Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Powerjaar biedt een uniek tussenjaar programma van 6 maanden aan om jouw talenten, passie én studiekeuze te ontdekken. Je ontmoet o.a. inspirerende professionals, mag een kijkje in de keuken nemen bij topbedrijven én draagt zelfs bij aan een maatschappelijk goed doel.

Het programma volg je 3 dagen/week, zodat jij meer dan genoeg tijd overhoudt om hiernaast lekker te chillen, werken en sporten! En misschien ga jij na Powerjaar ook nog heerlijk op die (lange) reis!

De Wisdom Cave – waar Powerjaar plaats vindt – is een inspirerende, veilige en betrouwbare plek waar jij je helemaal thuis voelt: een creatieve & innovatieve ruimte in een huiselijke setting. Hier kun je samen met 15 andere Explorers onderzoeken wat voor jou echt belangrijk is en waar jij energie van krijgt. Samen gaan wij op zoek naar de beste versie van jezelf!

Heb jij (bijna) jouw havo of vwo-diploma op zak? Kies dan vanaf september voor een stressvrije Powerreis en word één van de 16 Explorers bij Powerjaar.

Zo kom jij heerlijk in je vel te zitten & start jij na Powerjaar met positieve energie aan jouw vervolgopleiding!

Let op: vraag vanwege de beperkte aantal plaatsen op tijd een kennismakingsgesprek aan via het formulier op deze pagina.

inhoud powerjaar

Jouw reis van 6 maanden ziet er als volgt uit:

2 maanden Wisdom Classes: Jouw reis start met een inspiratieperiode, waarin jij als Explorer klassikaal inspiratie krijgt van passievolle Experts over allerlei verschillende thema’s. Iedere dag geeft een nieuwe Expert jou een beeld van de laatste innovaties, vertellen zij over hun ervaringen en brengen over wat hun veld van specialisme zo bijzonder maakt.

Denk hierbij aan thema’s als architectuur, advocatie, artificial intelligence, geneeskunde, het universum, klimaat, ondernemerschap, psychologie, theater en nog veel meer!

2 maanden Bedrijfsonderzoek: In het tweede deel van het programma ga je aan de slag met een praktijkproject bij een bedrijf naar keuze. In teams van 2 tot 3 Explorers vorm je een adviesteam doe je onderzoek en denk je mee over actuele vraagstukken. Aan het einde van deze periode presenteer je jouw bevindingen en adviezen aan het management van het bedrijf.

2 maanden Bijdrage goed doel: Tot slot ontwikkel jij jezelf in de laatste twee maanden op persoonlijk vlak door bij te dragen aan een project voor een goed doel die bij jou past. Hierdoor voel en zie jij van dichtbij wat de (maatschappelijke) uitdagingen in Nederland écht zijn.

Tijdens het gehele programma: jij wordt continu gecoacht op persoonlijk vlak en krijgt studiekeuzebegeleiding. Tegelijkertijd heb jij de mogelijkheid om bij veel hogescholen en/of universiteiten proefcolleges te volgen, wat bij kan dragen bij jou uiteindelijk studiekeuze!

tubeembed

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

Kies dé opleiding die jou versterkt! Wij helpen jou bij het ontdekken van jouw ambities, zodat jij jouw potentie maximaal kunt benutten. Jij behoort namelijk tot de volgende generatie leiders en wereldverbeteraars. En wij vinden dat de nieuwe wereld – een duurzame samenleving en circulaire economie – begint bij jou.

Na een Powerjaar maak jij weloverwogen een studiekeuze die echt past bij jóúw ambities!

Let op: Vraag op tijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, want wij hebben max. 16 plaatsen voor afgestudeerde havisten/vwo’ers of gestopte eerstejaarsstudenten vanuit het hoger onderwijs.
powerjaar tussenjaar Marinella
powerjaar tussenjaar Diederik
powerjaar tussenjaar Esqua
powerjaar tussenjaar Luuk

Wanneer kan ik starten?

Het programma duurt zes maanden en heeft één startmoment: september 2024.

Wat zijn de kosten?

De totale kosten voor deelname aan Powerjaar zijn €3.900,-. Om de investering voor iedereen mogelijk te maken mag het bedrag in termijnen worden betaald.

We moedigen deelnemers aan om naast het programma te werken. Dit helpt niet alleen bij het financieren van het programma, maar verhoogt ook je betrokkenheid en motivatie. Als je bijvoorbeeld twee dagen per week acht uur werkt tegen een uurloon van €9,-, kun je in zes maanden ongeveer €3.456,- verdienen.

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Zuid-Holland (standplaats: Zoetermeer)

tussenjaar powerjaar groepsfoto 2024

Wat vinden andere jongeren van Powerjaar?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 4 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

Ik volg Powerjaar nu en Powerjaar zorgt er heel erg voor dat ik groei als persoon en steeds een duidelijkere richting in mijn leven krijg. Allan is een legend die er altijd voor je is en waar je altijd bij terecht kunt. Ik raad het programma heel erg aan, eigenlijk aan alle jongeren en vooral als je de drive hebt om jezelf te ontwikkelen en even een keer wat anders wilt dan school.

Mare
Rated 5,0 out of 5

Na haar havo-examen was mijn dochter even totaal “klaar” met school en wilde een tussenjaar. Samen besloten we dat dit dan wel een begeleid tussenjaar zou worden. We kwamen uit bij Alan en zijn prachtige Powerjaar programma en daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad. Mijn dochter staat door alle inspirerende workshops, praktische activiteiten, mooie ontmoetingen en de begeleiding van Alan zo veel opener en positiever in het leven. Echt geweldig om te zien hoe enorm ze gegroeid is. Heel erg bedankt Alan, ik gun echt elke jongvolwassene jouw Powerjaar!

Claudia
Rated 5,0 out of 5

Mijn zoon Mattia en ik hebben voor Powerjaar gekozen om een mooie invulling te geven aan een aantal maanden tussen de Havo en een volgende opleiding. We hadden meteen een goed gevoel over Allan en de manier waarop hij dit programma neerzet. Vanaf dag 1 geen spijt gehad. Het programma is heel afwisselend, veelzijdig, compleet en origineel. Allan heeft een hele goede invloed gehad op mijn zoon en is echt geïnspireerd door hem. Persoonlijk vind ik dat iedere jongere dit programma zou moeten volgen in zijn of haar leven. Je leert dingen die je op school nooit zal leren en die heel waardevol zijn. Allan, ga door met je missie en ik weet zeker dat Powerjaar nog succesvoller zal zijn in de toekomst.

Renate
Rated 5,0 out of 5

Op dit moment ben ik Explorer van Powerjaar. Ik heb voor het Powerjaar gekozen omdat ik nog niet precies wist welke vervolgopleiding ik wilde doen. Mijn idee was om een een deel van mijn tussenjaar te gaan reizen en het andere deel aan het werk te zijn, terwijl ik tegelijkertijd iets nuttigs wilde doen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. In het begin vond ik het wel lastig om mijn weg te vinden, maar nu kijk ik er met een positieve kijk op terug. Ik heb niet alleen veel geleerd, maar heb ook veel plezier gehad. Powerjaar is zeker een absolute aanrader voor mensen die zichzelf willen ontdekken en ontwikkelen. En nog een shout-out naar Allan hoor, je ziet dat hij plezier heeft in wat hij doet en hij haalt altijd het beste van iedereen naar boven.

May-Lin

Ja, ik wil meer informatie over Powerjaar ontvangen!

Ben je benieuwd naar het tussenjaar van Powerjaar? Laat hieronder jouw gegevens achter dan ontvang je direct meer informatie in je inbox en nemen we z.s.m. contact met je op:

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie