Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Verschilmakers geeft je de tijd en de ruimte om een persoonlijke en bewuste keuze te maken voor studie, werk, ondernemen of reizen.

Je onderzoekt en ontdekt stap voor stap hoe jouw talenten in elkaar zitten, hoe je daar de beste omgeving bij kunt vinden en hoe jij met een voorsprong kunt starten in je nieuwe studie, baan, eigen bedrijf of droomreis.

Je hebt eindeloos websites van studies bekeken. Je hebt veel open dagen bezocht en mensen gesproken. Je hebt tassen vol gadgets, pennen en een mailbox vol met brochures maar je blijft je afvragen of je nu echt verder bent gekomen. Je merkt dat je soms al heel snel het oordeel hebt dat een studie niet bij je past en zo worden je twijfels alleen maar groter.

Herkenbaar? Kom ontdekken hoe het voor jou wél werkt!

Samen met de andere deelnemers van jouw vaste groep, kom je 1 vaste dag per week naar onze locatie. De groep waar je in zit bestaat uit maximaal 15 deelnemers. De dag duurt van 9.30 tot 15.30 uur. Omdat 1 dag per week naar Nijmegen of Enschede reizen heel goed te doen is, zien we dat deelnemers uit bijna heel Nederland komen.

In een groep tref je dus veel verschillende mensen aan. Net klaar met eindexamen, al een paar keer gestart met een studie in mbo/hbo of wo, opleidingen afgerond of een paar jaar gewerkt. Die grote diversiteit is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam en handig voor je netwerk!

Het traject geeft je tijdens je tussenjaar ook de ruimte om andere belangrijke dingen te doen. Je rijbewijs halen, werkervaring opdoen, cursussen volgen en je spaarpot vullen voor je toekomstplannen bijvoorbeeld!

Wil jij liever een korter traject, waarin je handvatten krijgt voor je (studie)keuzeproces, én een onvergetelijke reis maken?? Bekijk dan eens het unieke ‘Held op reis’ programma. Tijdens dit 3 maanden durende programma ontdek je wie je bent, wat je wilt en ga je op reis om dit verder te onderzoeken. Dit begint met 2 maanden regelmatige groepsbijeenkomsten op onze locatie in Nijmegen en vervolgens ben je een maand lang op reis, mogelijk gemaakt door onze samenwerking met Activity International. Het beste van alles: jij kiest de bestemming. Hoe gaaf is dat!? Ben je nieuwsgierig? Neem dan hier contact op.

tussenjaar zwolle

In een traject doorloop je drie fases:

Fase 1: Wie ben jij en hoe werkt het voor jou?
Hierin leer je onderzoeken en ontdekken hoe bijvoorbeeld leren, motivatie, samenwerken en doorzetten voor jou werken. Waar heb jij van nature veel talenten voor?


Fase 2: Welke omgeving past bij mij?
Hierin leer je onderzoeken en ontdekken welke studies, banen en toekomstmogelijkheden goed aansluiten bij wie jij bent als mens. Ook leren we je hoe je een eerlijk en compleet beeld kunt krijgen van hoe een studie of baan echt is. En je kunt gebruik maken van ons alsmaar groeiende netwerk van studenten, professionals en ervaringsdeskundigen.


Fase 3: Starten met een voorsprong
Nu je duidelijk hebt welke keuze je wil gaan maken, bereiden we je nu voor op een zo goed mogelijke start. Denk dan aan (studie)vaardigheidstrainingen, praktische zaken zoals stufi, op kamers gaan en andere dingen die jou helpen om succesvol te starten.

Waarom Verschilmakers?

Je werkt het beste als je weet wie je bent. We hebben Verschilmakers Groep opgezet omdat we ervan overtuigd zijn dat ieder mens uniek is en echt van alles kan met de talenten die je van nature hebt. Als je daar een helder beeld van hebt, ben je in staat om telkens weer je echte eigen keuzes te maken.

Naast zelfgekozen projecten en activiteiten, stellen we een aantal thema’s aan de orde die essentieel zijn voor persoonlijke ontwikkeling en het maken van toekomstbestendige keuzes voor zowel privé- als werkend leven. Zo heb je een leven lang iets aan onze aanpak. En veel deelnemers blijven na deelname verbonden met Verschilmakers om hun kennis en ervaring weer met nieuwe deelnemers te delen.

jha tussenjaar studiekeuzecoaching

Tijdens het traject:

  • Scheppen we een klimaat van veiligheid waarin je (zelf)vertrouwen kunt opbouwen. Het mogen maken van fouten en het durven nemen van risico’s zijn noodzakelijke voorwaarden voor succesvol verder leren en werken.
  • Stel en behaal je je eigen doelen.
  • Creëren we situaties waarin kennis en ervaringen optimaal gedeeld kunnen worden. Want als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen.
  • Organiseren we verbindende activiteiten die bijdragen aan een goede sfeer en aan plezier in leren.
  • Kun je ervoor kiezen om je traject te combineren met een onvergetelijke reis, met Activity International.

Waar kan ik dit tussenjaartraject volgen?

Je kunt jouw Verschilmakers-traject volgen op één van onze locaties in Nijmegen of Enschede.

jha tussenjaar nijmegen studiekeuze

Wanneer kan ik starten?

Je kunt jouw traject starten in september of in januari. Neem contact met ons op om te bespreken wanneer jij zou willen starten.

Goed om te weten: Er zijn mogelijkheden om onder leerplicht deel te nemen aan een Verschilmakers-traject. Neem contact met ons op en dan onderzoeken we hoe een tussenjaar onder leerplicht eruit zou kunnen zien voor jou.

jha tussenjaar groepsfoto

Wat zijn de kosten?

Deelnemen aan een Verschilmakers-traject kost, per studiejaar 2024/2025, €399,- per maand (excl. max. €25,- per maand voor het gebruik van het digitale platform).

Dat is een maandabonnement dat je wekelijks toegang geeft tot de deelnemersdagen van jouw groep (schoolvakanties uitgezonderd). Met je abonnement kun je ons ook raadplegen voor vragen, tips, advies en connecties uit ons netwerk.

tussenjaar jonge helden academie nijmegen
tussenjaar jonge helden academie enschede


Wat vinden andere jongeren van Verschilmakers?

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Mijn tijd was super fijn en comfortabel, ik heb super veel geleerd over mezelf door gebruik van de persoonlijke handleiding en de opdrachten daarom heen. De sfeer in de groep was altijd gezellig en de coaches waren supergezellig en fijn om mee te werken.

Door de comfortabele sfeer heb ik veel kunnen leren over mezelf, dingen zoals op welke

manier ik het beste kan leren en in welke situaties ik mijn motivatie het best behoud. Dit

soort onderwerpen zullen zeker terugkomen in mijn vervolgstudie en ik heb er dus super

veel aan. Hierdoor kan ik dus ook met meer zelfvertrouwen beginnen.

Het fijnste was toch echt dat ik er kon vertrekken met zekerheid over mijn studiekeuze, iets waarmee ik super veel moeite had na het stoppen met mijn opleiding. Door het lange proces om de keuze te maken ben je er super veel mee bezig, hierdoor krijg je veel comfort in het kiezen van de vervolg stap.

Zou ik dit aanraden? Zeker, door dit traject heb ik dit jaar zoveel geleerd over mezelf waar ik de rest van mijn schooltijd en de rest van mijn leven nut van zal hebben. Dus voor de mensen die in mijn situatie zitten raad ik dit enorm aan.

Okke

Ik heb mijn tijd bij verschilmakers als goed ervaren. Ik ben blij dat ik dit traject heb gevolgd omdat ik heel veel heb geleerd over mijzelf en over mijn studiekeuze. Ik heb over mijzelf geleerd hoe ik het beste kan leren en wat ik fijn en belangrijk vind in een studie. Ook heb ik wat beter geleerd hoe ik zelf in elkaar zit en hoe andere mensen in elkaar zitten en hoe ik dan het beste om kan gaan met die verschillende mensen. Dat vind ik erg fijn want dan kan ik in een studie beter kiezen met wie ik samen ga werken of een groepsopdracht ga doen.

Lotte

Mijn deelname heeft uiteindelijk opgeleverd dat ik nu een studiekeuze heb waar ik ook volledig achter kan gaan staan en geen twijfel meer over is. Ook heeft het mij een handleiding over mezelf gegeven. En wat ik daar mee bedoel is: hoe dingen voor mij werken. En hoe ik er het makkelijkst mee om kan gaan als het een periode wat minder werkt voor mij. Wat moet ik dan doen om het voor mij weer te laten werken? Ga ik dan wat vaker sporten in de week? of wat meer met mijn klasgenoten proberen op te trekken?

Bart

In tegenstelling tot aan het begin van mijn traject zit ik vandaag de dag ontzettend lekker in mijn vel. Ik heb mijn stage gelopen en afgerond, ik ga met mijn afstudeerscriptie aan de slag en ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb mijn passie gevonden en vastgepakt. Ik hoop dat jullie die ook gaan vinden.

Wouter

Ik heb mijn tijd als goed ervaren. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen over mijzelf ontdekt en mijzelf leren open te stellen. Fijn dat ik voor het groepstraject heb gekozen om zo ook andere verhalen te horen. Je staat er immers niet alleen voor. Ik heb meer bevestiging gekregen in hoe ik ben van nature. Maar ook dat ik weer een doel voor ogen heb. Met dit doel heb ik weer hoop gekregen in het doen en laten wat ik wil.

Jet

Ik heb de tijd als goed ervaren, ik vond het bijvoorbeeld fijn dat als je om 9:30 aankomt niet gelijk volle bak werken was maar even rustig beginnen was. Ook voelde het niet als school omdat de coaches niet iedereen rond zaten te commanderen maar ze wouden iedereen helpen. Iedereen zat hier voor zichzelf en dat was ook te blijken aangezien iedereen wel echt graag een studie wil vinden en niet (weer) een tussenjaar hebben. Dit traject helpt je niet alleen op een studiekeuze vlak maar ook op het persoonlijke vlak.

Noek

Benieuwd naar de ervaringen van andere verschilmakers? Check ook onze Facebook en Instagram!

Ja, ik wil meer informatie over Verschilmakers ontvangen!

Wil je meer weten over dit tussenjaar traject van Verschilmakers? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie