Hoe je een Leuke, Passende Studie kiest en een Einde maakt aan de Onzekerheid over je Toekomst

 

Het Complete 4-Stappen Studiekeuze Systeem

'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' is een compleet studiekeuze begeleiding programma zodat je weet welke studie bij je past en (opnieuw) een verkeerde studiekeuze voorkomt. Dit zijn de 4 stappen die je volgt om je straks in te kunnen schrijven voor één studie:

Ouder of Decaan? Bekijk ook de onderliggende methodiek van 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap'

1. ZELFKENNIS OPBOUWEN

Je ontdekt eerst met behulp van testen, oefeningen en modellen je belangrijkste passies, kwaliteiten en voorkeuren. We krijgen een antwoord op de vraag: Wat wil ik? & Wat kan ik?

2. RESULTATEN ONTVANGEN

Zodra je alle testen en oefeningen hebt afgerond van stap 1, ontvang je een uitgebreid rapport met daarin een handmatige selectie van 3 interessante studies.

3. STUDIEKENNIS OPDOEN

Je verdiept je in de geselecteerde studies, verzamelt informatie en doet nieuwe ervaringen op met interessante studies. Je krijgt toegang tot de beste informatie en kant-en-klare strategieën.

4. STUDIEKEUZE MAKEN

Zodra je een goed beeld hebt van jezelf én van de studies, onderbouwen we je definitieve studiekeuze en kan je met zekerheid kiezen voor één passende studie.

 

In 21 Dagen een Passende Studie kiezen

Als je iedere dag bezig bent met het programma kan je binnen 21 dagen een passende studie kiezen. Omdat je onbeperkt toegang hebt tot het programma, kan je overigens je eigen tempo aanhouden en alle tijd nemen die je nodig hebt (het is dus niet erg als je bijvoorbeeld een drukke tentamenweek hebt of vakantie neemt). We doorlopen de volgende modules:

Module 1: Start & Kennismaking

 • Ik geef je een compleet overzicht van het programma en ik leg uit hoe we samen gaan toewerken naar een passende studiekeuze.
 • Om het maximale uit het programma te halen, stel je eerst een persoonlijk studiekeuzecontract op en deel ik '5 studiekeuze mindsets' zodat een passende studiekeuze onvermijdelijk is.
 • We maken kennis met elkaar en je maakt inzichtelijk waar je nu staat, wat je ambities zijn en welke stappen hebben geleid naar je huidige situatie.

Module 2: Zelfkennis Opbouwen

 • Je ontdekt wie je bent, wat je wilt en wat je kan en we leggen hier het fundament van jouw passende studiekeuze. Geen betrouwbare zelfkennis = Geen passende studie.
 • Je maakt 5 testen, 21 kant-en-klare invuloefeningen en 7 krachtige zelfkennismodellen zodat een compleet zelfbeeld ontstaat.
 • Je krijgt inzicht in jouw belangrijkste passies, kwaliteiten en voorkeuren zodat je kan bepalen of een studie echt bij je past.
 • Ik analyseer al jouw testuitslagen en antwoorden en je ontvangt een overzichtsrapportage met een handmatige selectie van 3 interessante studies uit het totale studie aanbod.

Module 3: Informatie & Ervaringen verzamelen

 • Op basis van de studie selectie helpen we je om relevante informatie te verzamelen over de inhoud, baankansen en afstudeermogelijkheden.
 • Je krijgt toegang tot de online keuzegids zodat je je studiekeuze baseert op hoogwaardige en onafhankelijke informatie.
 • Je gebruikt 'vul-de-lege-velden-in' oefeningen zodat je open dagen en meeloopdagen er het maximale uit kan halen.
 • Je leert een krachtige strategie om eenvoudig te bepalen of een studie echt bij je past.

Module 4: Passende Studiekeuze Maken

 • Op basis van zelfkennis en studiekennis die je hebt opgedaan, maak je tijdens deze module een definitieve, passende studiekeuze.
 • We helpen je om je studiekeuze te onderbouwen en te bepalen waarom die ene studie echt past bij jou.
 • Je krijgt inzicht in je motivatie voor de studie zodat je je goed kan voorbereiden op de selectie op een hogeschool of universtieit.

Gratis Toegang: de Online Keuzegids

Om overzicht te creëren in het oerwoud van mogelijkheden en informatie krijg je in het programma ook gratis toegang tot de online keuzegids (waarde: €27,-). De keuzegids (mbo/hbo/wo) doet onafhankelijk onderzoek naar studies en geeft informatie over:

 • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
 • Kwaliteit van het onderwijs beoordeeld door studenten en experts
 • Baankansen en startsalarissen na de opleiding

Met toegang tot de keuzegids weet ik zeker dat je je studiekeuze baseert op hoogwaardige, onafhankelijke informatie.

Gratis Toegang: de Studiekeuze Community

Je bent zeker niet de enige die moeite heeft met het kiezen van een passende studie. Zodra je ervoor kiest om Passende Studiekeuze Stap voor Stap in te schakelen krijg je ook gratis toegang tot de Online Studiekeuze Community. Dit is een besloten plek waar (vastgelopen) studiekiezers elkaar helpen en ondersteunen.

Je kan anderen hier vragen om feedback, al je vragen stellen over je studiekeuze, waardevolle lessen leren van andere studiekiezers en ervaringen en inzichten delen met anderen.

Naam: Bas
Situatie: Verkeerde Studiekeuze gemaakt
Beoordeling: ★★★★☆
"Ik heb onlangs het hele programma afgerond en weet inderdaad wat ik nu kan én moet gaan doen."

Naam: Leonie
Situatie: Afgeronde MBO opleiding
Beoordeling: ★★★★☆
"Overzichtelijk, goede opbouw, nuttige vragen, duidelijke resultaten. Ik heb een passende studie gevonden!"

 

Naam: Marlou
Situatie: Tussenjaar na de havo
Beoordeling: ★★★★★
"Hele fijne begeleiding en er is ook echt interesse in je vooruitgang en de keuze die je maakt."

Naam: Rob
Situatie: Examenjaar HAVO
Beoordeling: ★★★★☆
"Ik vind het een mooi programma om erachter te komen wie je bent en welke studie bij je past."

 

Kies hieronder jouw Studiekeuze Pakket

BASIC
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
Rapportage met studieselectie
Toegang Studiekeuze Community

Toegang Online Keuzegids
100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding
PREMIUM
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
Rapportage met studieselectie
Toegang Studiekeuze Community
Toegang Online Keuzegids
100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding*

*1-op-1 Online Studiekeuzebegeleiding

Als je kiest voor het 'Premium Pakket' begeleid ik je tijdens het programma 1-op-1 naar een passende studiekeuze. We gaan in gesprek over je studiekeuze, bespreken jouw resultaten en ontdekken samen welke studie het beste bij je past. Je krijgt rechtstreeks toegang tot mijn agenda zodat je zelf afspraken kan inplannen. De begeleiding is online en vind plaats op Skype (gratis).

Met 'Passende Studiekeuze' garantie

Het 4-stappen studiekeuzesysteem heeft zich inmiddels bewezen en als jij tijd en energie steekt in het programma, weet ik zeker dat jij met 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' ook toe kan werken naar een onderbouwde, passende studiekeuze.

Ik wil dat je je veilig voelt over je investering en als je aan het einde van het programma niet in staat bent om te kiezen voor een passende studie, ontvang je zonder gedoe het geld terug op je rekening. Stuur mij dan gewoon even een e-mail!

Direct toegang tot het Online Platform

Omdat je het programma online volgt, kan je direct starten met de eerste testen en oefeningen en vandaag nog vooruitgang boeken met je studiekeuze. Na de registratie ontvang je een e-mail met instructies om met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen op het online platform.

 

Vragen? Bel 085-0601595 of start een live chat

Kies met Zekerheid een Studie die goed bij je Past

Boek direct Vooruitgang met je Studiekeuze!

Je doorloopt op het online platform het complete 4-stappen Studiekeuze Systeem en je krijgt direct toegang tot alle trainingsvideo's, testen en reflectie opdrachten, kant-en-klare invuloefeningen, modellen, strategieën, informatie over studies en nog veel meer...

 • Direct aan de slag - Je kan met je gebruikersnaam en wachtwoord direct inloggen op het platform en vandaag vooruitgang boeken met je studiekeuze.
 • Je hoeft niet te reizen - Het programma kan je openen vanaf iedere laptop, tablet of smartphone met een internetverbinding.
 • Ik sta voor je klaar! - Je kan op het online platform via een live-chat, e-mail en telefoon altijd contact met mij opnemen en al je vragen stellen over je studiekeuze.
 
 

We bouwen jouw 'Studiekeuzepiramide'

Een passende studiekeuze is het resultaat van een afgelegd studiekeuzeproces. De metafoor voor dat proces is het bouwen van een piramide bestaande uit drie lagen. In Passende Studiekeuze Stap voor Stap bouwen laag-voor-laag jouw 'Studiekeuze Piramide' (zie afbeelding):

 • 1. Ontdekken Wie ben ik? Wat wil ik & wat kan ik? - Zelfkennis is het fundament van een passende studiekeuze. Geen betrouwbare zelfkennis = Geen Passende Studiekeuze
 • 2. Informatie & Ervaringen verzamelen - Zodra je inzicht hebt in wie je bent, wat je wilt en wat je kan ga je gericht op zoek naar informatie & ervaringen en bouw je jouw studiekennis op.
 • 3. Een Passende Studie kiezen - Als je genoeg zelfkennis én studiekennis hebt opgebouwd, kan je tijdens deze stap de knoop doorhakken en met overtuiging kiezen voor één studie.

Omdat je in het programma een volledig studiekeuzeproces aflegt, ben je in staat om met zekerheid te kiezen voor één passende studie en een verkeerde studiekeuze te voorkomen.

