht bij jou past.
  • 2 maanden bijdragen aan een goed doel: Samen met 4 andere Powerjaar-studenten dragen jullie bij aan een project voor een goed doel, zodat jij de kracht van ‘geven’ ervaart. Hier doe jij ervaringen op die jou als persoon zullen raken en – in de positieve zin – voor de rest van jouw leven zullen vormen.

tussenjaar onderdelen powerjaar

Tijdens jouw Powerjaar krijg je ook maandelijks coaching en begeleiding op persoonlijk en professioneel vlak gedurende je gehele reis, zodat jij maximaal in je kracht komt te staan! Ook heb je de mogelijkheid om proefcolleges te volgen op hogescholen en universiteiten, zodat je nóg beter aan kunt voelen of een studie bij jou past.

Tot slot bouw jij ook een fantastisch netwerk op voor jezelf en bouw jij mee aan een betere toekomst voor onze samenleving!

tussenjaar powerjaar Den Haag

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

1) Een uniek studiekeuzetraject in 6 maanden tijd;

2) Praktijkervaring bij een bedrijf in lijn met jouw studievoorkeur;

3) Vrijwilligerswerk;

4) Proefcolleges op hogescholen/universiteiten;

5) Verbreding van jouw algemene kennis;

6) Coaching & begeleiding;

7) Sportclinics;

8) Een breed netwerk voor na je studie;

9) Onvergetelijke, gezellige en inspirerende ervaringen!

Wanneer kan ik starten?

Het programma heeft twee startmomenten: september 2022 en februari 2023 en duurt 6 maanden.

Wat zijn de kosten?

Deelnemen aan Powerjaar kost €3.900,-. Een deel van jouw bijdrage gaat naar ons Powerjaarfonds.

Om de investering voor iedereen mogelijk te maken mag het bedrag in termijnen worden betaald en onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om gebruik te maken van het tussenjaarfonds. Mocht je hier meer over willen weten, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Tot slot worden de reiskosten tijdens de bedrijfsonderzoek en goede doelen-periodes door de organisaties vergoed!

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Zuid-Holland (standplaats: Den Haag)

tussenjaar powerjaar Nederland quote

Ja, ik wil meer informatie over Powerjaar ontvangen!

Ben je benieuwd naar het tussenjaar van Powerjaar? Laat hieronder jouw gegevens achter dan ontvang je direct meer informatie in je inbox en nemen we z.s.m. contact met je op:
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie