De inschrijfdeadline van 1 mei is over:

Hoe je vóór 1 mei weet Welke Studie bij je past en een Verkeerde keuze voorkomt met dit bewezen 4 stappen Studiekeuze Systeem

 

Het 4-Stappen Studiekeuze Systeem

 • Heb je in je examenjaar (al een tijdje) moeite hebt om te ontdekken welke studie bij je past en lukt het maar niet om erachter te komen wat je wilt?
 • Bezoek je af en toe een open dag en speur je het internet af naar leuke studies en weet je gewoon niet wat je nu nog meer kan doen om te ontdekken wat je wilt studeren?
 • Voel je nu de tijdsdruk om vóór 1 mei nog een studie te kiezen maar wil je een verkeerde keuze voorkomen en zonder twijfel de 'juiste studie' kiezen?

'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' is een online studiekeuzebegeleiding programma zodat je in je examenjaar vóór 1 mei weet welke studie bij je past en een verkeerde studiekeuze voorkomt.

Omdat je mijn bewezen studiekeuzesysteem volgt, krijg je in korte tijd duidelijkheid over een passende studiekeuze en kan je straks je volle aandacht richten op je eindexamens. Dit zijn de 4 stappen die je gaat volgen:

1. ZELFKENNIS OPBOUWEN

Je ontdekt eerst met behulp van testen, oefeningen en modellen je belangrijkste passies, kwaliteiten en voorkeuren. We krijgen een antwoord op de vraag: Wat wil ik? & Wat kan ik?

2. RESULTATEN ONTVANGEN

Zodra je alle testen en oefeningen hebt afgerond van stap 1, ontvang je een uitgebreid rapport met daarin een handmatige selectie van 3 interessante studies.

3. STUDIEKENNIS OPDOEN

Je verdiept je in de geselecteerde studies, verzamelt informatie en doet nieuwe ervaringen op met interessante studies. Je krijgt toegang tot de beste informatie en kant-en-klare strategieën.

4. STUDIEKEUZE MAKEN

Zodra je een goed beeld hebt van jezelf én van de studies, onderbouwen we je definitieve studiekeuze en kan je met zekerheid kiezen voor één passende studie.

 

Boek direct Vooruitgang met je Studiekeuze!

Je doorloopt op het online platform het volledige 4-stappen studiekeuzesysteem en je krijgt direct toegang tot alle testen en reflectie opdrachten, kant-en-klare invuloefeningen, modellen, strategieën, trainingsvideo's, informatie over studies en nog veel meer...

 • Direct aan de slag - Je kan met je gebruikersnaam en wachtwoord direct inloggen op het platform en vandaag nog starten met de eerste testen en oefeningen.
 • Je hoeft niet te reizen - Je kan het programma volgen vanuit huis op iedere laptop, tablet of smartphone met een internetverbinding als het jou uitkomt.
 • Ik sta voor je klaar! - Je kan op het online platform via een live-chat, e-mail en telefoon altijd contact met mij opnemen en al je vragen stellen over je studiekeuze.
 
 
 

Voorkom een Verkeerde Studiekeuze

Om een verkeerde studiekeuze te voorkomen en met zekerheid te kiezen voor één studie doorloop je een volledig studiekeuzeproces. In Passende Studiekeuze Stap voor Stap bouwen we laag-voor-laag jouw 'Studiekeuzepiramide' (zie figuur) zodat je letterlijk een onderbouwde studiekeuze maakt:

 • 1. Zelfkennis: Ontdekken wie ben ik? wat wil ik & wat kan ik? - Zelfkennis is het belangrijkste fundament van een passende studiekeuze en je baseert je studiekeuze op een goed inzicht in jezelf. Geen zelfkennis = Geen studiekeuze.
 • 2. Studiekennis: Informatie & ervaringen verzamelen - Zodra je inzicht hebt in jezelf richt je je blik naar buiten en ga je gericht op zoek naar informatie & ervaringen en bouwen we jouw studiekennis op van een selectie interessante studies.
 • 3. Studiekeuze: Een passende, onderbouwde Studie kiezen - Als je genoeg zelfkennis én studiekennis hebt opgebouwd, kan je tijdens deze stap de knoop doorhakken en met overtuiging kiezen voor één studie en je studiekeuze onderbouwen.
 
 

Kies hieronder jouw Studiekeuze Pakket

ontdek in je examenjaar (op tijd) welke studie het beste bij je past

BASIC
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
5 Professionele Studiekeuzetesten
Rapportage met studieselectie
Toegang Online Keuzegids
Toegang Studiekeuze Community

100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding
PREMIUM
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
5 Professionele Studiekeuzetesten
Rapportage met studieselectie
Toegang Online Keuzegids
Toegang Studiekeuze Community

100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding*

Help! Kies ik voor BASIC of PREMIUM?

*1-op-1 Online Studiekeuzebegeleiding

Als je kiest voor het 'PREMIUM' Pakket ben ik je persoonlijke studiekeuzecoach en begeleid ik je tijdens het programma 1-op-1 naar een passende studiekeuze. We gaan in gesprek over je studiekeuze, bespreken jouw testresultaten en studieselectie en ontdekken samen welke studie het beste bij je past. Je krijgt rechtstreeks toegang tot mijn agenda zodat je zelf afspraken kan inplannen en we gaan zo vaak in gesprek als nodig is om tot een passende studiekeuze te komen. De studiekeuzebegeleiding is online en vind plaats op Skype (gratis).

Met 'Passende Studiekeuze' garantie

Het 4-stappen studiekeuzesysteem heeft zich inmiddels bewezen en als jij tijd en energie steekt in het programma, weet ik zeker dat jij met 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' ook toe kan werken naar een onderbouwde, passende studiekeuze. Ik wil dat je je veilig voelt over je investering en als je aan het einde van het programma niet in staat bent om te kiezen voor een passende studie, ontvang je zonder gedoe het geld terug op je rekening. Stuur mij dan gewoon even een e-mail!

 

Naam: Bas
Situatie: Verkeerde Studiekeuze gemaakt
Beoordeling: ★★★★★
"Ik heb onlangs het hele programma afgerond en weet inderdaad wat ik nu moet gaan studeren."

Naam: Leonie
Situatie: Afgeronde MBO opleiding
Beoordeling: ★★★★☆
"Overzichtelijk, goede opbouw, nuttige vragen, duidelijke resultaten. Ik heb een passende studie gevonden!"

 

Naam: Marlou
Situatie: Tussenjaar na de havo
Beoordeling: ★★★★★
"Hele fijne begeleiding en er is ook echt interesse in je vooruitgang en de keuze die je maakt."

Naam: Rob
Situatie: Examenjaar HAVO
Beoordeling: ★★★★☆
"Ik vind het een mooi programma om erachter te komen wie je bent en welke studie bij je past."

 

Naam: Leila
Situatie: Verkeerde studiekeuze gemaakt
Beoordeling: ★★★★☆
"Erg fijn, vooral als je stappen vooruit maakt, dan krijg je steeds meer motivatie om moeite te doen om de juiste studiekeuze te maken."

Naam: Machteld
Situatie: Verkeerde Studiekeuze gemaakt
Beoordeling: ★★★★☆
"Heel fijn om mee te werken. Duidelijke opdrachten waar je niet tegen op ziet."

 

Naam: Melissa
Situatie: Examenjaar VWO
Beoordeling: ★★★★★
"Ik had op zich al aardig wat zelfkennis opgebouwd maar ik heb toch nog nieuwe inzichten gekregen en een passende studie gevonden!"

Naam: Joost
Situatie: Examenjaar HAVO
Beoordeling: ★★★★★
"Erg toegankelijk en aangenaam te gebruiken."

 

In 21 Dagen (of minder) een Passende Studie kiezen

Je kan met dit programma binnen 21 dagen een passende studiekeuze maken. Omdat je onbeperkt toegang hebt tot het programma, kan je overigens je eigen tempo aanhouden en het programma sneller afronden of juist alle tijd nemen die je nodig hebt (het is dus niet erg als je bijvoorbeeld een drukke tentamenweek of vakantie hebt).

We doorlopen de volgende modules:

Ouder of Decaan? Bekijk ook de onderliggende methodiek van 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap'

Module 1: Start & Kennismaking

 • Ik geef je een compleet overzicht van het totale programma zodat je direct grip krijgt op je studiekeuzeproces en een plan hebt voor de toekomst.
 • De 5 belangrijkste ‘studiekeuze-mindsets’ die je moet weten om een verkeerde keuze te voorkomen en een passende studiekeuze onvermijdelijk te maken (trainingsvideo).
 • Een ‘vul-de-lege-velden-in oefening’ zodat je gemotiveerd bent en blijft om een goed onderbouwde studiekeuze te maken die past bij wat je echt wilt.

Module 2: Zelfkennis Opbouwen

 • Een combinatie van de beste testen, oefeningen en zelfkennismodellen zodat je een compleet en betrouwbaar beeld krijgt van wat je echt wilt zodat je straks zeker weet welke studie bij je past.
 • Een uitgebreide overzichtsrapportage op basis van al jouw uitslagen en antwoorden zodat je aan jezelf en aan anderen kan uitleggen wat je belangrijkste passies, kwaliteiten en voorkeuren zijn.
 • Een zorgvuldige, handmatige selectie van 3 interessante studies aansluiten bij jouw ambities om een goed beeld te krijgen van jouw mogelijkheden.

Module 3: Informatie & Ervaringen verzamelen

 • Strategieën, bronnen en oefenigen om focus aan te brengen in je zoektocht en snel de juiste informatie en ervaringen te verzamelen van interessante studies.
 • Toegang tot de ‘Online Keuzegids’ zodat je je studie – en schoolkeuze keuze baseert op hoogwaardige en onafhankelijke informatie, reviews en beoordelingen.
 • Om het maximale uit een een open dag of meeloopdag te halen, gebruik je mijn ‘3-fasen template’ gebaseerd op 50+ bezochte open dagen.

Module 4: Passende Studiekeuze Maken

 • Op basis van zelfkennis en studiekennis die je hebt opgedaan, maak je tijdens deze module een definitieve, passende studiekeuze.
 • We helpen je om je studiekeuze te onderbouwen en te bepalen waarom die ene studie echt past bij jou.
 • Je krijgt inzicht in je motivatie voor de studie zodat je je goed kan voorbereiden op de selectie op een hogeschool of universiteit.

Gratis Toegang: de Online Keuzegids

Om overzicht te creëren in het oerwoud van mogelijkheden en informatie krijg je in het programma ook gratis toegang tot de online keuzegids (waarde: €27,-). De keuzegids (mbo/hbo/wo) doet onafhankelijk onderzoek naar studies en geeft informatie over:

 • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
 • Kwaliteit van het onderwijs beoordeeld door studenten en experts
 • Baankansen en startsalarissen na de opleiding

Met toegang tot de keuzegids weet ik zeker dat je je studiekeuze baseert op hoogwaardige, onafhankelijke informatie.

Gratis Toegang: de Studiekeuze Community

Je bent zeker niet de enige die moeite heeft met het kiezen van een passende studie. Zodra je ervoor kiest om Passende Studiekeuze Stap voor Stap in te schakelen krijg je ook gratis toegang tot de Online Studiekeuze Community. Dit is een besloten plek waar (vastgelopen) studiekiezers elkaar helpen en ondersteunen.

Je kan anderen hier vragen om feedback, al je vragen stellen over je studiekeuze, waardevolle lessen leren van andere studiekiezers en ervaringen en inzichten delen met anderen.

Kies hieronder jouw Studiekeuze Pakket

ontdek in je examenjaar (op tijd) welke studie het beste bij je past

BASIC
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
5 Professionele Studiekeuzetesten
Rapportage met studieselectie
Toegang Online Keuzegids
Toegang Studiekeuze Community

100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding
PREMIUM
Het 4-Stappen Studiekeuzesysteem
5 Professionele Studiekeuzetesten
Rapportage met studieselectie
Toegang Online Keuzegids
Toegang Studiekeuze Community

100% Online - Direct aan de slag
1-op-1 Studiekeuzebegeleiding*

Help! Kies ik voor BASIC of PREMIUM?

*1-op-1 Online Studiekeuzebegeleiding

Als je kiest voor het 'PREMIUM' Pakket ben ik je persoonlijke studiekeuzecoach en begeleid ik je tijdens het programma 1-op-1 naar een passende studiekeuze. We gaan in gesprek over je studiekeuze, bespreken jouw testresultaten en studieselectie en ontdekken samen welke studie het beste bij je past. Je krijgt rechtstreeks toegang tot mijn agenda zodat je zelf afspraken kan inplannen en we gaan zo vaak in gesprek als nodig is om tot een passende studiekeuze te komen. De studiekeuzebegeleiding is online en vind plaats op Skype (gratis).

Met 'Passende Studiekeuze' garantie

Het 4-stappen studiekeuzesysteem heeft zich inmiddels bewezen en als jij tijd en energie steekt in het programma, weet ik zeker dat jij met 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' ook toe kan werken naar een onderbouwde, passende studiekeuze. Ik wil dat je je veilig voelt over je investering en als je aan het einde van het programma niet in staat bent om te kiezen voor een passende studie, ontvang je zonder gedoe het geld terug op je rekening. Stuur mij dan gewoon even een e-mail!

 

Een Investering in je Toekomst

Een studie is een belangrijke investering in je toekomst. Je besteedt straks per jaar € 2060,- (collegegeld 2018/2019) en je investeert met een studie veel geld en veel tijd in je eigen ontwikkeling zodat je straks een diploma kan behalen.

Met zo'n grote investering is het verantwoord en aan te raden om ook VAN TE VOREN een investering te doen in je eigen toekomst zodat je een onderbouwde, passende studie kiest.

Beschouw 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' daarom niet als een uitgave maar als een relatief kleine investering die je vooraf maakt in je eigen toekomst zodat je jezelf optimaal kan ontwikkelen en straks voldoening en succes kan ervaren in je studie en carrière.

Een studiekeuzebegeleidingstraject kost al snel € 500,- of meer. Omdat we het online aanbieden en geen dure kantoorruimte huren, kan je 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' nu volgen voor een aantrekkelijk tarief.

 

Waarom kan ik je helpen met je studiekeuze?
Toen ik 19 jaar was koos ik zelf de verkeerde studie: bouwkunde. Ik had me niet goed verdiept in de inhoud en ik had een veel te romantisch beeld van veel tekenen, gebouwen ontwerpen en creatief bezig zijn. In de praktijk viel dat erg tegen en ik stopte in het eerste jaar van m'n studie.

Ik ontdekte toen ook dat ik niet de enige ben die moeite heeft met het kiezen van een passende studie en ik ben toen gestart met mijn persoonlijke missie om te ontdekken hoe dan een 'goede' of 'passende' studiekeuze tot stand komt.

Ik heb gesproken met tientallen studiekeuzebegeleiders en decanen, talloze boeken gelezen, testen gemaakt en mijn persoonlijke ervaringen ingezet. Na verloop van tijd werd er voor mij een terugkerend patroon of systeem zichtbaar om toe te werken naar een passende studiekeuze. De uitkomst, een studiekeuze, is voor iedereen verschillend maar het onderliggende proces heeft een vaste structuur.

De afgelopen 5 jaar hebben 100+ jongeren een passende studiekeuze gemaakt met behulp van dit systeem in mijn studiekeuzeprogramma's, workshops en 1-op-1 begeleiding. Deze jongeren weten wat ze willen studeren dankzij de lessen en inzichten van mijn afgelegde reis in studiekeuzebegeleiding.

Ik heb in 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' dit volledige systeem uitgewerkt zodat jij ook kan ontdekken welke studie bij je past!

 

Vragen? Bel 085-0601595 of start een live chat

Veelgestelde Vragen

Moet ik kiezen voor het BASIC of het PREMIUM pakket?
In PREMIUM helpt een fris perspectief van buitenaf je om sneller tot nieuwe inzichten te komen en een passende studiekeuze te maken. Als je kiest voor BASIC kan je er overigens op een later moment alsnog voor kiezen om wel coaching in te schakelen als je merkt dat je er wel behoefte aan hebt.

Kan ik het programma volledig online volgen?
Ja, tijdens de bestelling maak je een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Hiermee kan je direct inloggen op het online platform en starten met de testen en oefeningen. De 1-op-1 studiekeuzebegeleiding vind plaats op Skype (gratis).

Kan ik het programma ook volgen vanuit het buitenland?
Ja, er zijn al jongeren die het programma vanuit het buitenland hebben afgerond (Zwitserland, Noorwegen, UK) en omdat je op afstand kan inloggen is het programma zeer geschikt om vanuit het buitenland te volgen. We houden eventueel rekening met het tijdsverschil.

Is het programma geschikt voor alle opleidingsniveaus?
Ja, tijdens de kennismaking geef je aan op welk niveau (mbo, hbo of universtiteit) en in welke vorm je wilt studeren (deeltijd, voltijd of thuisstudie) en hier houden we rekening mee in de studie selectie. Afhankelijk van jouw ambitie selecteren we mbo, hbo, wo en master studies.

Welke testen ga ik maken?
Je maakt in totaal vijf testen met aanvullende reflectie oefeningen. Deze vormen samen een compleet beeld van wie je bent, wat je wil en wat je kan. Je maakt: twee persoonlijkheidstesten, één competentietest, één motivatietest en één interessetest.

Hoe werkt de Passende Studiekeuze Garantie?
Als je tijd en energie gestoken hebt in het programma maar je bent niet in staat om een passende studie te kiezen, stuur je mij een e-mail en ik zorg dat het bedrag teruggestort wordt op je rekening. Dat is een belofte.

 

Kan ik er ook langer over doen dan 21 dagen?
Ja, omdat je onbeperkt toegang hebt, kan je je eigen tempo aanhouden en alle tijd nemen die je nodig hebt om het programma af te ronden. Je kan het ook wat rustiger aan doen als je bijvoorbeeld een drukke tentamenweek hebt of op vakantie gaat. Als je iedere dag +/- 30 minuten besteedt aan het programma, kan je binnen 21 dagen een passende studie kiezen.

Hoe kan 'Passende Studiekeuze Stap voor Stap' mij helpen met het maken van een studiekeuze?
Een passende studiekeuze is het resultaat van een proces. Een proces met een vast patroon en een volgorde. In dit programma leg je in de juiste volgorde stap-voor-stap een volledig studiekeuzeproces af zodat je straks in staat bent om een passende studie te kiezen.

Wat kan ik verwachten van de resultaten?
Zodra je alle testen en oefeningen hebt afgerond, ontvang je een uitgebreide overzichtsrapport bestaande uit twee onderdelen: (1) een overzicht van jouw belangrijkste passies, kwaliteiten en voorkeuren en (2) een handmatige selectie van 3 interessante studies die je verder gaat onderzoeken.

Hoe selecteren jullie de 3 interessante studies?
Op basis van de overzichtsrapportage gaan we op zoek naar studies die inhoudelijk passen bij je dominante passies, kwaliteiten, interesses en voorkeuren. We maken een selectie op basis van de grootste 'overlap', daar waar de studie het meeste lijkt op jou.

Selecteren jullie ook studies in het buitenland?
Ja, als je graag in het buitenland wilt studeren, houden we hier rekening mee in de studie selectie.

 

Heb je een andere vraag over Passende Studiekeuze Stap voor Stap?

Stel hieronder je vraag en we nemen z.s.m. contact met je op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.