Hoe je na een Verkeerde Studiekeuze weet Welke Studie Wel Bij Je Past en Opnieuw een Verkeerde Keuze Voorkomt

 

Het 4-Stappen Studiekeuze Systeem

 • Heb je na een verkeerde studiekeuze (al een tijdje) moeite hebt om te ontdekken wat je wilt en welke studie dan wel bij je past?
 • Bezoek je af en toe een open dag en speur je het internet af naar studies maar heb je moeite om het overzicht te bewaren in de jungle van mogelijkheden?
 • Voel je tijdsdruk om een studie te kiezen maar wil je opnieuw een verkeerde keuze voorkomen en met een zeker gevoel een nieuwe studie kiezen?
 • Lijkt het alsof je vrienden wel hun plek hebben gevonden en heb jij het gevoel dat je nu 'stilstaat' omdat je even geen plan hebt voor de toekomst?

'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' is een online studiekeuzebegeleiding programma zodat je na een verkeerde studiekeuze weet welke studie bij je past en opnieuw een verkeerde studiekeuze voorkomt.

Omdat je mijn bewezen studiekeuzesysteem volgt, krijg je in korte tijd duidelijkheid over een leuke, passende studiekeuze en maak je (eindelijk) een einde aan de onzekerheid over de toekomst. Dit zijn de 4 stappen die je gaat volgen:

1. ZELFKENNIS OPBOUWEN

Je ontdekt eerst met behulp van testen, oefeningen en modellen je belangrijkste passies, kwaliteiten en voorkeuren. We krijgen een antwoord op de vraag: Wat wil ik? & Wat kan ik?

2. RESULTATEN ONTVANGEN

Zodra je alle testen en oefeningen hebt afgerond van stap 1, ontvang je een uitgebreid rapport met daarin een handmatige selectie van 3 interessante studies.

3. STUDIEKENNIS OPDOEN

Je verdiept je in de geselecteerde studies, verzamelt informatie en doet nieuwe ervaringen op met interessante studies. Je krijgt toegang tot de beste informatie en kant-en-klare strategieën.

4. STUDIEKEUZE MAKEN

Zodra je een goed beeld hebt van jezelf én van de studies, onderbouwen we je definitieve studiekeuze en kan je met zekerheid kiezen voor één passende studie.

 

Boek direct Vooruitgang met je Studiekeuze!

Je doorloopt op het online platform het volledige 4-stappen studiekeuzesysteem. Je krijgt direct toegang tot alle testen, kant-en-klare invuloefeningen, modellen, strategieën, trainingsvideo's, informatie over studies en nog veel meer...

 • Aan de slag! Je kan met je gebruikersnaam en wachtwoord direct inloggen op het platform en vandaag nog starten met de eerste testen en oefeningen.
 • Je hoeft niet te reizen - Omdat je het programma online volgt, kan je vanuit huis op iedere laptop, tablet of smartphone vooruitgang boeken met je studiekeuze.
 • Ik sta voor je klaar! Je kan op het platform via een live-chat altijd contact met mij opnemen en al je vragen stellen over het je studiekeuze. Je hebt dan dezelfde dag een antwoord.
 
 
 

Voorkom opnieuw een Verkeerde Studiekeuze

Om opnieuw een verkeerde studiekeuze te voorkomen en straks met zekerheid te kiezen voor één studie doorloop je een volledig studiekeuzeproces. In 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' bouwen we laag-voor-laag jouw studiekeuzepiramide zodat je letterlijk een onderbouwde en gemotiveerde beslissing kan maken:

 • 1. Zelfkennis: Ontdekken wie ben ik? wat wil ik & wat kan ik? - Zelfkennis is het belangrijkste fundament van een passende studiekeuze en je baseert je studiekeuze op een goed inzicht in jezelf. Geen zelfkennis = Geen studiekeuze.
 • 2. Studiekennis: Informatie & ervaringen verzamelen - Zodra je inzicht hebt in jezelf richt je je blik naar buiten en ga je gericht op zoek naar informatie & ervaringen en bouwen we jouw studiekennis op van een selectie interessante studies.
 • 3. Studiekeuze: Een passende, onderbouwde Studie kiezen - Als je genoeg zelfkennis én studiekennis hebt opgebouwd, kan je tijdens deze stap de knoop doorhakken en met overtuiging kiezen voor één studie en je studiekeuze onderbouwen.
 
 

Kies hieronder jouw Studiekeuze Pakket

Een professioneel studiekeuzebegeleidingstraject kost al snel 500,- of meer. Omdat we het online aanbieden en geen dure kantoorruimte huren, volg je 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' nu voor een aantrekkelijk tarief.

BASIC
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
5 Professionele Studiekeuzetesten
Rapportage met studieselectie
Toegang Online Keuzegids
Toegang Studiekeuze Community

100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding
Met Passende Studiekeuze Garantie

197,-

PREMIUM
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
5 Professionele Studiekeuzetesten
Rapportage met studieselectie
Toegang Online Keuzegids
Toegang Studiekeuze Community

100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding
Met Passende Studiekeuze Garantie

297,-

Help! Kies ik voor BASIC of PREMIUM?

Mijn 1-op-1 studiekeuzebegeleiding (PREMIUM) helpt je om sneller tot nieuwe inzichten te komen en in kortere tijd een passende studie te kiezen. Als je kiest voor het BASIC pakket kan je er op een later moment ook nog voor kiezen om extra 1-op-1 studiekeuzebegeleiding in te schakelen en te upgraden naar PREMIUM. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Verberg

1-op-1 Online Studiekeuzebegeleiding

Als je kiest voor het 'PREMIUM' Pakket ben ik je persoonlijke studiekeuzecoach en begeleid ik je tijdens het programma 1-op-1 naar een passende studiekeuze. We gaan in gesprek over je studiekeuze, bespreken jouw testresultaten en studieselectie en ontdekken samen welke studie het beste bij je past. Je krijgt rechtstreeks toegang tot mijn agenda zodat je zelf afspraken kan inplannen en we gaan zo vaak in gesprek als nodig is om tot een passende studiekeuze te komen. De studiekeuzebegeleiding is online en vind plaats op Skype (gratis).

Met 'Passende Studiekeuze' garantie

Het 4-stappen studiekeuzesysteem heeft zich inmiddels bewezen en als jij tijd en energie steekt in het programma, weet ik zeker dat jij met 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' ook toe kan werken naar een onderbouwde, passende studiekeuze. Ik wil dat je je veilig voelt over je investering en als je aan het einde van het programma niet in staat bent om te kiezen voor een passende studie, ontvang je zonder gedoe het geld terug op je rekening. Stuur mij dan gewoon even een e-mail!

 

Dit zeggen jongeren die het programma hebben afgerond

4.7
4,7 rating

4.7 out of 5 stars (based on 44 reviews)
Excellent66%
Goed34%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%


5,0 rating

Met dit programma heb ik een nieuwe studie kunnen kiezen! Ik begon blanco en had geen idee, maar nu sta ik ingeschreven voor een studie.

Deanne
5,0 rating

Ik vond het fijn om op een gestructureerde manier mijn passies, kwaliteiten en voorkeuren in kaart te brengen. Ook de top-3 studieselectie vond ik erg goed en passend. Dit is echt een aanrader als je moeite hebt om te ontdekken welke studie bij je past!

Esther
5,0 rating

Voordat ik begon wist ik echt niet meer wat ik wilde studeren. Ik had het idee dat geen enkele studie bij mij paste. De opdrachten en persoonlijke begeleiding hebben mij heel erg geholpen. Je kan het op je eigen tempo doen en leert daarbij veel over jezelf. Ik kan het iedereen aanraden. Dankjewel Tom!

Robin
5,0 rating

Ik vond het studiekeuzeprogramma heel nuttig en heb veel over mezelf geleerd! Ik heb de knoop eindelijk doorgehakt en weet wat ik wil studeren. Ik heb er zin in!

Lissy
4,0 rating

Ik heb het programma met de bijpassende oefeningen als zeer prettig ervaren. Het heeft me geholpen om een beter beeld van mezelf te krijgen. Zo krijg je gaandeweg een goed inzicht in welke studies bij jou passen. Tom is een fijne studiekeuzebegeleider die persoonlijk in je geïnteresseerd is en je op de goede weg probeert te helpen. Je kan altijd en snel bij hem terecht.

Joris
5,0 rating

Een goede manier om er achter te komen wat je wilt. Opdrachten waardoor je meer leert over jezelf en een fijne begeleiding waarin er goed wordt meegedacht wat de beste stappen voor jou zijn en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Suran Bastiaansen
4,0 rating

Ik vond het online programma een groot voordeel. Alles is digitaal en op eigen werktempo!

Melany
4,0 rating

Ik ben echt meer over mijzelf te weten gekomen. Gelukkig heb ik uiteindelijk met dit programma een studie kunnen vinden, maar ook als dat niet gelukt was, was ik blij geweest dat ik dit programma gedaan heb. Ik heb een andere kijk op mezelf gekregen en weet nu beter waarom ik dingen doe zoals ik ze doe.

Pim Doeswijk

5,0 rating

Fijn en persoonlijk traject, passende en leuke opdrachten.

Mirte Toorenaar
5,0 rating

Het traject via Studiekeuzemaken (Tom) was zeer waardevol. Als je denkt dat je alles hebt bekeken en toch nog geen keuze kunt maken kom je bij Tom uit. De website gaf ons direct vertrouwen, de uitstraling is professioneel & geruststellend. Mijn vraag vooraf op zondagmiddag werd binnen 1 uur beantwoord. Dus gestart, op eigen tempo omdat het programma online staat, na alle modules doorgelopen te hebben kwam Tom met een zeer uitgebreide rapportage die we persoonlijk hebben besproken. Ik weet inmiddels wat ik wil en daar heeft Tom aan bij gedragen, bedankt!

Nick Bijkerk
5,0 rating

Ik heb vaker studiekeuzetests en -workshops gedaan maar zonder resultaat. Ik heb na een verkeerde studiekeuze in een hele korte tijd met dit programma toch een passende studiekeuze kunnen maken en daar ben ik heel blij mee!

Ireen
5,0 rating

Geweldig! De feedback met bijpassende studies is super helder en overtuigend. Daarnaast wordt je persoonlijkheid eng goed beschreven door de tests, waardoor je de adviserende studies daadwerkelijk serieus neemt (wat bij normale studietests nog kan ontbreken) en voor jezelf een reflectie hebt over waar je misschien aan moet werken en wat je moet koesteren. In ieder geval weet ik nu wel wat ik moet gaan doen en raad ik iedereen die twijfelt dit studiekeuzeprogramma zeker aan!

Rob Schilder
4,0 rating

Als ouder stond ik aan de zijlijn van de studiekeuze stress van onze zoon. Als je kind echt niet weet welke opleiding hij wil gaan volgen, is dat in eerst instantie voor hem erg moeilijk maar de omgeving zit ook met de handen in het haar. Onze zoon heeft toen het studiekeuzeprogramma gevolgd. Door het maken van de test kwam hij er wel achter: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik juist niet of juist wel? Het gaf hem een duidelijk inzicht in zijn persoonlijkheid. Ook al kon het op sommige momenten confronterend zijn. Hoe verder hij de test ging maken hoe meer hij inzicht in zichzelf kreeg. En is dat niet het begin van het maken van een juiste studiekeuze? Eerst jezelf ontdekken en als je weet wie je bent, kun je ook de juiste keuzes maken. Inmiddels is hij gestart aan een opleiding waarvan hij denkt, hier kan ik in de toekomst mee verder. Het programma heeft hem weer de hoeveelheid zelfvertrouwen gegeven, waardoor hij een nieuwe studiekeuze heeft kunnen maken. Aanrader!

Ingrid
5,0 rating

Ik heb het programma zeer positief ervaren en ik ben blij dat ik uiteindelijk een passende studie heb gevonden! Voor de rest was de begeleiding goed en geduldig. De begeleiding was erg flexibel en hield rekening met mijn tijden. Er werd goed geluisterd naar wat ik wilde zeggen en samen kwamen tot mijn studiekeuze. Bedankt Tom!

Mike Bloemberg
5,0 rating

Ik vind dat het studiekeuzeprogramma goed is opgebouwd, en een groot deel van de waarde van de testen is ook buiten de website te vinden. De vragen die in het programma worden gesteld blijven namelijk aan de orde, dus triggeren kritisch denken over jezelf door de dag heen, en ook na het invullen van antwoorden blijf je nadenken over jezelf. Dit resulteert erin dat je naast de uitslag van de test ook veel over jezelf hebt geleerd door het proces. De resultaten van de test zijn door alle vragen gebaseerd op je eigen persoonlijkheid, dit een zeer accuraat beeld van je karakter en bijpassende studies.

Luuk Renne
5,0 rating

In 1 woord super! Ik heb lang getwijfeld naar het zoeken van een studiebegleidingstraject, maar studiekeuzenmaken.nl gaf mij het ideale gevoel. De opdrachten zijn duidelijk en je kan de opdrachten maken wanneer je maar wilt ook word je geholpen door een professional die overal wel iets van af weet! Zeker een aanrader!

Stefan


» Meer reviews laden

5,0 rating

Het is een heel uitgebreid en overzichtelijk studiekeuzeprogramma en leuk om te doen. Het voelt niet als een moeten, maar als een mogen. Door de studiekeuzetesten heb ik mezelf echt beter leren kennen, weet wat mijn kwaliteiten zijn. Ook krijg je drie opleidingen uit de uitslag waardoor je nog wat breder kunt zoeken en uitvinden wat jou leuk lijkt. Het is dan niet alsof er maar een ding bij jou matcht en dat er niets anders is wat bij jouw kwaliteiten past. Het is zeker een aanrader aan iedereen die wilt uitzoeken wat voor opleiding die wilt doen!

Lilianne
4,0 rating

Het studiekeuzeprogramma was erg hulpvol en makkelijk te begrijpen allemaal!

Megan
4,0 rating

Ik heb het zeer positief ervaren. Je word op een goede manier begeleid. Ik wil je erg bedanken Tom, je hebt mij geholpen aan een goede keuze!

Stefan
5,0 rating

Het heeft me erg geholpen met zekerheid krijgen in welke studie ik het best kan gaan doen. En de hulp is super persoonlijk. Een goede stok achter de deur ook!

Roy
5,0 rating

Ik vond de begeleiding erg fijn, de persoonlijkheids, competentie en interessetests gaven een goed nieuw inzicht in waar mijn talenten en interesses liggen. De begeleiding was ook goed, geen vraag is te gek en Tom zet zich merkbaar in om mee te denken en passende begeleiding te geven! Al met al ben ik erg tevreden en kan ik het zeker aanraden aan iedereen die twijfelt over zijn studiekeuze!

Lucien
5,0 rating

Het programma zit goed in elkaar en ik vond het fijn om online op eigen tempo het programma te kunnen volgen. Het studiekeuzeprogramma in combinatie met de gesprekken met studiekeuzebegeleider Tom hebben mij enorm geholpen bij het kiezen van een nieuwe studie!

Django
5,0 rating

De opdrachten die ik deed waren goed in de zin dat ik het gevoel had dat ik mezelf leerde kennen. Het mooie is dat ik mijn studie nooit had overwogen voor dit programma. Het is fijn dat er een stapsgewijze opbouw was naar deze studie. Vooral het advies op het einde heeft veel geholpen, namelijk dat geen enkele studie perfect is, en dat er altijd wel een vak is dat me minder ligt, en dat een studie niet bindend is: ik kan altijd nog iets anders doen.

Tim

4,0 rating

Dit programma heeft mij meer inzichten gegeven in mijn kwaliteiten en eigenschappen. Wat heeft geholpen om een passende studiekeuze te maken.

Pamela
4,0 rating

Ik vond het erg fijn dat je niet alleen dingen ontdekt over studies, maar ook over jezelf. Ik heb dingen ontdekt over mezelf waar ik normaal niet bij stil stond. De studies die voor mij zijn uitgekozen vond ik ook wel bij mij passen. Ik heb gekozen om me in te schrijven voor HRM (1e keuze) en pedagogische wetenschappen (2e keuze). Over het algemeen ben ik heel tevreden met het resultaat!

Yanou
5,0 rating

Ik vond het studiekeuze traject erg goed! Het is heel uitgebreid en gedetailleerd en enorm gericht. De uitslagen van de testen lieten echt goed zien wie ik ben en daarom had ik ook veel vertrouwen in de uitslag van het traject!

Peter
5,0 rating

Het programma heeft veel er voor gezorgd dat ik meer over mezelf te weten ben gekomen en ook mij een goede richting heeft gegeven voor een studie.

Niels
5,0 rating

Dit programma en Tom heeft mij goed geholpen om tot een goede studie te komen. Ook het skypen heeft goed geholpen.

