Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

De Jonge Helden Academie is een stichting, opgericht met als doel jongeren (16 tot 25 jaar) te begeleiden naar een persoonlijke en bewuste keuze voor studie of werk.

De Jonge Helden Academie geeft jongeren een plek waar zij op maat, in eigen tempo (flexibele in- en uitstroom) en onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en actief kunnen onderzoeken en ontdekken wat voor hen de juiste keuze is.

Goed om te weten: Er zijn ook mogelijkheden om onder leerplicht deel te kunnen nemen aan de Jonge Helden Academie. Neem contact met ons op en dan onderzoeken we hoe een tussenjaar onder leerplicht eruit zou kunnen zien voor jou.

tubeembed


Binnen de Jonge Helden Academie werken jongeren op één vaste dag individueel en in groepen. Zij doen zelfonderzoek en onderzoek naar het opleidingsaanbod en de arbeidsperspectieven. De andere dagen besteden zij aan het opdoen van ervaringen (betaald werk, vrijwilligerswerk, ervaringsplek, opzetten en uitvoeren van eigen projecten, starten van een bedrijf). Ze werken daarbij met de i&o lijnen:

de I-lijn: de Individuele lijn: de persoonlijke ambities, talenten, kwaliteiten, doelen, dromen, belemmeringen, principes, waarden, mentaliteit etc. Ook wel de Interne factor genoemd, die door anderen weer als ‘de binnenstroom’ wordt omschreven.

de O-lijn: de verwachtingen, eisen, opvattingen, ontwikkelingen etc. vanuit de Omgeving (opleiding, werk, privé, e.d.), ook wel de objectieve (externe) factor genoemd die ook wel als de ‘buitenstroom’ wordt aangeduid.

Waarom de Jonge Helden Academie?

De Jonge Helden Academie helpt jongeren intrinsieke drijfveren te onderzoeken en samen met hen betekenis te geven aan opgedane en nog bewust te kiezen ervaringen. Als begeleiders confronteren we hen met wat er in de opleidings-, beroepspraktijk en samenleving gevraagd wordt aan kennis, vaardigheden en houding. Daarbij is er continu uitwisseling tussen het individu en de omgeving. Naast de zelfgekozen projecten en activiteiten, stellen we een aantal thema’s aan de orde die essentieel zijn voor persoonlijke ontwikkeling en het maken van toekomstbestendige keuzes voor zowel privé- als werkend leven.

Een aantal speerpunten van de Jonge Helden Academie zijn:
  • Het scheppen van een klimaat van veiligheid en (zelf)vertrouwen opbouwen. Het mogen maken van fouten en het durven nemen van risico’s zijn noodzakelijke voorwaarden voor succesvol verder leren en werken.
  • Een deelnemer stelt en behaalt eigen doelen.
  • Situaties creëren waarin de jongeren hun kennis en ervaringen kunnen delen. Want als ze dat kunnen, kunnen ze ook vermenigvuldigen.
  • Verbindende activiteiten organiseren die bijdragen aan een goede sfeer en aan plezier in leren.
  • Fysiek bezig zijn met sport- en buitenactiviteiten zowel individueel als in de groep.

Aankomende Events

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Waar kan ik dit tussenjaartraject volgen?

Jonge Helden Academie
Waalbandijk 16 / Unit 62
6541 AJ Nijmegen.

Wanneer kan ik starten?

De Jonge Helden Academie werkt met een flexibele in- en uitstroom. Dit betekent dat je op elk gewenst moment kan beginnen en stopt wanneer je doelen behaald zijn.

Wat zijn de kosten?

De Jonge Helden Academie heeft niet een standaard programma klaarliggen. Ieder persoon is uniek en iedere deelnemer komt met zijn eigen doelen. Gezamenlijk kijken we naar hoe deze doelen geformuleerd kunnen worden en wat er voor nodig is om deze doelen na te streven. Het traject dat doorlopen wordt is maatwerk en dus voor iedereen anders. Je betaalt een vast bedrag van €300,- per maand.

Wat vinden andere jongeren van de Jonge Helden Academie?

5
5,0 rating
5 out of 5 stars (based on 8 reviews)
Excellent100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%


5,0 rating

Mijn ervaring bij de jonge helden academie was erg leuk en leerzaam. Ze hebben me geholpen bij het zoeken van een studie door mij in de juiste richting te wijzen en me ook te leren waarom sommige dingen bij mij passen en waarom sommige niet. Daarnaast hebben ook de andere helden mij geholpen door hun ervaringen te delen. Ik heb met al deze hulp mijn studie gevonden waar ik al 3 jaar naar op zoek was.

Joep
5,0 rating

De betrokkenheid, de fijne sfeer en de vertrouwelijke gesprekken zijn voor mij erg belangrijk
geweest tijdens mijn proces op de jonge helden academie. Daardoor heb ik mij persoonlijk
verder ontwikkeld, ben ik achter mijn studie keuze gekomen en ga ik met vol vertrouwen
weer met een studie beginnen. Wat ik erg prettig vond was de ruimte die je kreeg om bezig te zijn met je eigen proces. Je krijgt daar in alle vrijheid en daarbij wordt je goed ondersteund. Er was dus niet iemand die jou vertelde wat jij ‘’moest’’ gaan doen. Je moet voor je zelf echt de tijd nemen, een studiekeuze maken is niet makkelijk.

Sybren
5,0 rating

Ik heb mijn zoon (21jr) in een aantal maanden geleidelijk zien ontdekken waar zijn kwaliteiten en interesses liggen. Door zelfonderzoek, testen, reflectie, coachende gesprekken, open dagen bezoeken en onderlinge gesprekken met mede Helden heeft hij de stap gemaakt naar Social Work. Een prima, praktisch traject.

Clemens, vader van Sybren:
5,0 rating

Door de jonge helden academie ben ik meer bewust aan de slag gegaan voor een keuze voor een vervolg opleiding. De academie maakt gebruik van verschillende methoden en aanpakken die mij erg hebben geholpen om weer gemotiveerd te raken en weer actief te gaan kijken naar wat ik met mijn toekomst wil.

Bas
5,0 rating

Ik kwam zo’n 5 maanden na te zijn gestopt met mijn studie aan de Pabo in Zwolle, terecht bij de Jonge Helden Academie. Ik ben hier enorm gegroeid, ik heb nieuwe mensen leren kennen, mezelf leren kennen en mijn richting gevonden. Uiteindelijk kwam er iets op mijn pad wat ik niet kon laten schieten. Daarom ga ik niet doen wat ik van plan was, maar zonder de JHA had ik deze kans niet aangegrepen. Dat heeft de Jonge Helden Academie mij opgeleverd en ik hoop dat dat voor iedereen mag gelden.

Ties
5,0 rating

Eerst zag ik een heleboel paadjes die misschien wel iets zouden kunnen zijn. Door dit traject heb ik een paadje gekozen en weet ik wat mijn kernwaarden zijn. Dat is mijn grootste winst: het antwoord op de vraag wie ik ben. En nu gaat het gewoon vanzelf!

Robin
5,0 rating

Ik ben heel gevoelig voor verwachtingen van anderen. Ik heb nu geleerd hoe ik de balans tussen de verwachtingen van mezelf en van anderen kan vinden.

Marleen
5,0 rating

Als je je ambitie wilt realiseren, moet je eerst bij jezelf beginnen. Daar ben ik me wel heel erg bewust van geworden. Anders ontwikkel je je misschien wel in de breedte, maar niet in de diepte. Dan haal je er niet uit wat er in zit.

Jochem

ervaringen tussenjaar jonge helden academie

Ja, ik wil meer informatie over de Jonge Helden Academie ontvangen!

Wil je meer weten over dit tussenjaar van de Jonge Helden Academie? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie