Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Bij Powerjaar bouwen wij aan een inspirerende, veilige en vertrouwde omgeving, waardoor jij lekker in je vel komt te zitten en je de ruimte krijgt om te kunnen onderzoeken hoe jij de beste versie wordt van jezelf.

Waar klopt jouw hart sneller van? Hoe kun jij hier later jouw beroep maken? En welke studie versterkt jou om je dromen waar te maken? Jij wordt eerst – in onze House of Wisdom – geïnspireerd door experts vanuit allerlei vakgebieden én neemt daarna een kijkje in de keuken bij inspirerende topbedrijven. Tot slot draag jij ook bij aan een project voor een goed doel in het binnen- óf buitenland!

Ons zes-maanden-programma bestaat uit drie blokken van twee maanden, waar wij plaats hebben voor max. 15 studenten per startmoment.

Ga jij met ons mee op reis?

Of je nu twijfels hebt of wél weet wat jij wilt studeren, is het superhandig om eerst in de praktijk te ervaren of jouw beeld bij een beroep/opleiding klopt, voordat jij een opleiding kiest. 33% van de eerstejaarsstudenten in het hoger onderwijs valt namelijk helaas uit met als meest genoemde reden ‘de studie voldoet niet aan de verwachtingen’.

Daarom krijg jij bij Powerjaar een uniek kijkje in de keuken bij het beroep én de opleiding waar jouw interesse naar uitgaat, vóórdat jij jouw studiekeuze maakt!

inhoud powerjaar

Jouw Powerjaar ziet er als volgt uit:

2 maanden Wisdom Classes: Jouw reis start met een inspiratieperiode, waarin wij klassikaal verschillende inspirerende experts zullen interviewen. Zij geven ons een beeld van de laatste innovaties, vertellen ons over hun ervaringen en brengen over wat hun veld van expertise zo bijzonder maakt. Denk aan specialisten op het gebied van acteren, artificial intelligence, architectuur, cultuur, de evolutie, de financiële wereld, gezondheid, hospitality, journalistiek, klimaat, leiderschap, ondernemen, politiek, psychologie, het universum en virtual reality.

Naast de inspiratie die jij opdoet over al deze thema’s, doen wij tijdens wisdom classes verschillende workshops, zodat jij nog beter kunt aanvoelen welke thema’s bij jou passen en wat jouw expertise zou kunnen zijn.

2 maanden Bedrijfsonderzoek: Na de wisdom classes, eventuele proefcolleges en coaching in het eerste blok, kies jij één expertise/studierichting die bij jou past. In dit blok krijg jij namelijk een uniek kijkje in de keuken bij een bedrijf die werkzaam is in de door jou gekozen studierichting en mag jij meedenken bij interessante uitdagingen!

2 maanden Bijdrage Goed Doel: Tot slot ontwikkel jij jezelf in de laatste twee maanden op persoonlijk vlak door bij te dragen aan een project voor een goed doel die jou interessant lijkt. Dit kun jij doen in Nederland, maar als jij het leuk vindt zijn er ook mogelijkheden via Powerjaar om een bijdrage te leveren in het buitenland!

Tijdens het gehele programma: jij wordt continu gecoacht op persoonlijk vlak en krijgt studiekeuzebegeleiding. Tegelijkertijd heb jij de mogelijkheid om bij veel hogescholen en/of universiteiten proefcolleges te volgen, wat bij kan dragen bij jou uiteindelijk studiekeuze!

tubeembed

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

Wij helpen jou bij het ontdekken van jouw ambities, zodat jij jouw potentie maximaal kunt benutten. Jij behoort namelijk tot de volgende generatie leiders en wereldverbeteraars. En wij vinden dat de nieuwe wereld – een duurzame samenleving en circulaire economie – begint bij jou.

Na een Powerjaar maak jij weloverwogen een studiekeuze die echt past bij jóú!

Let op: Schrijf je op tijd in, want wij hebben max. 15 plaatsen voor afgestudeerde havisten/vwo’ers of gestopte eerstejaars studenten uit het hoger onderwijs.

Wanneer kan ik starten?

Het programma heeft twee startmomenten: september 2022 en februari 2023 en duurt 6 maanden.

Wat zijn de kosten?

Deelnemen aan Powerjaar kost €3.900,-. Wij stimuleren alle deelnemers om naast een Powerjaar ook te werken, zodat jij deze investering volledig zelf kunt betalen. Stel dat jij 3 dagen per week, 8 uur per dag werkt en €7,- per uur verdient, dan verdien jij in 6 maanden tijd €4.032,-.

Om de investering voor iedereen mogelijk te maken mag het bedrag in termijnen worden betaald en onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om gebruik te maken van het tussenjaarfonds. Mocht je hier meer over willen weten, vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Tot slot worden de reiskosten tijdens de bedrijfsonderzoek en goede doelen-periodes door de organisaties vergoed!

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Zuid-Holland (standplaats: Den Haag)

tussenjaar powerjaar quote Mark Twain

Ja, ik wil meer informatie over Powerjaar ontvangen!

Ben je benieuwd naar het tussenjaar van Powerjaar? Laat hieronder jouw gegevens achter dan ontvang je direct meer informatie in je inbox en nemen we z.s.m. contact met je op:
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie