Wat ga je doen tijdens het tussenjaar?

MDT is een afkorting van maatschappelijke diensttijd. Tijdens je MDT ontdek je je eigen talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je leert veel over jezelf, komt erachter wat je leuk vindt om te doen, ontmoet nieuwe mensen én je maakt je de samenleving een stukje sterker.

Je organiseert bijvoorbeeld een sportevenement voor kansarme kinderen in jouw stad, zet je in voor een groenere buurt of kiest een andere activiteit in sport, klimaat, veiligheid, cultuur, zorg en welzijn, natuur of techniek. Het kan allemaal!

Door heel het land heen vind je MDT-trajecten, aangeboden bij lokale of landelijke organisaties. Dankzij het grote aanbod zit er altijd wel een MDT bij die bij jou past. Een MDT duurt minimaal 80 uur en maximaal 6 maanden en is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar.

tubeembed

MDT is dus een mooie stap in het oriënteren naar wat jij leuk vindt en wat je wil in de toekomst. Je wordt goed begeleid door een begeleider, die jou helpt bij het vormgeven van jouw doelen en wensen.

Ook volg je vaak trainingen die je zelf interessant vindt en ontvang je een certificaat of andere vorm van beloning. Handig voor je cv, je eigen ontwikkeling, het maken van een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk.

Goed om te weten: MDT is voor en door jongeren, en wordt zodoende ook gevormd door jongeren zelf. In het jongerenpanel van MDT zitten 23 jongeren tussen de 14 en 24 jaar uit alle hoeken van Nederland. Zij hebben zelf een MDT gedaan of gaan dat nog doen, en geven de organisatie hun mening over hoe MDT nóg mooier en beter kan.

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

MDT is voor jou de juiste keuze als je wilt bouwen aan je toekomst, erachter wil komen wat jij leuk vindt om te doen of waar je écht goed in bent. Dat je niet alleen jezelf daarmee helpt, maar je tegelijkertijd inzet voor een ander, klinkt bij jou als muziek in de oren.

Ook is MDT een goede keuze als je jouw netwerk wil vergroten, samen met je vrienden een mooi project wil oppakken of een steuntje in de rug kan gebruiken.

tussenjaar vrijwilligerswerk nederland

Wanneer kan ik starten?

MDT-trajecten starten het hele jaar door. Iedere MDT organisatie bepaalt zelf wanneer de trajecten beginnen en eindigen. Via onze website vind je alle projecten waar je je voor kan inschrijven.

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Je vindt MDT-trajecten door heel Nederland. Het doel is dat je, waar je ook woont, altijd een MDT vindt die bij jou past. Sommige trajecten zijn lokaal, andere worden landelijk georganiseerd op meerdere locaties. Wij helpen je op onze website met het kiezen van de beste MDT voor jou.

Wat zijn de kosten?

Een MDT-traject is gratis.

Wat vinden anderen jongeren van MDT?

Jongeren die een MDT hebben gevolgd, beoordelen MDT gemiddeld met een 8.

5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%

Rated 5 out of 5

“Voor mij persoonlijk was het ontdekken van deze MDT projecten een openbaring. Ik moest enkel nog afstuderen van mijn studie technische bedrijfskunde en wist niet wat ik met mijn leven aan moest. Bij mij heeft MDT een sterke motivatie aangewakkerd. Wanneer mensen werk als leuk en belangrijk gaan zien, dan is er denk ik heel veel mogelijk.”

Simon
Rated 5 out of 5

“Voordat ik aan mijn MDT begon had ik weinig richting. Ik maakte wel muziek, maar verder leefde ik gewoon. Bij Impact Generator kon ik mijn passie voor muziek samenvoegen met mijn carrière door de evenementenindustrie te leren kennen.”

Revellinho
Rated 5 out of 5

“Van iemand die heel stil was, ben ik gegroeid naar iemand die nu iedere kans die ze ziet aangrijpt en ervoor gaat. Alle kansen die ik heb gekregen door MDT, alle mensen die ik heb ontmoet… Dat heeft voor mij mijn leven veranderd. Hierdoor weet ik nu, inderdaad wat ze altijd zeggen bij MDT, wat ik wil, wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Ik gun iedereen heel erg diezelfde kans en dat bereik je goed bij MDT.”

Kaya

Ja, ik wil meer informatie over MDT ontvangen!

Ben je benieuwd naar de projecten van MDT? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie