Tussenjaar Breekjaar

Breekjaar

In dit tussenjaar (het Jaar- of Halfjaarprogramma) ga je aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, werk je aan je zelfvertrouwen en ontdek je jouw kwaliteiten. In een inspirerende omgeving leer je skills, creativiteit en ondernemerschap en je gaat de wereld ontdekken. Bovendien leer je een studiekeuze te maken. In het Jaarprogramma ga je ook nog eens 2 maanden naar het buitenland!

Duur: 1/2 jaar of 1 jaar
Locatie: Amsterdam & Utrecht
Kosten: van €5870 tot €8970

MEER INFORMATIE   


Tussenjaar Intermijn

Tussenjaar Intermijn

Als je deelneemt aan het tussenjaarprogramma van Intermijn kun je rekenen op een onvergetelijk, avontuurlijk en zinvol studiekeuzeprogramma. Samen met andere studenten ga je aan de slag om meer over jezelf en de wereld om je heen te ontdekken. Het programma van Intermijn is intensief: vier dagen per week. Een van die vier dagen is een vaste stagedag. De andere drie dagen ben je aanwezig op de locatie van Intermijn.

Duur: 3 maanden
Locatie: Utrecht
Kosten: €2950,-

MEER INFORMATIE   


Reizen tijdens tussenjaar

Travel Active

Tijdens jouw tussenjaar kan je jouw leven gaan verrijken met een van de mooiste dingen die er is, reizen. Travel Active biedt de programma’s High School, Work & Travel, Vrijwilligerswerk, Taalreizen, Au Pair, High School Holland en Au Pair Nederland aan in haar aanbod. Keuze genoeg dus! Of je nu voor een week of een jaar naar het buitenland gaat, er zit altijd wel een programma bij dat bij jou past.

Duur: flexibel
Locatie: meer dan 50 landen
Kosten: maatwerk

MEER INFORMATIE 


Tussenjaar zeeland

Tussenjaar Zeeland

Je gaat tijdens dit tussenjaar in zeeland aan de slag met het ontdekken en vastleggen van jouw sterke punten. Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelt een visie op de vraag: ‘hoe kijk ik tegen het leven aan?’ We staan stil bij gedrag dat goed bij je past en je analyseert je talenten. Je gaat richting geven aan je leven en aan de slag met je studiekeuze want je krijgt een beter beeld van wat je wilt in de maatschappij.

Duur: 4 maanden
Locatie: Middelburg, Zeeland
Kosten: €1500,-

MEER INFORMATIE


Tussenjaar activity international

Activity International

Activity International organiseert reizen verspreid over de hele wereld. Zo kun je in je tussenjaar naar Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Afrika of Oceanië. Qua werkzaamheden zijn de mogelijkheden oneindig. Je kunt bijvoorbeeld gaan backpacken in Australië of als Au pair in New York gaan werken, lesgeven aan monniken in Thailand of surfles geven aan kinderen.

Duur: flexibel
Locatie: hele wereld
Kosten: maatwerk

MEER INFORMATIE


tussenjaar plus taalreizen

PLUS Taalreizen

Tijdens een tussenjaar ga je op taalreis naar het buitenland. Je gaat naar een internationale taalschool, waar je op hoog niveau de taal kunt leren. Elke week start er wel een cursus. Of je nu enkele weken of maanden gaat, voor even in het buitenland wonen is een onvergetelijke ervaring. Je leert de taal en cultuur en maakt internationale vrienden voor het leven.

Duur: vanaf 1 week
Locatie: meer dan 50 landen
Kosten: vanaf €410,-

MEER INFORMATIE   

 
studiekeuzetraject uva hva

Studiekeuzetraject Uva-HvA

Kom je net van de middelbare school of heb je je mbo-4-diploma behaald en heb je nog geen studiekeuze gemaakt? Of ben je gestopt met je studie, heb je een tijdje gewerkt of gereisd en heb je behoefte aan begeleiding bij het maken van je (nieuwe) studiekeuze? Dan is het Studiekeuzetraject UvA-HvA iets voor jou. Je werkt onder begeleiding van een keuzecoach aan het maken van een bewuste studiekeuze.

Duur: 3 maanden
Locatie: Amsterdam
Kosten: vanaf €750,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar foundation 4 life

Foundation 4 Life

Jongeren worden meer dan ooit tevoren geconfronteerd met maatschappelijke verwachtingen, enorme informatiesnelheid en duizenden keuzemogelijkheden. Midden in die storm willen we met Foundation 4 Life een jaar time-out creëren om aan je verdere leven te beginnen vanuit relatie met God, verdieping in Zijn Woord en het verstaan van Zijn stem. Foundation 4 Life is investeren in je toekomst.

Duur: 1 schooljaar
Locatie: Ermelo
Kosten: vanaf €6650,-

MEER INFORMATIE   

Tussenjaar Bonaire Break

Bonaire Break

Bonaire Break is een tussenjaar voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar. Tijdens de Bonaire Break kan je als vrijwilliger werken bij diverse projecten, maken we een aantal mooie excursies, krijg je gastlessen en werk je ook nog eens heel gericht aan jouw (studie) toekomst! Bonaire Break is er voor jongeren die meer uit het leven en zichzelf willen halen, maar daar wel wat ondersteuning in kunnen gebruiken.

Duur: 42 dagen / 6 weken
Locatie: Bonaire
Kosten: €2175,-

MEER INFORMATIE   


Tussenjaar Projects Abroad

Projects Abroad

Jij bepaalt zelf hoe jouw tussenjaar met Projects Abroad er uit ziet. Projecten lopen vrijwel het gehele jaar door en hebben flexibele startdata. De minimale deelname is meestal 2 weken, soms langer. Je kunt o.a. kiezen uit projecten in de volgende categorieën: Sociale zorg, Lesgeven, Gezondheidszorg, Natuurbehoud & Milieu, Sport, Bouwen, Recht & Mensenrechten, Diergeneeskunde & Dierenverzorging.

Duur: flexibel
Locatie: meer dan 25 landen
Kosten: maatwerk

MEER INFORMATIE   


tussenjaar jonge helden academie

Jonge Helden Academie

De Jonge Helden Academie is een stichting, opgericht met als doel jongeren (16 tot 25 jaar) te begeleiden naar een persoonlijke en bewuste keuze voor studie of werk. De Jonge Helden Academie geeft jongeren een plek waar zij op maat, in eigen tempo (flexibele in- en uitstroom) en onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en actief kunnen ontdekken wat voor hen de juiste keuze is.

Duur: Flexibel
Locatie: Nijmegen
Kosten: vanaf €250,-

MEER INFORMATIE  


tussenjaar expeditie noord

Expeditie Noord

Bij Expeditie Noord ga je in een kleine groep twee dagen per week, een paar maanden lang, aan de slag om te onderzoeken wat je drijfveren en wensen zijn. Je komt erachter wie je bent, waar je goed in bent, wat je zou willen en welke studie daar bij past. Je bezoekt bedrijven en open dagen van onderwijsinstellingen, maar je doet ook aan theater en sport en leert vaardigheden, zoals netwerken en solliciteren.

Duur: Een aantal maanden
Locatie: Groningen
Kosten: €995,-

MEER INFORMATIE  


tussenjaar MKstart

MKstart – Kunstzinnig Tussenjaar

MKstart is een éénjarige vooropleiding en fulltime oriëntatiejaar beeldende kunsten & vormgeving. Bij MKstart komen alle klassieke vakken zoals tekenen, schilderen, grafische technieken en hakken in steen aan bod. Maar je gaat je ook bezig houden met fotografie, 3D printen, styling en illustratie. Je gaat bovendien films maken en ontdekken hoe je beeldmateriaal kunt verbeteren en manipuleren.

Duur: 1 (oriëntatie)jaar
Locatie: Amsterdam
Kosten: €5.775,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar ef studiejaar

EF Studiejaar

Tijdens een tussenjaar met EF gaan studenten voor een periode naar een van onze eigen 44 scholen in het buitenland. Studenten kunnen zelf bepalen hoe lang ze weg willen; onze programma’s kunnen al vanaf 2 weken tot een heel jaar. In deze periode volgen ze een aantal lessen per dag, waarbij de focus ligt op het leren van de taal van het land dat ze hebben gekozen.

Duur: vanaf 2 weken
Locatie: 44 scholen over de hele wereld
Kosten: vanaf €2.000,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar eh amersfoort

EH Amersfoort

De Evangelische Hogeschool (EH) is er voor jongeren die voortijdig stoppen met hun studie of die na een periode van reizen/werken behoefte hebben aan een heroriëntatie op hun toekomst. Het programma is gericht op: Persoonlijke ontwikkeling, Intellectuele ontwikkeling, Studie- en beroepskeuze, Geloofstoerusting, Oriëntatie op cultuur en maatschappij en Studievaardigheden.

Duur: 5 maanden – 1 jaar
Locatie: Amersfoort
Kosten: vanaf €2000,-

MEER INFORMATIE