Tussenjaar Intermijn

Intermijn

Als je deelneemt aan het studiekeuzeprogramma van Intermijn in Utrecht, kun je rekenen op een onvergetelijke, avontuurlijke en zinvolle periode. In kleine groepen van 10 studenten gaan jullie drie maanden intensief aan de slag om meer over jezelf en de wereld om je heen te ontdekken. Je volgt een uitdagend en inspirerend programma. Zo ontdek je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt en maak je een bewuste studiekeuze.

Duur: 3 maanden, start in september, december en maart
Locatie: Utrecht
Kosten: €2950,-

MEER INFORMATIE   


Tussenjaar Breekjaar

Breekjaar

In dit tussenjaar werk je aan persoonlijke ontwikkeling, je zelfvertrouwen en ontdek je jouw kwaliteiten. Een halfjaar of een jaar (dus niet een paar weken zoals de meeste andere programma’s) ga je in een inspirerende omgeving aan de slag met je skills, creativiteit en ondernemerschap. Je leert een studiekeuze te maken en je gaat er zelfs 6 weken tussenuit tijdens de reisperiode. We beloven dat je na dit jaar gegroeid bent in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen!

Duur: 1 jaar of een 1/2 jaar
Locatie: Amsterdam/Utrecht
Kosten: vanaf €5870

MEER INFORMATIE   


Reizen tijdens tussenjaar

Travel Active

Tijdens jouw tussenjaar kan je jouw leven gaan verrijken met een van de mooiste dingen die er is, reizen. Travel Active biedt de programma’s High School, Work & Travel, Vrijwilligerswerk, Taalreizen, Au Pair, High School Holland en Au Pair Nederland aan in haar aanbod. Keuze genoeg dus! Of je nu voor een week of een jaar naar het buitenland gaat, er zit altijd wel een programma bij dat bij jou past.

Duur: flexibel
Locatie: meer dan 50 landen
Kosten: maatwerk

MEER INFORMATIE 


Tussenjaar activity international

Activity International

Activity International organiseert reizen verspreid over de hele wereld. Zo kun je in je tussenjaar naar Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Afrika of Oceanië. Qua werkzaamheden zijn de mogelijkheden oneindig. Je kunt bijvoorbeeld gaan backpacken in Australië of als Au pair in New York gaan werken, lesgeven aan monniken in Thailand of surfles geven aan kinderen.

Duur: flexibel
Locatie: hele wereld
Kosten: maatwerk

MEER INFORMATIE


Tussenjaar zeeland

Tussenjaar Zeeland

Je gaat tijdens dit tussenjaar in zeeland aan de slag met het ontdekken en vastleggen van jouw sterke punten. Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelt een visie op de vraag: ‘hoe kijk ik tegen het leven aan?’ We staan stil bij gedrag dat goed bij je past en je analyseert je talenten. Je gaat richting geven aan je leven en aan de slag met je studiekeuze. Het inhoudelijke programma bestaat uit 4 intensieve maanden en enkele terugkomdagen.

Duur: 4 maanden
Locatie: Middelburg, Zeeland
Kosten: €1500,-

MEER INFORMATIE


ESL Taalreizen tussenjaar

ESL – Taalreizen

ESL – Taalreizen biedt je een heel divers aanbod van mogelijkheden wereldwijd voor een zinvolle invulling van je tussenjaar: Je kunt helemaal zelf beslissen hoe lang je je wilt onderdompelen in een andere taal en cultuur in een of meerdere van onze Gap Experience programma’s, dichtbij, of nu juist heel ver weg. Vertel ons wat jouw belangrijkste doelen zijn en wij helpen je dan om die te realiseren door een keuze samen te stellen uit onze programma’s.

Duur: vanaf 1 week
Locatie: Meer dan 50 landen en 250 bestemmingen
Kosten: vanaf €195,-

MEER INFORMATIE


tussenjaar sleuteljaar

Landmerk Sleuteljaar

Je gaat een half jaar lang meer leren dan je ooit hebt geleerd. Dat is het Landmerk Sleuteljaar. Dit programma daagt je uit om na te denken, te lezen en te spreken over de grote vragen waar we als mensen niet omheen kunnen. Je krijgt les van bevlogen en gerenommeerde academici, die zelf ook bezig zijn met die grote vragen. Na een halfjaar ben je ook zelf beter in staat scherp te redeneren, helder te communiceren en gedisciplineerd te studeren.

Duur: 4 maanden
Locatie: Utrecht
Kosten: vanaf €1495,-

MEER INFORMATIE


tussenjaar foundation 4 life

Foundation 4 Life

Jongeren worden meer dan ooit tevoren geconfronteerd met maatschappelijke verwachtingen, enorme informatiesnelheid en duizenden keuzemogelijkheden. Midden in die storm willen we met Foundation 4 Life een jaar time-out creëren om aan je verdere leven te beginnen vanuit relatie met God, verdieping in Zijn Woord en het verstaan van Zijn stem. Foundation 4 Life is investeren in je toekomst.

Duur: 1 schooljaar
Locatie: Ermelo
Kosten: vanaf €6650,-

MEER INFORMATIE   


Liberal Arts Tussenjaar

Liberal Arts – Vrije Hogeschool

Het Liberal Arts Tussenjaar bestaat uit twee onderdelen: leren en reizen. Tijdens het onderwijsprogramma staan onderzoek, kunstenaarschap en ondernemerschap afwisselend centraal. De keuze voor het tussenjaar is ook de keuze voor een prachtige reis. In mei ga je een maand lang reizen door Midden-Europa.Na het Liberal Arts Tussenjaar weet je beter wie je bent en waar je naartoe wilt.

Duur: schooljaar
Locatie: Zeist
Kosten: vanaf €6250,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar open studio

Open Studio – Video & Digitale media

Je kunt gaan werken of reizen, maar je kunt ook je talenten gaan ontdekken op het creatieve vlak. Schuilt er een filmmaker, schrijver, fotograaf of vormgever in je en zo ja, welke opleiding past daar bij? Welke eisen stellen ze bij een kunst- of filmacademie; hoe bereid jij je voor op de selectieprocedure? Bij Open Studio in Amsterdam hebben we hier 3 tussenjaren voor ingericht zodat je sneller wordt aangenomen op één van de academies in Nederland of België.

Duur: 1 schooljaar
Locatie: Amsterdam
Kosten: vanaf €2995,-

MEER INFORMATIE

Tussenjaar Bonaire Break

Bonaire Break

Bonaire Break is een tussenjaar groepsreis voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar. De Bonaire Break duurt 6 weken. Tijdens deze periode ga je als vrijwilliger werken, maken we elke week een mooie excursie, en werk je ook nog eens heel gericht aan jouw (studie) toekomst! Bonaire Break is er voor jongeren die meer uit het leven en zichzelf willen halen, maar daar wel wat ondersteuning in kunnen gebruiken.

Duur: 42 dagen / 6 weken
Locatie: Bonaire
Kosten: €2350,-

MEER INFORMATIE   


Tussenjaar Projects Abroad

Projects Abroad

Jij bepaalt zelf hoe jouw tussenjaar met Projects Abroad er uit ziet. Projecten lopen vrijwel het gehele jaar door en hebben flexibele startdata. De minimale deelname is meestal 2 weken, soms langer. Je kunt o.a. kiezen uit projecten in de volgende categorieën: Sociale zorg, Lesgeven, Gezondheidszorg, Natuurbehoud & Milieu, Sport, Bouwen, Recht & Mensenrechten, Diergeneeskunde & Dierenverzorging, Microkrediet, Journalistiek, Internationale ontwikkeling, Business, Cultuur & Samenleving

Duur: flexibel
Locatie: meer dan 25 landen
Kosten: maatwerk

MEER INFORMATIE   


tussenjaar jonge helden academie

Jonge Helden Academie

De Jonge Helden Academie is een stichting, opgericht met als doel jongeren (16 tot 25 jaar) te begeleiden naar een persoonlijke en bewuste keuze voor studie of werk. De Jonge Helden Academie geeft jongeren een plek waar zij op maat, in eigen tempo (flexibele in- en uitstroom) en onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en actief kunnen ontdekken wat voor hen de juiste keuze is.

Duur: Flexibel
Locatie: Nijmegen
Kosten: vanaf €250,-

MEER INFORMATIE  


tussenjaar expeditie noord

Expeditie Noord

Bij Expeditie Noord ga je in een kleine groep twee dagen per week, een paar maanden lang, aan de slag om te onderzoeken wat je drijfveren en wensen zijn. Je komt erachter wie je bent, waar je goed in bent, wat je zou willen en welke studie daar bij past. Je bezoekt bedrijven en open dagen, doet ook aan theater en sport en leert vaardigheden, zoals netwerken en solliciteren.

Duur: Een aantal maanden
Locatie: Groningen
Kosten: €995,-

MEER INFORMATIE  


tussenjaar plus taalreizen

PLUS Taalreizen

Tijdens een tussenjaar ga je op taalreis naar het buitenland. Je gaat naar een internationale taalschool, waar je op hoog niveau de taal kunt leren. Elke week start er wel een cursus. Of je nu enkele weken of maanden gaat, in het buitenland wonen is een onvergetelijke ervaring. Je leert de taal en cultuur en maakt internationale vrienden voor het leven. Het is ook mogelijk om een internationaal diploma te behalen.

Duur: vanaf 1 week
Locatie: meer dan 50 landen
Kosten: vanaf €410,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar MKstart

MKstart – Kunstzinnig Tussenjaar

MKstart is een éénjarige vooropleiding en fulltime oriëntatiejaar beeldende kunsten & vormgeving. Bij MKstart komen alle klassieke vakken zoals tekenen, schilderen, grafische technieken en hakken in steen aan bod zodat je een portfolio kan opbouwen. Maar je gaat je ook bezig houden met fotografie, 3D printen, styling en illustratie. Je gaat bovendien films maken en ontdekken hoe je beeldmateriaal kunt verbeteren en manipuleren.

Duur: 1 (oriëntatie)jaar
Locatie: Amsterdam
Kosten: €5.775,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar eh amersfoort

EH Amersfoort

De Evangelische Hogeschool (EH) is er voor jongeren die voortijdig stoppen met hun studie of die na een periode van reizen/werken behoefte hebben aan een heroriëntatie op hun toekomst. Het programma is gericht op de volgende pijlers: Persoonlijke ontwikkeling, Intellectuele ontwikkeling, Studie- en beroepskeuze, Geloofstoerusting, Oriëntatie op cultuur en maatschappij en Studievaardigheden.

Duur: 5 maanden – 1 jaar
Locatie: Amersfoort
Kosten: vanaf €2000,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar surfen marokko

Surf Paradise – Morocco

Wil jij het strand als werkplek? Zoek niet verder! 12 weken bij ons brengt je dichter bij die droom. Word surfinstructeur met onze 3 maanden-durende Instructor Course! Door elke dag te surfen, het bestuderen van surf-theorie en het volgen van workshops, leer jij alle aspecten van een volwaardige surfinstructeur. Naast het surfen organiseren we leuke dagtrips, Arabische lessen, rooftop-parties en verschillende dag-surftrips.

Duur: 12 weken
Locatie: Marokko
Kosten: vanaf €5500,-

MEER INFORMATIE


tussenjaar pole4 Mallorca

Pole4 – Reis Mallorca

Pole4 heeft een outdoor programma ontwikkeld voor jongeren die gekozen hebben voor een tussenjaar. In dit outdoor programma kunnen jongeren op een speelse en natuurlijke manier leren om essentiële sociale vaardigheden op te doen waarmee zij leiderschap ontwikkelen. Daarmee bouwen ze onbewust meer zelfvertrouwen op en leren ze zichzelf beter kennen. Maar ook door bewuster bezig te zijn met te maken (studie)keuzes.

Duur: 2 weken
Locatie: Mallorca
Kosten: vanaf €2450,-

MEER INFORMATIE


tussenjaar inspiratiemotor

Tussenjaar bij Inspiratiemotor

Nadat je jouw mbo-, havo of vwo-diploma hebt gehaald, kan het heel goed zijn om een tussenjaar te volgen, zolang je de juiste ondersteuning krijgt. Met een tussenjaar bij Inspiratiemotor ontdek je in een schooljaar wie je echt bent en waar jouw drijfveren liggen. We focussen op je ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Bij Inspiratiemotor zoeken we het evenwicht met je emoties (EQ), drijfveren (SQ) en je gezondheid (FQ).

Duur: 1/2 jaar – 1 jaar
Locatie: Assen
Kosten: vanaf €1500,-

MEER INFORMATIE 

Aankomende Tussenjaar Events in Nederland/buitenland

nov
15
The Xperience Abroad Fair – Information Planet
Breda
donderdag 15 november van 10:00 - 21:00
nov
15
Meeloopdag – Foundation 4 Life
Ermelo
donderdag 15 november van 13:30 - 16:30
nov
16
Voorlichtingsdag – EH
Amersfoort
vrijdag 16 november van 13:00 - 17:00
nov
17
Open dag HAN – Jonge Helden Academie
HAN Arnhem
zaterdag 17 november van 09:00 - 15:00
nov
17
Proefdag Amsterdam – Breekjaar
Amsterdam
zaterdag 17 november van 10:00 - 13:30

MEER EVENEMENTEN >>