Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Natuurlijk wil jij je tussenjaar superleuk invullen en daarbij ook direct het nodige leren over jezelf om daarna beter te weten wat je wil en kan.

Een vrijwilligersproject in het buitenland is een hele toffe ervaring. Samen met vrijwilligers uit andere landen doe je vrijwilligerswerk dat jou aanspreekt. Er is genoeg ruimte om samen leuke dingen te ondernemen. Je leert direct een vreemde taal spreken (voertaal is meestal Engels), hoe te functioneren in een internationale groep met veel diversiteit en het staat dan ook uitstekend op je cv.

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten zendt al 70 jaar vrijwilligers uit naar allerlei projecten ‘all over the world’. Daarnaast organiseren we ook in Nederland projecten voor buitenlandse vrijwilligers. Op deze projecten is ook ruimte voor enkele Nederlandse vrijwilligers en zijn we altijd op zoek naar groepsbegeleiders.

tubeembed

Jij bepaalt wat je gaat doen in jouw tussenjaar. De mogelijkheden en thema’s zijn zeer divers. Ons aanbod bestaat uit projecten op allerlei gebied: sociaal of educatief, dieren en natuur, restauratie/herstelwerkzaamheden of bijvoorbeeld een festival helpen organiseren. Ook hebben we veel projecten rond het thema duurzaamheid. Kies bijvoorbeeld voor een natuurproject in Kenia en ga helpen bij de ontwikkeling van ecotoerisme. Of meld je aan voor een sociaal project in Roemenië en verzorg animatie in ziekenhuizen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De keuze voor een project hoef je niet alleen te maken. Kom naar één van onze Infodagen in Utrecht of sluit aan bij een online infosessie. Je kan ook altijd contact opnemen met ons kantoor. Je bent van harte welkom en we helpen je graag verder.

Vrijwilligerswerk tussenjaar siw afrika

Wat zijn de mogelijkheden?

Groepsprojecten: Deze worden het hele jaar door georganiseerd zowel binnen als buiten Europa. Het merendeel vindt plaats in de zomermaanden, maar ook de rest van het jaar zijn er diverse mogelijkheden. Ze duren meestal 2 à 3 weken en hebben vaste begin- en einddata. Het is ook mogelijk om een project samen met een vriend of vriendin te doen.

ESC Projecten: als je tussen de 18 en 30 jaar bent kun je het hele jaar door weg in Europa (inclusief Aruba en Curaçao) met Europese subsidie. Dat betekent dat je zelf alleen zakgeld hoeft mee te nemen; je reis- en verblijfkosten worden vergoed. Deze projecten duren meestal tussen 2 en 12 maanden, perfect voor een tussenjaar dus.

Kortere ESC-projecten zijn er ook. Een SIW-mentor helpt je bij het zoeken naar een project dat je aanspreekt en begeleid je bij het verkrijgen van subsidie. Houd er rekening mee dat je hiermee ongeveer 2 à 3 maanden kwijt bent.

Kan je niet meer zo lang wachten en wil je eerder vrijwilligerswerk doen? Laat het ons dan ook weten! Soms zijn er projecten beschikbaar die al wel subsidie ontvangen maar nog geen vrijwilliger hebben en kan je al eerder op die projecten aan de slag.

Wereld-basis: wereld-basis projecten zijn vrijwilligersprojecten buiten Europa, die we aanbieden in verschillende landen. We hebben direct contact met projectorganisaties en samen met een regiospecialist ga je op zoek naar een vrijwilligersproject. Projecten duren meestal tussen de 1 en 6 maanden, langer weg kan ook of je kunt meerdere projecten combineren.

Nederlandse projecten: ook organiseren wij vrijwilligersprojecten in Nederland. Dan doe je samen met vrijwilligers uit verschillende landen vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke organisatie. Voor circa twee weken (in de maanden juli, augustus of september) wonen en werken jullie dan samen.

Vrijwilligerswerk tussenjaar siw Azië

Wat zijn de kosten?

SIW heeft geen winstoogmerk, wij werken vóór vrijwilligers dóór vrijwilligers. Zo blijven onze projecten voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. Als je via SIW een project gaat doen betaal je ons een bedrag aan bemiddelingskosten, je reiskosten en soms een lokale bijdrage voor je verblijf. ESC-projecten zijn nagenoeg gratis, je hoeft alleen zakgeld mee te nemen!

Waar kan ik vrijwilligerswerk doen in mijn tussenjaar?

SIW biedt vrijwilligersprojecten aan in vrijwel alle continenten (en in Nederland). Onze Groepsprojecten zijn te vinden in Europa, Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Onze populairste bestemming is IJsland vanwege de ongekend mooie natuur.

Wereld-basis-projecten worden aangeboden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Populaire bestemmingen zijn Thailand, Kenia en Bolivia.

ESC-projecten komen voort uit een initiatief van de Europese Unie en worden aangeboden in meer dan 30 Europese landen (inclusief Aruba en Curaçao).

Vrijwilligerswerk tussenjaar siw jongeren

Wat vinden andere jongeren van SIW?

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Via SIW werkte ik in een herberg in Arriaga, in de zuidelijke provincie Chiapas. Hier vertrekken de vrachttreinen drie keer per week naar Ixtepec. Het precieze tijdstip van vertrek weet niemand het leven van de migranten bestaat dan ook vooral uit wachten. Tijdens dat wachten kunnen ze terecht in de herberg om te slapen, eten, wassen, voor medische en psychologische zorg en om contact te onderhouden met het thuisfront. Eenmaal weer thuis kan ik antwoord geven op de vraag waarom die Hollandse dame in hemelsnaam naar Mexico. Om te kunnen relativeren, om me in het onderwerp van migratie te verdiepen, om een poging te wagen iets beter Spaans te leren, om mezelf beter te leren kennen, om meer zelfvertrouwen te krijgen, om mijn vrienden, collega´s en familie te gaan missen en om mijn leven in Nederland nog meer te waarderen.Ik ben heel blij dat ik deze ervaring heb opgedaan. Ik ga weer sparen voor een nieuwe sabbatical over vijf jaar en ik raad iedereen aan om minimaal één keer in zijn of haar leven voor drie maanden of langer in een ander land te wonen.

Veel plezier met jullie reis!

Daphne

Voor mij was het vrijwilligerswerk een prettige en andere manier om Indonesië te leren kennen. De dankbaarheid op de school, van zowel het schoolhoofd, de onderwijzers en de kinderen, was erg groot en ze waardeerden het dat mijn zus en ik de taal spraken. Het was voor de lagere school Sutopati dua de eerste keer dat er een groep buitenlandse vrijwilligers kwam werken. Ook was het erg bijzonder om de verschillen en gewoonten van de vrijwilligers uit andere landen te leren kennen. Het was een verrijking van mijn persoonlijke ontwikkeling en ik had het gevoel dat ik echt thuis kwam in Indonesië.

Joyce

Ik ben zeven maanden naar Oeganda geweest voor vrijwilligerswerk. Vooraf had ik nooit kunnen bedenken wat ik mee zou maken: wonen in een huis met vijf kamers voor zeventien mensen tussen de één en zestig jaar, met een familie die continu van samenstelling veranderde. Onduidelijk, maar wel zo spannend. Toen ik uiteindelijk terug naar Nederland moest, voelde ik me echt onderdeel van de familie. Had ik de kans gehad om het opnieuw te doen, dan zou ik willen dat het precies op dezelfde manier zou gaan!

Susie

siw vrijwilligerswerk tussenjaar logo

Ja, ik wil meer informatie over SIW ontvangen!

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in je tussenjaar? Laat hieronder jouw gegevens achter dan ontvang je direct meer informatie in je inbox en nemen we z.s.m. contact met je op:

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie