Wat ga je doen bij Inspiratiemotor?

Zit jij perongeluk in een tussenjaar omdat je voortijdig bent gestopt met jouw MBO, HBO of WO opleiding? Dan baal je daar vast behoorlijk van! Je dacht dat je de juiste studie had gekozen maar dat bleek niet zo te zijn. Opnieuw een studiekeuze maken is meestal nog moeilijker dan de eerste keer. Wie zegt je dat je het nu wel goed doet?

Inspiratiemotor helpt jou stap voor stap naar de studie die wel goed bij jouw past. Dat doen we door te kijken naar waar het de vorige keer mis is gegaan. Het is balen dat het niet gelukt is maar deze kennis is enorm waardevol voor het maken van de volgende keuze.

Tijdens het ‘Perongeluk tussenjaar’ leer je jezelf stap voor stap echt goed kennen, leer je zelf keuzes te maken en lukt het je de studie te vinden die echt bij je past. We werken met individuele coaching. Voor wie Stadskanaal te ver weg vindt kan dit ook via videobellen. Dat is de eerste 10 minuten wat onwennig maar daarna is het net of je echt bij elkaar aan tafel zit.

Studiekeuze maken? – Je hoeft bij Inspiratiemotor niet in een tussenjaar te zitten om tot de juiste studiekeuze te komen. Xandra heeft verschillende studiekeuzetrajecten voor leerlingen en studenten van mbo, havo en vwo die een profiel- of studiekeuze moeten maken.

tussenjaar inspiratiemotor gestopt studie

Waarom Inspiratiemotor?

Bemoeien jouw ouders, docenten, decanen, vrienden zich allemaal met jouw studiekeuze? Geven ze goed bedoelde adviezen maar heb je nog geen idee wat je moet gaan doen? Bij Inspiratiemotor leer je jouw eigen keuzes te maken en geef je vorm aan jòuw toekomst! #hoedan?

Het vormgeven van jòuw toekomst draait om het maken van keuzes
Hoe dan? Door alle goed bedoelde adviezen wordt het er niet gemakkelijker op. Het heeft vaak het tegenovergestelde effect: je wordt boos, gaat achterover hangen of kiest de opleiding die niet echt bij je past.

Wij leren je ontdekken wie je echt bent en wat jìj wil! Je leert omgaan met de invloed van anderen. (ouders, vrienden, docenten) Je ontdekt de invloed van jouw jeugd/opvoeding op jouw keuzes tot nu toe. Wij leren jou zelf kiezen voor dat wat echt bij jou past. Omdat iedereen anders is, bepalen we na de intake samen hoe we jouw tussenjaar gaan vormgeven zodat jij, na dit jaar, een goed plan hebt voor jouw toekomst! Je krijgt begeleiding van een zeer ervaren coach.

tussenjaar inspiratiemotor verkeerde studiekeuze

Wat zijn de kosten?

kosten tussenjaar InspiratiemotorDe totale investering in jouw toekomst hangt af van de lengte en aard van de begeleiding (studiekeuze/tussenjaar) en is maatwerk. Neem hieronder contact met me op voor een kennismaking.

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

locatie tussenjaar InspiratiemotorLocatie:
Pekelderstraat 18
9501 LC Stadskanaal

Goed om te weten: Ik kan ook naar je toe komen voor studiekeuzebegeleiding of we gaan online in gesprek

tussenjaar inspiratiemotor studiekeuze

Wat vinden anderen van Inspiratiemotor?

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Hoi, mijn naam is Rafaël en ik ben 18 jaar oud. Ik heb een studiekeuzetraject gevolgd bij Inspiratiemotor omdat ik na het behalen van mijn vwo-diploma niet goed wist welke studie nou echt bij mij paste. Ik had iemand nodig die mij kon helpen om erachter te komen wat mijn kwaliteiten zijn en om zo een beter zelfbeeld te krijgen. Dit is namelijk de eerste stap om tot een goede studiekeuze te komen. Ik heb mezelf beter leren kennen, omdat je met opdrachten aan de slag gaat die je helpen om voor jezelf duidelijkheid te krijgen in wat je leuk vind om te doen en wat je competenties zijn. Ook zijn we bezig geweest met mijn eigen doelen en waar ik mezelf over tien jaar zie staan. Je gaat dus niet alleen aan de slag met je studiekeuze, maar ook met een stukje zelfkennis waar je later ook nog veel aan hebt. Door deze zelfkennis was het makkelijker om uit het mega aanbod van studies een bijpassende studie te kiezen.

Rafaël

Xandra kwam 1 keer per week op een ochtend 2 uur aan huis en ging met je aan de slag. Het was ontzettend fijn om te ervaren dat ik mijn zorgen kon delen met iemand en die me de geruststelling gaf dat het allemaal wel goed zou komen. Het bleek dat je eerst nog verder het dal in moest alvorens weer de berg op te kunnen.

Op een gegeven moment wist je wat je wilde, het leger in. Je bezocht een Matchday van defensie en je kwam stralend terug. Dit is het helemaal. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. De knop is om. Nu kon je, je winnaarsmentaliteit voor je gaan laten werken. Samen met Xandra hebben jullie alles in orde gemaakt om je aan te melden voor de 4 daagse sollicitatieprocedure.

Xandra we zijn je heel erg dankbaar voor wat je voor ons hebt betekent. Geweldig, had dit niet durven dromen. Ik kan het een ieder aanraden om contact met Xandra van Inspiratiemotor te zoeken als je ziet dat je kind worstelt met zichzelf en (de juiste keuzes in) het leven.

Ouder

Alleen maar lof voor Xandra! Dit is docente die snapt hoe mensen werken en precies weet welke manier van aanpak bij wie werkt. Tijdens de lessen die ik bij haar gevolgd heb, kreeg ik de gelegenheid mij verder te ontwikkelen in de dingen waar ik mezelf in wilde verbeteren. Hierdoor ging ik er altijd met plezier heen. Ik kan oprecht zeggen dat ik na deze lessen gegroeid ben als persoon en niet alleen mezelf, maar ook andere mensen beter snap. Veel docenten zouden een voorbeeld moeten nemen aan hoe Xandra lesgeeft. Zij snapt dat niet alleen mensen wat van haar kunnen leren, maar ook andersom. Het is heerlijk om als student zijnde met iemand te kunnen sparren die je ziet op dezelfde waarde als dat zij is. Van mij krijgt ze een 10 uit de 10!

Sarah

Ja, ik wil meer informatie over Inspiratiemotor ontvangen!

Wil je meer weten over dit tussenjaar? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

Even voorstellen…

Xandra Koops studiekeuzebegeleider tussenjaar Inspiratiemotor

Inspiratiemotor wordt geleid door Xandra Koops. Vanaf januari 1995 tot augustus 2017 werkzaam geweest op een MBO school in verschillende rollen:

Docent (plantaardige) vormgeving, mentor, studentencoach, docentencoach, ontwikkelaar van opleidingen, Succeslesontwikkelaar, schrijven van lesmateriaal, assessor, initiator en organisator grote theatershows met studenten, stagebegeleider en meer…

Sinds 2014 eigenaar van Inspiratiemotor: Geven van (team)trainingen op scholen en bij bedrijven, individuele coaching, loopbaanbegeleiding.

Als docent vormgeving was ik erg geïnteresseerd in het creatieve proces: Hoe ga je van helemaal niets naar een product voor een klant?

Toen ik zag dat studenten het aan het eind van de opleiding enorm moeilijk hadden met het maken van belangrijke keuzes, ben ik gaan onderzoeken of je het creatieve proces ook kon toepassen op de belangrijke vragen in het leven. Dit bleek heel goed te werken! We kwamen tot antwoorden en oplossingen! Vanuit die kennis ben ik de Succeslessen gaan ontwikkelen en heb ik, door veel te studeren, dit steeds verder kunnen uitwerken.

Samen met de student komen tot een antwoord is een enorm boeiend, verrassend en leuk proces!

Voice Dialogue methode

Het probleem van een keuze maken is dat je ‘verschillende stemmetjes’ hoort in jouw hoofd. Het ene stemmetje zegt bijvoorbeeld: ‘Ja, leuk! Dat gaan we doen!’ Waarna je een paar seconden later kunt denken: ‘Is dit nu wel zo verstandig? Wat kan ik er eigenlijk mee? Is er wel voldoende werk? Durf ik dit wel?’

Van al die verschillende meningen in je hoofd kun je behoorlijk in de war raken. Xandra werkt heel praktisch, beeldend en duidelijk met haar eigen versie van de Voice Dialogue- en Innerlijke familie methode. In haar jarenlange ervaring ontdekte ze dat veel studenten 4 stemmen / meningen herkennen. Door deze stemmen een gezicht en naam te geven is dit voor studenten heel duidelijk en herkenbaar. Daardoor vindt niemand het raar of vreemd om met deze personages te werken.

Xandra werkt met de verstandige en serieuze Bert, de enthousiaste stuiterbal Ernie, de lieve maar onzekere Ieniemienie en de wijze oma Janna. Iedereen heeft die verschillende kanten in zichzelf. Bij bijna iedereen staat één personage wat meer op de voorgrond. (Waardoor je denkt dat jij bijvoorbeeld heel verlegen en onzeker bent). Vaak raken studenten in de war door een innerlijk conflict: Je wilt doen wat je leuk vindt maar is dat wel een verstandige keuze?

Door alle kanten in jezelf aan het woord te laten kom je tot grote inzichten waardoor je uiteindelijk de studie kunt kiezen die echt bij jou past!