Wat ga je doen bij EH?

Kies jij voor een christelijk tussenjaar? Met een opleiding van de EH sta je sterker in je schoenen. Investeer in je persoonlijke- en geloofsontwikkeling en ontdek welke studie bij jou past. Zo leg jij de beste basis voor je leven. Ontdek dit en meer bij de Evangelische Hogeschool!

De EH biedt twee opleidingen, het EH-Basisjaar en het EH-Traject. Het Basisjaar is een éénjarige opleiding (voltijd) ter voorbereiding op hbo of universiteit. Het Traject is een opleiding van vijf maanden (deeltijd) als je gestopt bent met je studie of na een periode van reizen/werken behoefte hebt aan een heroriëntatie op je toekomst.

Het onderwijsprogramma is gericht op:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Geloofstoerusting
  • Oriëntatie op cultuur en maatschappij
  • Studievaardigheden
  • Intellectuele ontwikkeling
  • Studie- en beroepskeuze

Waar kan ik dit tussenjaar volgen?

tussenjaar EH AmersfoortDe EH is gevestigd in Amersfoort en ligt op een loopafstand van ca. 10 minuten van het station Amersfoort CS.

Wanneer kan ik starten met EH?

start tussenjaar EH AmersfoortHalfjaarprogramma (Traject): start februari tot juli (drie lesdagen in de week)

Jaarprogramma (Basisjaar): start eind augustus (vijf lesdagen in de week)

Neem hier contact met ons op voor meer informatie over de startdata.

Wat zijn de kosten?

kosten tussenjaar EH AmersfoortDe kosten die je als student van het EH-Basisjaar aan de EH betaalt liggen rond de €3.000,-. De kosten die je als student van het EH-Traject aan de EH betaalt liggen rond de €2.000,-.

Daarnaast moet je rekening houden met studieboeken en ander studiemateriaal (€200,- tot €300,-). Houd er rekening mee dat (net als andere tussenjaren) het EH-Basisjaar of EH-Traject niet door de overheid erkend wordt en dat je als student geen aanspraak kunt maken op studiefinanciering of OV-jaarkaart. Verblijf en/of reiskosten komen er dus nog extra bij.

Wat vinden andere jongeren van EH?


4,8
Rated 4,8 out of 5
4,8 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend83%
Goed17%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 4,0 out of 5

Erg prettig om samen te zoeken naar God, jezelf, elkaar en een passende studie.

Jeroen
Rated 5,0 out of 5

De beste invulling die ik had kunnen kiezen in mijn tussenjaar.

David
Rated 5,0 out of 5

Ik heb mijn studiekeuze gemaakt op tijdens mijn Basisjaar. De EH heeft deze keuze voor mij vergemakkelijkt door te helpen bij het zicht krijgen op mijn kwaliteiten, mijn persoonlijkheid en welke studie(s) daarbij zouden kunnen passen.

Bernard
Rated 5,0 out of 5

Je krijgt geen briefje uit de hemel, maar je leert in het Basisjaar erg veel over je eigen voorkeuren, interesses en valkuilen. Gepaard met de geweldige berg interessante colleges en de persoonlijke begeleiding kun je naarmate het jaar vordert steeds duidelijker zien waar jouw toekomst ligt. En waar jij als christen verschil kunt maken.

Nieneke
Rated 5,0 out of 5

Ik heb voor de EH gekozen omdat ik graag een jaar uit de stroomversnelling van het leven wilde zijn. Een jaar waarin ik me persoonlijk en op het gebied van geloof kon ontwikkelen vond ik echt tof. Daarbij zou ik ook nog geholpen worden met mijn studiekeuze en dat leek mij wel wat. Dankzij de EH heb ik mezelf zoveel beter leren kennen en ben ik gegroeid in mijn houding tegenover mijn medemens.

Lara

EH Amersfoort Tussenjaar logo

Ja, ik wil meer informatie over EH Amersfoort ontvangen!tussenjaar eh Joselie

Joselie: “Ik heb een goede basis voor de rest van mijn leven mogen opbouwen!”

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het Basisjaar?

“Na het behalen van mijn examens wist ik dat ik een tussenjaar wilde nemen. Maar ik wist ook dat ik niet een jaar lang ergens zou willen werken. Dus ik ging op zoek naar een tussenjaar met wat diepgang. Op een jeugdavond van de kerk werden er flyers uitgedeeld van de EH. Het Basisjaar leek mij wel wat en ik besloot naar de open dag te gaan. Diezelfde avond heb ik mij nog aangemeld omdat ik er zeker van was dat ik hier mijn tussenjaar wilde doorbrengen.”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“Zelf had ik nog niet helemaal helder wat voor studie ik precies wilde gaan doen. Werken in de geestelijke gezondheidszorg was mijn uiteindelijke doel. Maar ik vond het waardevol om eerst een jaar aan mezelf te werken. Zodat ik na afloop een sterke basis heb om het hbo in te gaan.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar en hoe kijk je er nu op terug?

“Allereerst wist ik dat dit een jaar zou zijn waarin het hard werken is. Het is niet de bedoeling om lui achterover te gaan zitten en een aantal colleges te volgen. Er wordt ook van jou verwacht om hiermee aan de slag te gaan. Dat is wel iets wat ik misschien een beetje heb onderschat. Je bent een jaar lang bezig met diepgang brengen in je geloof, jezelf leren kennen, anderen leren kennen. Dat kan soms veel energie vragen. Maar dat is het uiteindelijk allemaal dubbel en dwars waard!

Verder had ik wel verwacht dat ik erachter zou komen welke vervolgstudie ik na het Basisjaar ga doen. Hierin werd je een periode lang goed begeleid en ben ik uiteindelijk ook tot een keuze gekomen!”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?

“Door de EH ben ik mij een stuk bewuster geworden van bijvoorbeeld mijn gedrag met betrekking op studeren. Ik verwacht dus ook dat ik door dit bewustzijn hiermee aan de slag kan in mijn vervolgstudie.

De diepgang die ik dit jaar heb ervaren in mijn relatie met de Heer was zo bijzonder. Dat is iets wat ik ook wil blijven vasthouden in de toekomst. Het geloof was voor mij eerst iets wat er gewoon bij hoorde. Ik was ermee opgevoed, ging zondag mee naar de kerk en daar bleef het dan ook bij. Dit jaar mocht ik erachter komen dat het geloof veel meer is dan dat. Een levende relatie met God!”

Wat valt je op aan de EH?

“De sfeer in de school. De eerste open dag die ik bezocht van de EH kon ik dat al zo goed merken. Vriendelijke docenten, het promo-team wat voor je klaar staat. In de eerste week van het Basisjaar kon ik deze sfeer opnieuw merken. De EH is een vrij kleinschalige school waardoor het ook erg persoonlijk aanvoelt. En door de tutorgroepen (je eigen groep met circa 11 andere studenten) met wie je intensief contact hebt, creëer je gauw een band met medestudenten.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor mijn leven’, dan zeg jij:

“Zeker weten! Als ik kijk hoe ik begon aan dit jaar en na afloop van dit jaar is er echt een groei geweest. Niet alleen qua persoonlijkheid. Ook qua geloofsleven. Ik heb niet alleen veel over mezelf en God mogen leren. Maar ik ben ook goed voorbereid op het hbo. De verslagen, groepsopdrachten etc. die gemaakt werden gaven al een beeld hoe het er op het hbo aan toe zou gaan. Al met al heb ik een goede basis voor de rest van mijn leven mogen opbouwen!”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Ten eerste zou ik iedereen dit jaar gunnen. Zelfs als je al weet wat voor studie je wil gaan doen. Het is zo waardevol om een jaar lang in jezelf te investeren. Jezelf beter leren kennen, je kwaliteiten, valkuilen. Erachter komen Wie God nou voor jou is. Als je twijfelt, ga eens naar een open dag toe, proef de sfeer. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze!”

Straks klaar met mbo, havo of vwo? Doe net als Laurens het EH-Basisjaar. Neem hier contact met ons op!