Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

De Jonge Helden Academie is een stichting, opgericht met als doel jongeren (16 tot 25 jaar) te begeleiden naar een persoonlijke en bewuste keuze voor studie of werk.

De Jonge Helden Academie geeft jongeren een plek waar zij op maat, in eigen tempo (flexibele in- en uitstroom) en onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en actief kunnen onderzoeken en ontdekken wat voor hen de juiste keuze is.

tubeembedBinnen de Jonge Helden Academie werken jongeren op één vaste dag individueel en in groepen. Zij doen zelfonderzoek en onderzoek naar het opleidingsaanbod en de arbeidsperspectieven. De andere dagen besteden zij aan het opdoen van ervaringen (betaald werk, vrijwilligerswerk, ervaringsplek, opzetten en uitvoeren van eigen projecten, starten van een bedrijf). Ze werken daarbij met de i&o lijnen:

de I-lijn: de Individuele lijn: de persoonlijke ambities, talenten, kwaliteiten, doelen, dromen, belemmeringen, principes, waarden, mentaliteit etc. Ook wel de Interne factor genoemd, die door anderen weer als ‘de binnenstroom’ wordt omschreven.

de O-lijn: de verwachtingen, eisen, opvattingen, ontwikkelingen etc. vanuit de Omgeving (opleiding, werk, privé, e.d.), ook wel de objectieve (externe) factor genoemd die ook wel als de ‘buitenstroom’ wordt aangeduid.

Waarom de Jonge Helden Academie?

De Jonge Helden Academie helpt jongeren intrinsieke drijfveren te onderzoeken en samen met hen betekenis te geven aan opgedane en nog bewust te kiezen ervaringen. Als begeleiders confronteren we hen met wat er in de opleidings-, beroepspraktijk en samenleving gevraagd wordt aan kennis, vaardigheden en houding. Daarbij is er continu uitwisseling tussen het individu en de omgeving. Naast de zelfgekozen projecten en activiteiten, stellen we een aantal thema’s aan de orde die essentieel zijn voor persoonlijke ontwikkeling en het maken van toekomstbestendige keuzes voor zowel privé- als werkend leven.

Een aantal speerpunten van de Jonge Helden Academie zijn:

  • Het scheppen van een klimaat van veiligheid en (zelf)vertrouwen opbouwen. Het mogen maken van fouten en het durven nemen van risico’s zijn noodzakelijke voorwaarden voor succesvol verder leren en werken.
  • Een deelnemer stelt en behaalt eigen doelen.
  • Situaties creëren waarin de jongeren hun kennis en ervaringen kunnen delen. Want als ze dat kunnen, kunnen ze ook vermenigvuldigen.
  • Verbindende activiteiten organiseren die bijdragen aan een goede sfeer en aan plezier in leren.
  • Fysiek bezig zijn met sport- en buitenactiviteiten zowel individueel als in de groep.

Aankomende Events

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Waar kan ik dit tussenjaartraject volgen?

Jonge Helden Academie
Berg en Dalseweg 293
6522 CH Nijmegen.

Wanneer kan ik starten?

De Jonge Helden Academie werkt met een flexibele in- en uitstroom. Dit betekent dat je op elk gewenst moment kan beginnen en stopt wanneer je doelen behaald zijn.

Wat zijn de kosten?

De Jonge Helden Academie heeft niet een standaard programma klaarliggen. Ieder persoon is uniek en iedere deelnemer komt met zijn eigen doelen. Gezamenlijk kijken we naar hoe deze doelen geformuleerd kunnen worden en wat er voor nodig is om deze doelen na te streven. Het traject dat doorlopen wordt is maatwerk en dus voor iedereen anders. Je betaalt een vast bedrag van €250,00 per maand.


Wat vinden andere jongeren van de Jonge Helden Academie?

55 out of 5 stars (based on 3 reviews)
Excellent100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%

11 juni 2018

Eerst zag ik een heleboel paadjes die misschien wel iets zouden kunnen zijn. Door dit traject heb ik een paadje gekozen en weet ik wat mijn kernwaarden zijn. Dat is mijn grootste winst: het antwoord op de vraag wie ik ben. En nu gaat het gewoon vanzelf!

Robin

27 mei 2018

Ik ben heel gevoelig voor verwachtingen van anderen. Ik heb nu geleerd hoe ik de balans tussen de verwachtingen van mezelf en van anderen kan vinden.

Marleen

25 april 2018

Als je je ambitie wilt realiseren, moet je eerst bij jezelf beginnen. Daar ben ik me wel heel erg bewust van geworden. Anders ontwikkel je je misschien wel in de breedte, maar niet in de diepte. Dan haal je er niet uit wat er in zit.

Jochem

ervaringen tussenjaar jonge helden academie

Ja, ik wil meer informatie over de Jonge Helden Academie ontvangen!

Wil je meer weten over dit tussenjaar van de Jonge Helden Academie? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie