Wat ga je doen bij Breekjaar?

Breekjaar is het meest complete tussenjaar van Nederland, voor alle jongeren die de volgende stap willen bepalen na de middelbare school of na een studiestop.

Dit tussenjaar geeft je de ruimte, kansen en coaching om jouw beste zelf ontdekken. Je doorloopt een breed programma aan activiteiten waarin je ervaart, proeft, ruikt en probeert. Samen met jongeren in dezelfde state of mind. Begeleid door professionals die uit ervaring weten hoe lastig het kan zijn om continu in dubio te zitten. Je gaat er zelfs even 6 weken tussenuit tijdens de reisperiode. Letterlijk en figuurlijk: naar jouw favoriete bestemming, maar vooral op reis naar jezelf.

Zo doe je totaal andere ervaringen op dan wanneer je meteen zou doorstuderen. Je loopt tegen andere uitdagingen aan die je ook anders leert aanpakken. Je ontdekt drijfveren bij jezelf die je niet kende. Uit ervaring weten we dat je daardoor in hoog tempo meer doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen krijgt. Dus meer motivatie. Om daarna te kiezen wat JIJ wilt en niet de mensen om je heen.

Kortom: een avontuurlijk ontwikkelingsjaar waarin niets moet en veel kan. Meer jij. Meer leven. Meer lol. Wedden dat je aan het eind een beter plan met jezelf hebt?

Gedurende een jaar of een half jaar ga je met een groep van maximaal 30 leeftijdgenoten en persoonlijke coaches aan de slag met:

  • Workshops
  • Projecten
  • (maatschappelijk) Ondernemerschap
  • Studiekeuze
  • Persoonlijke coaching
  • Buitenweken
  • 6 weken reizen (in het jaarprogramma)
  • Het organiseren van je eigen festival
  • Hiernaast heb je ruimte om te werken zodat je een gedeelte van jouw Breekjaar zelf kunt verdienen!

Klik hieronder op ‘play’ voor een korte impressie van Breekjaar.

Waarom Breekjaar?

1. Het meest complete tussenjaar van Nederland!
Wil je leren kiezen, reizen, werken, of jezelf ontwikkelen? Of gewoon allemaal? Breekjaar is het enige programma in Nederland waarbij je niet hoeft te kiezen!


2. Persoonlijke aandacht en begeleiding
Je krijgt een persoonlijke coach die met je meedenkt, je uitdaagt en je ondersteunt. Deze coach is er altijd, wanneer jij het nodig hebt.


3. Actief aan de slag
Breekjaar gaat veel verder dan keuzetesten en folders bekijken. Je gaat zélf ontdekken wat bij je past, wat je wilt en wie je bent.


4. Veel ruimte!
Het programma van Breekjaar biedt veel ruimte voor jou en je groep. Geen stress, geen toetsen en geen boeken, maar wel veel leren, ontdekken, falen en groeien.


5. 100% Groeigarantie
Wij beloven dat je na dit jaar gegroeid bent in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen – én een keuze kunt maken waar je achter staat!

logo tussenjaar breekjaar

Wanneer kan ik starten met Breekjaar?

– Halfjaarprogramma: start eind januari
– Jaarprogramma: start begin september

Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Waar kan ik Breekjaar volgen?

We hebben in totaal twee locaties waar je mee kan doen met Breekjaar. De jaarprogramma’s (start: september) kun je volgen in Amsterdam en Utrecht.

breekjaar AmsterdamAmsterdam
breekjaar UtrechtUtrecht

Wat zijn de kosten van Breekjaar?

Meedoen aan Breekjaar is niet goedkoop, maar het is wel ongelóóflijk veel waard. Je krijgt als Breeker elke dag intensieve ondersteuning op jouw persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en studiekeuze. Elke groep staat standaard onder begeleiding van 3 professionele coaches en één Breekheld (iemand die vorig jaar Breekjaar gedaan heeft). Je leert dingen die je niet zomaar op een andere plek kunt leren. Dat is een geweldige investering voor de rest van je leven.

Voor het halfjaarprogramma investeer je €5870. Voor het jaarprogramma investeer je €8970,-. In de intake gaan we jouw financiële mogelijkheden bekijken en maken we samen een plan om Breekjaar voor jou betaalbaar te maken. We denken graag met je mee en komen hier bijna altijd samen uit!

Wat vinden andere jongeren van Breekjaar?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

“Maaagisch mooie afsluiting gehad van mijn Breekjaar. Het meest bijzondere, fijne, leuke, liefdevolle en tofste jaar ooit gehad!! Dankzij Breekjaar en alle mooie helden die ik daar heb ontmoet, heb ik zoooo veel geleerd & heb ik de grootste ontwikkeling ever doorgemaakt. Dit had ik nooit durven dromen, en dit neem ik mee voor m’n hele leven.”

Coos
Rated 5,0 out of 5

Fantastisch… Inderdaad verdienen alle jongeren dit. Zo’n mooi programma en het heeft mijn zoon zo ENORM goed geholpen! Het heeft echt zijn leven, zijn kijk op het leven en zijn levenslust doen veranderen. Ik blijf Breekjaar altijd dankbaar!!!

Angela (ouder)
Rated 5,0 out of 5

“Mijn jaar is bijna af, en kan zeggen dat het een van de mooiste jaren van m’n leven was. Ik gun iedereen zo’n jaar! Mezelf ontdekt, angsten overwonnen, alleen gereisd naar Peru, gelachen, gehuild. Eigenlijk het meest waardevolle jaar van m’n leven!”

Fleurtussenjaar breekjaar boksen

Ja, ik wil meer informatie over Breekjaar ontvangen!

Nieuwsgierig naar Breekjaar? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van Breekjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie