tussenjar Intermijn

Intermijn

Als je deelneemt aan het studiekeuzeprogramma van Intermijn in Utrecht, kun je rekenen op een onvergetelijke, avontuurlijke en zinvolle periode. In kleine groepen van 10 studenten gaan jullie drie maanden intensief aan de slag om meer over jezelf en de wereld om je heen te ontdekken. Je volgt een uitdagend en inspirerend programma op onze locatie aan de Oudegracht in Utrecht. Zo ontdek je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt en maak je een bewuste studiekeuze.

Duur: 3 maanden, start in september, december en maart
Locatie: Utrecht
Kosten: €2950,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar MKstart

MKstart – Kunstzinnig Tussenjaar

MKstart is een éénjarige vooropleiding en fulltime oriëntatiejaar beeldende kunsten & vormgeving. Bij MKstart komen alle klassieke vakken zoals tekenen, schilderen, grafische technieken en hakken in steen uitgebreid aan bod. Maar je gaat je ook bezig houden met fotografie, 3D printen, styling en illustratie. Je gaat bovendien films maken en ontdekken hoe je beeldmateriaal kunt verbeteren en manipuleren.

Duur: 1 (oriëntatie)jaar
Locatie: Amsterdam
Kosten: €5.775,-

MEER INFORMATIE 


tussenjaar inspiratiemotor

Tussenjaar bij Inspiratiemotor

Nadat je jouw mbo-, havo of vwo-diploma hebt gehaald, kan het heel goed zijn om een tussenjaar te volgen, zolang je de juiste ondersteuning krijgt. Met een tussenjaar bij Inspiratiemotor ontdek je in een schooljaar wie je echt bent en waar jouw drijfveren liggen. We focussen op je ontwikkeling in de breedste zin van het woord. We kijken naar jouw emoties, drijfveren en je gezondheid.

Duur: 1/2 jaar – 1 jaar
Locatie: Assen
Kosten: vanaf €1500,-

MEER INFORMATIE   


Liberal Arts Tussenjaar

Liberal Arts – Vrije Hogeschool

Het Liberal Arts Tussenjaar bestaat uit twee onderdelen: leren en reizen. Tijdens het onderwijsprogramma staan onderzoek, kunstenaarschap en ondernemerschap afwisselend centraal. De keuze voor het tussenjaar is ook de keuze voor een prachtige reis. In mei ga je een maand lang reizen door Midden-Europa.Na het Liberal Arts Tussenjaar weet je beter wie je bent en waar je naartoe wilt.

Duur: 1 schooljaar
Locatie: Zeist
Kosten: vanaf €6250,-

MEER INFORMATIE


tussenjaar eh amersfoort

EH Amersfoort

De Evangelische Hogeschool (EH) is er voor jongeren die voortijdig stoppen met hun studie of die na een periode van reizen/werken behoefte hebben aan een heroriëntatie op hun toekomst. Het programma is gericht op: Persoonlijke ontwikkeling, Intellectuele ontwikkeling, Studie- en beroepskeuze, Geloofstoerusting, Oriëntatie op cultuur en maatschappij en Studievaardigheden. De Evangelische Hogeschool kent twee opleidingen.

Duur: 5 maanden – 1 jaar
Locatie: Amersfoort
Kosten: vanaf €2000,-

MEER INFORMATIE


Reizen tijdens tussenjaar

Tussenjaar Zeeland

Iedereen heeft een eigen verhaal: jij ook. Je komt ergens vandaan en je wilt ergens naartoe. Samen met je coach en andere deelnemers ga jij ontdekken welke studie en werk bij jou passen. Je leert jezelf kennen; wat jij belangrijk vindt en wat jou uniek maakt, waar jij goed in bent. Dat geeft zelfvertrouwen. Ons programma is gemakkelijk te volgen, flexibel in te delen en je kunt er bij werken. In 3 stappen helpen wij je (opnieuw) te kiezen.

Duur: 2-4 maanden
Locatie: Zeeland en Gent (België)
Kosten: €2000,-

MEER INFORMATIE


tussenjaar NL Modeacademie

NL Modeacademie

Wij bieden een aantal cursussen en opleidingen aan om jouw tussenjaar waardevol en volledig te benutten indien je een carrière in de Mode en Styling ambieert. Het doel is om je in een korte tijd bekend te maken met de verschillende beroepen binnen Mode, Styling & Online Marketing. Ook kun je een cursus of opleiding als oriëntatie fase beschouwen om te ontdekken waar jouw unieke talent en interesses nu echt liggen.

Duur: 10 dagen – 40 weken
Locatie: Amsterdam/Eindhoven/Zwolle
Kosten: vanaf €995,-

MEER INFORMATIE

Tussenjaar Breekjaar

Breekjaar

In dit tussenjaar werk je aan persoonlijke ontwikkeling, je zelfvertrouwen en ontdek je jouw kwaliteiten. Een halfjaar of een jaar (dus niet een paar weken zoals de meeste andere programma’s) ga je in een inspirerende omgeving aan de slag met je skills, creativiteit en ondernemerschap. Je leert een studiekeuze te maken en je gaat er zelfs 6 weken tussenuit tijdens de reisperiode. We beloven dat je na dit jaar gegroeid bent in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen!

Duur: 1 jaar of een 1/2 jaar
Locatie: Amsterdam/Utrecht/Eindhoven
Kosten: vanaf €5870

MEER INFORMATIE   


tussenjaar jonge helden academie

Jonge Helden Academie

De Jonge Helden Academie is een stichting, opgericht met als doel jongeren (16 tot 25 jaar) te begeleiden naar een persoonlijke en bewuste keuze voor studie of werk. De Jonge Helden Academie geeft jongeren een plek waar zij op maat, in eigen tempo (flexibele in- en uitstroom) en onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en kunnen ontdekken wat voor hen de juiste keuze is.

Duur: Flexibel
Locatie: Nijmegen
Kosten: vanaf €300,-

MEER INFORMATIE  


tussenjaar expeditie noord

Expeditie Noord

Bij Expeditie Noord ga je twee dagen per week, een paar maanden lang, onderzoeken wat je drijfveren en wensen zijn. Je komt erachter wie je bent, waar je goed in bent, wat je zou willen en welke studie daar bij past. Je bezoekt bedrijven en open dagen van onderwijsinstellingen, maar je doet ook aan theater en sport en leert vaardigheden, zoals netwerken en solliciteren.

Duur: aantal maanden
Locatie: Groningen
Kosten: €995,-

MEER INFORMATIE  
 

tussenjaar open studio

Open Studio – Video & Digitale media

Je kunt gaan werken of reizen, maar je kunt ook je talenten gaan ontdekken op het creatieve vlak. Schuilt er een filmmaker, schrijver, fotograaf of vormgever in je en zo ja, welke opleiding past daar bij? Welke eisen stellen ze bij een kunst- of filmacademie; hoe bereid jij je voor op de selectieprocedure? Bij Open Studio in Amsterdam hebben we hier 3 tussenjaren voor ingericht zodat je sneller wordt aangenomen op één van de academies in Nederland of België.

Duur: 1 schooljaar
Locatie: Amsterdam
Kosten: vanaf €3095,-

MEER INFORMATIE 


tussenjaar foundation 4 life

Foundation 4 Life

Jongeren worden meer dan ooit tevoren geconfronteerd met maatschappelijke verwachtingen, enorme informatiesnelheid en duizenden keuzemogelijkheden. Midden in die storm willen we met Foundation 4 Life een jaar time-out creëren om aan je verdere leven te beginnen vanuit relatie met God, verdieping in Zijn Woord en het verstaan van Zijn stem. Foundation 4 Life is investeren in je toekomst.

Duur: 1 schooljaar
Locatie: Ermelo
Kosten: vanaf €6650,-

MEER INFORMATIE   


tussenjaar sleuteljaar

Landmerk Sleuteljaar

Je gaat een half jaar lang meer leren dan je ooit hebt geleerd. Dat is het Landmerk Sleuteljaar. Dit programma daagt je uit om na te denken, te lezen en te spreken over de grote vragen waar we als mensen niet omheen kunnen. Je krijgt les van bevlogen en gerenommeerde academici, die zelf ook bezig zijn met die grote vragen. Na een halfjaar ben je ook zelf beter in staat scherp te redeneren, helder te communiceren en gedisciplineerd te studeren.

Duur: 4 maanden
Locatie: Utrecht
Kosten: vanaf €1495,-

MEER INFORMATIE

Aankomende Tussenjaar Events in Nederland

jul
27
Proefdag Breekjaar – Amsterdam
Amsterdam
zaterdag 27 juli van 10:00 - 13:00
aug
3
Infodag – Summerfashionlab
Dé Plek РEindhoven
zaterdag 3 augustus van 11:00 - 17:00
aug
4
Infodag – Summerfashionlab
Amsterdam
zondag 4 augustus van 11:00 - 17:00
aug
10
Proefdag Breekjaar – Utrecht
de Pionier, Utrecht
zaterdag 10 augustus van 10:00 - 13:00
aug
10
Proefdag Breekjaar – Eindhoven
Plan B, Eindhoven
zaterdag 10 augustus van 10:00 - 13:00
aug
24
Proefdag Breekjaar – Amsterdam
Amsterdam
zaterdag 24 augustus van 10:00 - 13:00
aug
24
Open dag – Liberal Arts
Zeist
zaterdag 24 augustus van 13:30 - 16:00
aug
27
Voorlichtingsdag – EH Amersfoort
Amersfoort
dinsdag 27 augustus van 15:00 - 17:00
sep
2
Start Jaarprogramma – Breekjaar
Amsterdam of Utrecht
maandag 2 september

MEER EVENEMENTEN >>