Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

MKstart is een éénjarige vooropleiding en fulltime oriëntatiejaar beeldende kunsten & vormgeving. Bij MKstart komen alle klassieke vakken zoals tekenen, schilderen, grafische technieken en hakken in steen aan bod. Maar je gaat je daarnaast ook bezig houden met fotografie, 3D printen, styling en illustratie. Je gaat bovendien films maken en ontdekken hoe je door gebruik van Photoshop beeldmateriaal kunt verbeteren en manipuleren.

  • Ben jij net klaar met je middelbare school?
  • Wil je een jaar echt iets anders doen?
  • Heb je moeite om een opleiding te vinden die bij jou past?
  • Heb je belangstelling voor een creatieve opleiding, maar nog geen portfolio?

Dan is onze opleiding MKstart iets voor jou! MKstart is een particuliere opleiding, waarbij je je een jaar lang bezighoudt met het opbouwen van een portfolio dat je kunt gebruiken om toelating te doen bij alle creatieve opleidingen voor kunst & vormgeving. Omdat bijna alle kunstopleidingen minder studenten mogen aannemen en meer op kwaliteit moeten selecteren is een goed portfolio nog belangrijker geworden!

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

Heb je nog geen idee wat je wilt gaan studeren, maar ben je wel op zoek naar een zinvol jaar? Dan is MKstart iets voor jou. Een jaar lang bezig zijn met een breed aanbod aan creatieve vakken, waarbij je vaardigheden ontwikkelt die ook bij andere studies van pas kunnen komen.

tussenjaar mkstart
tussenjaar mkstart


Wanneer kan ik starten?

We beginnen in september, later instromen is in overleg mogelijk. Laat hier je gegevens achter voor meer informatie.

Wat zijn de kosten?

De opleiding kost €5.775 per jaar inclusief alle studiematerialen, uitgezonderd een digitale fotocamera en een museumkaart. Betaling in termijnen is mogelijk. Deze opleiding geeft geen recht op studiefinanciering.

Waar kan ik dit tussenjaartraject volgen?

We zijn gevestigd aan de Mauritskade 24 in Amsterdam. Zie onderstaande kaart:

Wat vinden anderen van MKstart?

Klik hieronder op ‘Play’voor het verhaal van Julius en zijn ervaringen met MKstart.

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 5 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

Echt ik ben super dankbaar voor het jaar bij MK, ik heb nog nooit zo’n leerzaam en leuk jaar gehad en ik mis het eigenlijk best wel haha! Gaan we ooit nog een reunie doen met de klas? 😌

Chanel
Rated 5,0 out of 5

Onze dochter was sinds enkele jaren bezig met tekenen en schilderen. Steeds duidelijker werd dat kunst haar passie is. Na het behalen van haar vmbo-t diploma zijn wij gaan zoeken naar een vervolgopleiding. Wij vonden geen reguliere mbo -opleiding tot beeldend kunstenaar.

Wij kozen voor MKstart als enige passende opleiding. Zij heeft met veel plezier het jaar gevolgd, zij kreeg meer inzicht in haar talenten en het sterkte haar zelfvertrouwen. Het brede aanbod van kunstvakken, het opbouwen van een portfolio én de aanmoedigingen van de docenten hebben haar in dat jaar zo gevormd dat zij toegelaten is tot de kunstacademie in Groningen.

Job en team veel dank voor de manier van lesgeven ,enthousiasme en betrokkenheid!

Jac & Jacqueline
Rated 5,0 out of 5

MK-start was voor mij echt een topjaar. Zeker als je een tussenjaar wilt gaan nemen en weet dat je iets met kunst/design wilt gaan doen later. Ik raad jongeren aan die naar MK start willen gaan om een dagje mee te lopen, dat heeft voor mij geholpen. Het was gaaf! & Je portfolio opbouwen doe je natuurlijk bij MK!

Niekkie
Rated 5,0 out of 5

MKstart is voor mij een heel leuk en leerzaam jaar geweest. MKstart heeft mij, door middel van goede en leuke leraren en veel verschillende vakken, geholpen een richting te kiezen voor mijn vervolgopleiding. Door de verschillende vakken maak je een groot en divers portfolio aan, dat heeft denk ik het verschil gemaakt om aangenomen te worden op mijn nieuwe school. Zonder MKstart was dat denk ik lastiger geweest. Ik ben heel erg blij dat ik MKstart heb gedaan.

Bodil
Rated 5,0 out of 5

Mkstart was a great experience for me this past year. The wide range of subjects allowed me to explore which direction of fine arts I wanted to pursue. The teachers’ professionalism helped me to understand better my strengths and my weaknesses. We had nice mixture of students; in the course of the year we became an increasingly tight group. This preparatory year provided me with a solid base to continue and develop as an artist.” Thanks to Mkstart I got accepted to the Design Academy Eindhoven!

Roxane

Ja, ik wil meer informatie over MKstart ontvangen!

Nieuwsgierig naar dit kunstzinnige tussenjaar van MKstart? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van MKstart zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie