Wat ga je doen bij Inspiratiemotor?

Nadat je jouw mbo-, havo of vwo-diploma hebt gehaald, kan het heel goed zijn om een tussenjaar te volgen, zolang je de juiste ondersteuning krijgt.

Met een tussenjaar bij Inspiratiemotor ontdek je in een schooljaar wie je echt bent en waar jouw drijfveren liggen. We focussen op je ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Bij Inspiratiemotor gaan we voorbij de focus op je IQ, maar zoeken we het evenwicht met je emoties (EQ), drijfveren (SQ) en je gezondheid (FQ).

Hoe ziet het tussenjaar bij Inspiratiemotor eruit?

Het tussenjaar is opgedeeld in 5 fases:

Fase 1 – Zelfinzicht
Je weet wat je frustratie is. Het probleem ligt nooit volledig bij de ander, daarom ligt de echte oplossing bij jezelf. Daarom start elk productieve bouwjaar bij jou.

Fase 2 – Zelfreflectie
Ontdek wie je bent. Waar loop je tegenaan, wat zijn jouw dromen, waar wil je naartoe? Met de juiste doelen voor ogen, kunnen we de richting bepalen.

Fase 3 – Onderzoek
In de derde fase kom je erachter wat je echt wil en wat dat impliceert. Wat moet je doen om te komen waar je wilt? Een belangrijk stap in je ontwikkeling.

Fase 4 – Pauze
De beste inzichten komen als er niet mee bezig bent. Daarom lassen we een pauze in, waarin je stil kunt staan bij de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt. Tijdens deze fase ga je op reis. Je hebt hier 12 weken de tijd voor. Of je deze weken allemaal gebruikt om te reizen is aan jezelf.

Fase 5 – Etalage
Nu is het tijd voor de praktijk! Je gaat aan de slag met wie je bent en wat je kunt. Tijd om zichtbaar te worden voor de buitenwereld!

Een dag in de week hebben we een inspirerende workshop dag met groep van maximaal 20 personen. De workshops en trainingen worden gegeven door een team van ervaren trainers. De groep heeft zeker zelf ook invloed op het jaarprogramma. We starten met de vraag: Wat wil je leren? Als je geen antwoord hebt op die vraag gaan we daar samen naar op zoek.

tussenjaar nederland inspiratiemotor

Aankomende Events

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Wanneer kan ik starten bij Inspiratiemotor?

start tussenjaar InspiratiemotorJe kan kiezen uit 2 varianten bij Inspiratiemotor:

Variant #1: Tussenjaar:
  • Start 3 september 2018. Laatste bijeenkomst 1 juli 2019
  • Elke maandag (behalve tijdens vakanties en reisperiode) hebben we een afwisselend programma van workshops en trainingen
Variant #2: Tussenhalfjaar
  • Start 7 januari 2019. Laatste bijeenkomst 2 juli 2019
  • Elke dinsdag (behalve tijdens vakanties en reisperiode) hebben we een afwisselend programma van workshops en trainingen

Waarom Inspiratiemotor?

Bemoeien jouw ouders, docenten, decanen, vrienden zich allemaal met jouw studiekeuze? Geven ze goed bedoelde adviezen maar heb je nog geen idee wat je moet gaan doen? Bij ons leer je jouw eigen keuzes te maken en geef je vorm aan jòuw toekomst! #hoedan?

Het vormgeven van jòuw toekomst draait om het maken van keuzes
Hoe dan? Door alle goed bedoelde adviezen wordt het er niet gemakkelijker op. Het heeft vaak het tegenovergestelde effect: je wordt boos, gaat achterover hangen of kiest de opleiding die niet echt bij je past. Bij ons geen dure beroepskeuzetesten. Je krijgt dan vaak een heel algemene uitslag.

Wij leren je ontdekken wie je echt bent en wat jìj wil! Je leert omgaan met de invloed van anderen. (ouders, vrienden, docenten) Je ontdekt de invloed van jouw jeugd/opvoeding op jouw keuzes tot nu toe. Wij leren jou zelf kiezen voor dat wat echt bij jou past. Omdat iedereen anders is, bepalen we na de intake samen hoe we jouw Tussenjaar gaan vormgeven zodat jij, na dit jaar, een goed plan hebt voor jouw toekomst!Je krijgt begeleiding van een zeer ervaren coach die gebruik kan maken van een zeer groot netwerk.

Verder koppelen je aan een ‘buddy’ die al een paar jaar verder is in het proces. Dit zijn oud-studenten die inmiddels al een paar jaar studeren / werken en zelfstandig wonen. Ze hebben vaak slimme tips en verrassende inzichten. Maak nu de eerste keuze: kies voor jezelf, kies voor tussenjaarbegeleiding!

tussenjaar jongeren inspiratiemotor

Wat zijn de kosten?

kosten tussenjaar InspiratiemotorDe totale investering in jouw toekomst €1.500,- tot €3.000,- (betaling in termijnen mogelijk). Dit bedrag in inclusief:

  • Wekelijkse trainingsdag door verschillende coaches
  • Tussenjaargids (boek)
  • Online coaching tijdens de reis

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

locatie tussenjaar InspiratiemotorLocatie:
Podium Zuidhaege
Zuidhaege 2 Assen

Podium Zuidhaege is een creatieve broedplaats in het centrum van Assen. Het pand heeft veel verschillende lokalen, werkplaatsen en theaterzalen. In totaal zijn er ruim 150 huurders die erg inspirerend kunnen zijn tijdens het Tussenjaar. De locatie is op loopafstand van het station.

Wat vinden anderen van Inspiratiemotor?

5
5,0 rating
5 out of 5 stars (based on 1 review)
Excellent100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%


5,0 rating

Alleen maar lof voor Xandra! Dit is docente die snapt hoe mensen werken en precies weet welke manier van aanpak bij wie werkt. Tijdens de lessen die ik bij haar gevolgd heb, kreeg ik de gelegenheid mij verder te ontwikkelen in de dingen waar ik mezelf in wilde verbeteren. Hierdoor ging ik er altijd met plezier heen. Ik kan oprecht zeggen dat ik na deze lessen gegroeid ben als persoon en niet alleen mezelf, maar ook andere mensen beter snap. Veel docenten zouden een voorbeeld moeten nemen aan hoe Xandra lesgeeft. Zij snapt dat niet alleen mensen wat van haar kunnen leren, maar ook andersom. Het is heerlijk om als student zijnde met iemand te kunnen sparren die je ziet op dezelfde waarde als dat zij is. Van mij krijgt ze een 10 uit de 10!

Sarah

Ja, ik wil meer informatie over dit tussenjaar ontvangen!

Wil je meer weten over dit tussenjaar? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

Even voorstellen…

Xandra Koops tussenjaar InspiratiemotorInspiratiemotor word geleid door Xandra Koops. Vanaf januari 1995 tot augustus 2017 werkzaam geweest op een MBO school in verschillende rollen:

Docent (plantaardige) vormgeving, mentor, studentencoach, docentencoach, ontwikkelaar van opleidingen, Succeslesontwikkelaar, schrijven van lesmateriaal, assessor, initiator en organisator grote theatershows met studenten, stagebegeleider en meer…

Sinds 2014 eigenaar van Inspiratiemotor: Geven van (team)trainingen op scholen en bij bedrijven, individuele coaching, loopbaanbegeleiding.

Als docent vormgeving was ik erg geïnteresseerd in het creatieve proces: Hoe ga je van helemaal niets naar een product voor een klant?

Toen ik zag dat studenten het aan het eind van de opleiding enorm moeilijk hadden met het maken van belangrijke keuzes, ben ik gaan onderzoeken of je het creatieve proces ook kon toepassen op de belangrijke vragen in het leven. Dit bleek heel goed te werken! We kwamen tot antwoorden en oplossingen! Vanuit die kennis ben ik de Succeslessen gaan ontwikkelen en heb ik, door veel te studeren, dit steeds verder kunnen uitwerken.

Samen met de student komen tot een antwoord is een enorm boeiend, verrassend en leuk proces!

Relevante opleiding: Pedagogische Hogeschool