Tussenjaar Breekjaar

Breekjaar

In dit tussenjaar ga je aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, werk je aan je zelfvertrouwen en ontdek je jouw kwaliteiten. In een inspirerende omgeving leer je skills, creativiteit en ondernemerschap en je gaat de wereld ontdekken. Bovendien leer je een studiekeuze te maken en je gaat ook nog eens 2 maanden naar het buitenland. Wij beloven dat na dit jaar gegroeid bent in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen!

Duur: 1 jaar
Locatie: Amsterdam/Utrecht/Eindhoven/Rotterdam
Kosten: €8970

MEER INFORMATIE   


Liberal Arts Tussenjaar

Liberal Arts – Vrije Hogeschool

Het Liberal Arts Tussenjaar bestaat uit twee onderdelen: leren en reizen. Tijdens het onderwijsprogramma staan onderzoek, kunstenaarschap en ondernemerschap afwisselend centraal. De keuze voor het tussenjaar is ook de keuze voor een prachtige reis. In mei ga je een maand lang reizen door Midden-Europa.Na het Liberal Arts Tussenjaar weet je beter wie je bent en waar je naartoe wilt.

Duur: 1 schooljaar
Locatie: Zeist
Kosten: vanaf €6250,-

MEER INFORMATIE


tussenjaar eh amersfoort

EH Amersfoort

De Evangelische Hogeschool (EH) is er voor jongeren die voortijdig stoppen met hun studie of die na een periode van reizen/werken behoefte hebben aan een heroriëntatie op hun toekomst. Het programma is gericht op: Persoonlijke ontwikkeling, Intellectuele ontwikkeling, Studie- en beroepskeuze, Geloofstoerusting, Oriëntatie op cultuur en maatschappij en Studievaardigheden.

Duur: 5 maanden – 1 jaar
Locatie: Amersfoort
Kosten: vanaf €2000,-

MEER INFORMATIE


Reizen tijdens tussenjaar

Tussenjaar Zeeland

Je gaat tijdens dit tussenjaar in zeeland aan de slag met het ontdekken en vastleggen van jouw sterke punten. Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelt een duidelijke visie op de vraag: ‘hoe kijk ik tegen het leven aan?’ We staan stil bij gedrag dat goed bij je past en je analyseert je talenten. Je gaat richting geven aan je leven, want je krijgt een beter beeld van wat je wilt in de huidige maatschappij.

Duur: 4 maanden
Locatie: Middelburg, Zeeland
Kosten: €1500,-

MEER INFORMATIE


tussenjaar foundation 4 life

Foundation 4 Life

Jongeren worden meer dan ooit tevoren geconfronteerd met maatschappelijke verwachtingen, enorme informatiesnelheid en duizenden keuzemogelijkheden. Midden in die storm willen we met Foundation 4 Life een jaar time-out creëren om aan je verdere leven te beginnen vanuit relatie met God, verdieping in Zijn Woord en het verstaan van Zijn stem. Foundation 4 Life is investeren in je toekomst.

Duur: 1 schooljaar
Locatie: Ermelo
Kosten: vanaf €6650,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar sleuteljaar

Landmerk Sleuteljaar

Je gaat een half jaar lang meer leren dan je ooit hebt geleerd. Dat is het Landmerk Sleuteljaar. Dit programma daagt je uit om na te denken, te lezen en te spreken over de grote vragen waar we als mensen niet omheen kunnen. Je krijgt les van bevlogen en gerenommeerde academici, die zelf ook bezig zijn met die grote vragen. Na een halfjaar ben je ook zelf beter in staat scherp te redeneren, helder te communiceren en gedisciplineerd te studeren.

Duur: 4 maanden
Locatie: Utrecht
Kosten: vanaf €1495,-

MEER INFORMATIE   

Tussenjaar Intermijn

Tussenjaar Intermijn

Als je deelneemt aan het tussenjaarprogramma van Intermijn kun je rekenen op een onvergetelijk, avontuurlijk en zinvol studiekeuzeprogramma. Samen met andere studenten ga je aan de slag om meer over jezelf en de wereld om je heen te ontdekken. Het programma van Intermijn is intensief: vier dagen per week. Een van die vier dagen is een vaste stagedag. De andere drie dagen ben je aanwezig op de locatie van Intermijn.

Duur: 3 maanden
Locatie: Utrecht
Kosten: €2950,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar jonge helden academie

Jonge Helden Academie

De Jonge Helden Academie is een stichting, opgericht met als doel jongeren (16 tot 25 jaar) te begeleiden naar een persoonlijke en bewuste keuze voor studie of werk. De Jonge Helden Academie geeft jongeren een plek waar zij op maat, in eigen tempo (flexibele in- en uitstroom) en onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en kunnen ontdekken wat voor hen de juiste keuze is.

Duur: Flexibel
Locatie: Nijmegen
Kosten: vanaf €250,-

MEER INFORMATIE  


tussenjaar expeditie noord

Expeditie Noord

Bij Expeditie Noord ga je twee dagen per week, een paar maanden lang, onderzoeken wat je drijfveren en wensen zijn. Je komt erachter wie je bent, waar je goed in bent, wat je zou willen en welke studie daar bij past. Je bezoekt bedrijven en open dagen van onderwijsinstellingen, maar je doet ook aan theater en sport en leert vaardigheden, zoals netwerken en solliciteren.

Duur: Een aantal maanden
Locatie: Groningen
Kosten: €995,-

MEER INFORMATIE  

 
tussenjaar inspiratiemotor

Tussenjaar bij Inspiratiemotor

Nadat je jouw mbo-, havo of vwo-diploma hebt gehaald, kan het heel goed zijn om een tussenjaar te volgen, zolang je de juiste ondersteuning krijgt. Met een tussenjaar bij Inspiratiemotor ontdek je in een schooljaar wie je echt bent en waar jouw drijfveren liggen. We focussen op je ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Bij Inspiratiemotor zoeken we het evenwicht met je emoties (EQ), drijfveren (SQ) en je gezondheid (FQ).

Duur: 1/2 jaar – 1 jaar
Locatie: Assen
Kosten: vanaf €1500,-

MEER INFORMATIE   

tussenjaar MKstart

MKstart – Kunstzinnig Tussenjaar

MKstart is een éénjarige vooropleiding en fulltime oriëntatiejaar beeldende kunsten & vormgeving. Bij MKstart komen alle klassieke vakken zoals tekenen, schilderen, grafische technieken en hakken in steen uitgebreid aan bod. Maar je gaat je ook bezig houden met fotografie, 3D printen, styling en illustratie. Je gaat bovendien films maken en ontdekken hoe je beeldmateriaal kunt verbeteren en manipuleren.

Duur: 1 (oriëntatie)jaar
Locatie: Amsterdam
Kosten: €5.775,-

MEER INFORMATIE 


tussenjaar open studio

Open Studio – Video & Digitale media

Je kunt gaan werken of reizen, maar je kunt ook je talenten gaan ontdekken op het creatieve vlak. Schuilt er een filmmaker, schrijver, fotograaf of vormgever in je en zo ja, welke opleiding past daar bij? Welke eisen stellen ze bij een kunst- of filmacademie; hoe bereid jij je voor op de selectieprocedure? Bij Open Studio in Amsterdam hebben we hier 3 tussenjaren voor ingericht zodat je sneller wordt aangenomen op één van de academies in Nederland of België.

Duur: 1 schooljaar
Locatie: Amsterdam
Kosten: vanaf €2995,-

MEER INFORMATIE 

Aankomende Tussenjaar Events in Nederland

sep
24
Start Nieuwe Groep – Expeditie Noord
Rijksuniversiteit Groningen
maandag 24 september van 09:30 - 17:00
nov
13
Open avond – Foundation 4 Life
Ermelo
dinsdag 13 november van 19:30 - 21:00
nov
15
Open dag Tussenjaar Zeeland
Middelburg
donderdag 15 november van 10:00 - 12:00
nov
16
Voorlichtingsdag – EH
Amersfoort
vrijdag 16 november van 13:00 - 17:00

MEER EVENEMENTEN >>