 
 

Naam: Leila
Situatie: Verkeerde studiekeuze gemaakt
Beoordeling: ★★★★☆
"Erg fijn, vooral als je stappen vooruit maakt, dan krijg je steeds meer motivatie om moeite te doen om de juiste studiekeuze te maken."

Naam: Machteld
Situatie: Verkeerde Studiekeuze gemaakt
Beoordeling: ★★★★☆
"Heel fijn om mee te werken. Duidelijke opdrachten waar je niet tegen op ziet."

 

Naam: Melissa
Situatie: Examenjaar VWO
Beoordeling: ★★★★★
"Ik had op zich al aardig wat zelfkennis opgebouwd maar ik heb toch nog nieuwe inzichten gekregen en een passende studie gevonden!"

Naam: Joost
Situatie: Examenjaar HAVO
Beoordeling: ★★★★★
"Erg toegankelijk en aangenaam te gebruiken."

 

Een Belangrijke Investering in je Toekomst

Een studie is een belangrijke investering in je toekomst. Je besteedt straks per jaar € 2006,- (collegegeld 2017/2018) en je investeert met een studie veel geld en veel tijd in je eigen ontwikkeling zodat je straks een diploma kan behalen.

Met zo'n grote investering is het verantwoord en aan te raden om ook VAN TE VOREN een investering te doen in je eigen toekomst zodat je een onderbouwde, passende studie kiest.

Beschouw 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' daarom niet als een uitgave maar als een relatief kleine investering die je vooraf maakt in je eigen toekomst zodat je jezelf optimaal kan ontwikkelen en straks voldoening ervaart in je studie en carrière.

Een studiekeuzebegeleidingstraject kost al snel € 500,- of meer. Omdat we het online aanbieden en geen dure kantoorruimte huren, kan je 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' nu volgen voor een aantrekkelijk tarief.

REGISTREER NU

 

Vragen? Bel 085-0601595 of start een live chat

Veelgestelde Vragen

Kan ik het programma volledig online volgen?
Ja, tijdens de bestelling maak je een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Hiermee kan je direct inloggen op het online platform en starten met de testen en oefeningen. De 1-op-1 studiekeuzebegeleiding vind plaats op Skype (gratis).

Kan ik het programma ook volgen vanuit het buitenland?
Ja, er zijn al jongeren die het programma vanuit het buitenland hebben afgerond (Zwitserland, Noorwegen, UK) en omdat je op afstand kan inloggen is het programma zeer geschikt om vanuit het buitenland te volgen. We houden eventueel rekening met het tijdsverschil.

Is het programma geschikt voor alle niveau's (mbo/hbo/universtiteit)?
Ja, tijdens de kennismaking geef je aan op welk niveau en in welke vorm je wilt studeren en hier houden we rekening mee in de studie selectie. Afhankelijk van jouw ambitie selecteren we mbo, hbo, wo en master studies.

Welke testen ga ik maken?
Je maakt in totaal vijf testen met aanvullende reflectie oefeningen. Deze vormen samen een compleet beeld van wie je bent, wat je wil en wat je kan. Je maakt: twee persoonlijkheidstesten, één competentietest, één motivatietest en één interessetest.

Hoe werkt de Passende Studiekeuze Garantie?
Als je tijd en energie gestoken hebt in het programma maar je bent niet in staat om een passende studie te kiezen, stuur je mij een e-mail en ik zorg dat het bedrag teruggestort wordt op je rekening. Dat is een belofte.

 

Kan ik er ook langer over doen dan 21 dagen?
Ja, omdat je onbeperkt toegang hebt, kan je je eigen tempo aanhouden en alle tijd nemen die je nodig hebt om het programma af te ronden. Je kan het ook wat rustiger aan doen als je bijvoorbeeld een drukke tentamenweek hebt of op vakantie gaat. Als je iedere dag +/- 30 minuten besteedt aan het programma, kan je binnen 21 dagen een passende studie kiezen.

Hoe kan 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' mij helpen met het maken van een studiekeuze?
Een passende studiekeuze is het resultaat van een proces. Een proces met een vast patroon en een volgorde. In dit programma leg je in de juiste volgorde stap-voor-stap een volledig studiekeuzeproces af zodat je straks in staat bent om een passende studie te kiezen.

Wat kan ik verwachten van de resultaten?
Zodra je alle testen en oefeningen hebt afgerond, ontvang je een complete overzichtsrapport met (1) jouw belangrijkste passies, kwaliteiten en voorkeuren en (2) een handmatige selectie van 3 interessante studies die je verder gaat onderzoeken.

Hoe selecteren jullie 3 interessante studies?
Op basis van de overzichtsrapportage gaan we op zoek naar studies die inhoudelijk passen bij je dominante passies, kwaliteiten, interesses en voorkeuren. We maken een selectie op basis van de grootste 'overlap', daar waar de studie het meeste lijkt op jou.

Selecteren jullie ook studies in het buitenland?
Ja, als je graag in het buitenland wilt studeren, houden we hier rekening mee in de studie selectie.

 

Heb je een andere vraag over Passende Studiekeuze Stap voor Stap?

Stel hieronder je vraag en we nemen z.s.m. contact met je op!