Lisanne
5,0 rating

Ondanks wat je zou verwachten van een online programma is het echt heel persoonlijk. Door middel van de 1 op 1 coachingsgesprekken krijg je goede begeleiding van Tom Dekker. De opdrachten tijdens het programma helpen je om naar de juiste aspecten te kijken van een studiekeuze. Daarnaast helpt het jou het overzicht te bewaren waardoor je goed jouzelf en jouw voorkeuren kan vergelijken met mogelijke studies. Zelf switchte ik nog tussen een aantal studies tijdens het programma en Tom was daar om met mij het overzicht te behouden en voor het helpen bij mijn twijfels

Shirley
5,0 rating

Door het programma leer je jezelf beter kennen. Je doorloopt precies de goede stappen en wordt zo eigenlijk naar de keuze toegeleid. Je kiest uiteindelijk op gevoel en kennis en dat is de perfecte combinatie.

Victoria

» Minder reviews

 

In 21 Dagen (of minder) een Passende Studie kiezen

Je kan met dit programma binnen 21 dagen een passende studiekeuze maken. Omdat je onbeperkt toegang hebt tot het programma, kan je overigens je eigen tempo aanhouden en het programma sneller afronden of juist alle tijd nemen die je nodig hebt (het is dus niet erg als je bijvoorbeeld een drukke werkweek of vakantie hebt).

Ouder of Decaan? Bekijk ook de onderliggende methodiek van 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap'

Module 1: Start & Kennismaking

 • Ik geef je een compleet overzicht van het totale programma zodat je direct grip krijgt op je studiekeuzeproces en een plan hebt voor de toekomst.
 • De 5 belangrijkste ‘studiekeuze-mindsets’ die je moet weten om opnieuw een verkeerde keuze te voorkomen en een passende studiekeuze onvermijdelijk te maken (trainingsvideo).
 • Een ‘vul-de-lege-velden-in oefening’ zodat je gemotiveerd bent en blijft om een onderbouwde studiekeuze te maken die goed past bij wat je echt wilt en wat je kan.

Module 2: Zelfkennis Opbouwen

 • Een combinatie van de beste testen, oefeningen en zelfkennismodellen zodat je een compleet en betrouwbaar beeld krijgt van wat je echt wilt zodat je straks zeker weet welke studie bij je past.
 • Een uitgebreide overzichtsrapportage op basis van al jouw uitslagen en antwoorden zodat je aan jezelf en aan anderen kan uitleggen wat je belangrijkste passies, kwaliteiten en voorkeuren zijn.
 • Een zorgvuldige, handmatige selectie van 3 interessante studies aansluiten bij jouw ambities om een goed beeld te krijgen van jouw mogelijkheden.

Module 3: Informatie & Ervaringen verzamelen

 • Strategieën, bronnen en oefenigen om focus aan te brengen in je zoektocht en snel de juiste informatie en ervaringen te verzamelen van interessante studies.
 • Toegang tot de ‘Online Keuzegids’ zodat je je studie – en schoolkeuze keuze baseert op hoogwaardige en onafhankelijke informatie, reviews en beoordelingen.
 • Om het maximale uit een een open dag of meeloopdag te halen, gebruik je mijn ‘3-fasen template’ gebaseerd op 50+ bezochte open dagen.

Module 4: Passende Studiekeuze Maken

 • Op basis van zelfkennis en studiekennis die je hebt opgedaan, maak je tijdens deze module een definitieve, passende studiekeuze.
 • We helpen je om je studiekeuze te onderbouwen en te bepalen waarom die ene studie echt past bij jou.
 • Je krijgt inzicht in je motivatie voor de studie zodat je je goed kan voorbereiden op de selectie op een hogeschool of universtieit.

Gratis Toegang: de Online Keuzegids

Om overzicht te creëren in het oerwoud van mogelijkheden en informatie krijg je in het programma ook gratis toegang tot de online keuzegids (waarde: €27,-). De keuzegids (mbo/hbo/wo) doet onafhankelijk onderzoek naar studies en geeft informatie over:

 • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
 • Kwaliteit van het onderwijs beoordeeld door studenten en experts
 • Baankansen en startsalarissen na de opleiding

Met toegang tot de keuzegids weet ik zeker dat je je studiekeuze baseert op hoogwaardige, onafhankelijke informatie.

Gratis Toegang: de Studiekeuze Community

Je bent zeker niet de enige die moeite heeft met het kiezen van een passende studie. Zodra je ervoor kiest om Passende Studiekeuze Stap voor Stap in te schakelen krijg je ook gratis toegang tot de Online Studiekeuze Community. Dit is een besloten plek waar (vastgelopen) studiekiezers elkaar helpen en ondersteunen.

Je kan anderen hier vragen om feedback, al je vragen stellen over je studiekeuze, waardevolle lessen leren van andere studiekiezers en ervaringen en inzichten delen met anderen.

Kies hieronder jouw Studiekeuze Pakket

ontdek na een verkeerde studiekeuze welke studie het beste bij je past

BASIC
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
5 Professionele Studiekeuzetesten
Rapportage met studieselectie
Toegang Online Keuzegids
Toegang Studiekeuze Community

100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding
Met Passende Studiekeuze Garantie

197,-

PREMIUM
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
5 Professionele Studiekeuzetesten
Rapportage met studieselectie
Toegang Online Keuzegids
Toegang Studiekeuze Community

100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding
Met Passende Studiekeuze Garantie

297,-

Help! Kies ik voor BASIC of PREMIUM?

Mijn 1-op-1 studiekeuzebegeleiding (PREMIUM) helpt je om sneller tot nieuwe inzichten te komen en in kortere tijd een passende studie te kiezen. Als je kiest voor het BASIC pakket kan je er op een later moment ook nog voor kiezen om extra 1-op-1 studiekeuzebegeleiding in te schakelen en te upgraden naar PREMIUM. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Verberg

1-op-1 Online Studiekeuzebegeleiding

Als je kiest voor het 'PREMIUM' Pakket ben ik je persoonlijke studiekeuzecoach en begeleid ik je tijdens het programma 1-op-1 naar een passende studiekeuze. We gaan in gesprek over je studiekeuze, bespreken jouw testresultaten en studieselectie en ontdekken samen welke studie het beste bij je past. Je krijgt rechtstreeks toegang tot mijn agenda zodat je zelf afspraken kan inplannen en we gaan zo vaak in gesprek als nodig is om tot een passende studiekeuze te komen. De studiekeuzebegeleiding is online en vind plaats op Skype (gratis).

Met 'Passende Studiekeuze' garantie

Het 4-stappen studiekeuzesysteem heeft zich inmiddels bewezen en als jij tijd en energie steekt in het programma, weet ik zeker dat jij met 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' ook toe kan werken naar een onderbouwde, passende studiekeuze. Ik wil dat je je veilig voelt over je investering en als je aan het einde van het programma niet in staat bent om te kiezen voor een passende studie, ontvang je zonder gedoe het geld terug op je rekening. Stuur mij dan gewoon even een e-mail!

 

Veelgestelde Vragen

Kies ik voor het BASIC of het PREMIUM pakket?
In PREMIUM helpt een fris perspectief van buitenaf je om sneller tot nieuwe inzichten te komen en een passende studiekeuze te maken. Als je kiest voor BASIC kan je er overigens op een later moment alsnog voor kiezen om wel coaching in te schakelen als je merkt dat je er wel behoefte aan hebt.

Is het programma geschikt voor alle opleidingsniveaus?
Ja, tijdens de kennismaking geef je aan op welk niveau (mbo, hbo of universtiteit) en in welke vorm je wilt studeren (deeltijd, voltijd of thuisstudie) en hier houden we rekening mee in de studie selectie. Afhankelijk van jouw ambitie selecteren we mbo, hbo, wo en master studies.

Kan ik het programma volledig online volgen?
Ja, tijdens de bestelling maak je een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Hiermee kan je direct inloggen op het online platform en starten met de testen en oefeningen. De 1-op-1 studiekeuzebegeleiding vind plaats op Skype (gratis).

Welke testen ga ik maken?
Je maakt in totaal vijf testen met aanvullende reflectie oefeningen. Deze vormen samen een compleet beeld van wie je bent, wat je wil en wat je kan. Je maakt: twee persoonlijkheidstesten, één competentietest, één motivatietest en één interessetest.

Kan ik het programma ook volgen vanuit het buitenland?
Ja, er zijn al jongeren die het programma vanuit het buitenland hebben afgerond (Zwitserland, Noorwegen, UK) en omdat je op afstand kan inloggen is het programma zeer geschikt om vanuit het buitenland te volgen. We houden eventueel rekening met het tijdsverschil.

Hoe werkt de Passende Studiekeuze Garantie?
Als je tijd en energie gestoken hebt in het programma maar je bent niet in staat om een passende studie te kiezen, stuur je mij een e-mail en ik zorg dat het bedrag teruggestort wordt op je rekening. Dat is een belofte.

 

Kan ik er ook langer over doen dan 21 dagen?
Ja, omdat je onbeperkt toegang hebt, kan je je eigen tempo aanhouden en alle tijd nemen die je nodig hebt om het programma af te ronden. Je kan het ook wat rustiger aan doen als je bijvoorbeeld een drukke tentamenweek hebt of op vakantie gaat. Als je iedere dag +/- 30 minuten besteedt aan het programma, kan je binnen 21 dagen een passende studie kiezen.

Hoe kan 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' mij helpen met het maken van een studiekeuze?
Een passende studiekeuze is het resultaat van een proces. Een proces met een vast patroon en een volgorde. In dit programma leg je in de juiste volgorde stap-voor-stap een volledig studiekeuzeproces af zodat je straks in staat bent om een passende studie te kiezen.

Wat kan ik verwachten van de resultaten?
Zodra je alle testen en oefeningen hebt afgerond, ontvang je een uitgebreide overzichtsrapport bestaande uit twee onderdelen: (1) een overzicht van jouw belangrijkste passies, kwaliteiten en voorkeuren en (2) een handmatige selectie van 3 interessante studies die je verder gaat onderzoeken.

Hoe selecteren jullie de 3 interessante studies?
Op basis van de overzichtsrapportage gaan we op zoek naar studies die inhoudelijk passen bij je dominante passies, kwaliteiten, interesses en voorkeuren. We maken een selectie op basis van de grootste 'overlap', daar waar de studie het meeste lijkt op jou.

Selecteren jullie ook studies in het buitenland?
Ja, als je graag in het buitenland wilt studeren, houden we hier rekening mee in de studie selectie.

 

Heb je een andere vraag?

Bel me op: 085-0601595, start een live chat of vul hieronder je telefoonnummer in en ik bel je z.s.m. terug


Een Investering in je Toekomst

Een studie is een belangrijke investering in je toekomst. Je besteedt straks per jaar € 2060,- (collegegeld 2018/2019) en je investeert met een studie veel geld en veel tijd in je eigen ontwikkeling zodat je straks een diploma kan behalen.

Met zo'n grote investering is het verantwoord en aan te raden om ook VAN TE VOREN een investering te doen in je eigen toekomst zodat je een onderbouwde, passende studie kiest.

Beschouw 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' daarom niet als een uitgave maar als een relatief kleine investering die je vooraf maakt in je eigen toekomst zodat je jezelf optimaal kan ontwikkelen en straks voldoening en succes kan ervaren in je studie en carrière.

Een studiekeuzebegeleidingstraject kost al snel € 500,- of meer. Omdat we het online aanbieden en geen dure kantoorruimte huren, kan je 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' nu volgen voor een aantrekkelijk tarief.

 

Waarom kan ik je helpen met je studiekeuze?
Toen ik 19 jaar was koos ik zelf de verkeerde studie: bouwkunde. Ik had me niet goed verdiept in de inhoud en ik had een veel te romantisch beeld van veel tekenen, gebouwen ontwerpen en creatief bezig zijn. In de praktijk viel dat erg tegen en ik stopte in het eerste jaar van m'n studie.

Ik ontdekte toen ook dat ik niet de enige ben die moeite heeft met het kiezen van een passende studie en ik ben toen gestart met mijn persoonlijke missie om te ontdekken hoe dan een 'goede' of 'passende' studiekeuze tot stand komt.

Ik heb gesproken met tientallen studiekeuzebegeleiders en decanen, talloze boeken gelezen, testen gemaakt en mijn persoonlijke ervaringen ingezet. Na verloop van tijd werd er voor mij een terugkerend patroon of systeem zichtbaar om toe te werken naar een passende studiekeuze. De uitkomst, een studiekeuze, is voor iedereen verschillend maar het onderliggende proces heeft een vaste structuur.

De afgelopen 5 jaar hebben 100+ jongeren een passende studiekeuze gemaakt met behulp van dit systeem in mijn studiekeuzeprogramma's, workshops en 1-op-1 begeleiding. Deze jongeren weten wat ze willen studeren dankzij de lessen en inzichten van mijn afgelegde reis in studiekeuzebegeleiding.

Ik heb in 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' dit volledige systeem uitgewerkt zodat jij ook kan ontdekken welke studie bij je past! Lees meer over mij...