Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

De Meesterchallenge is een 10 weken durende challenge waarin je in een hecht team samen workshops ontwikkelt en geeft. Daarnaast volg je ook persoonlijkheid- en ontwikkelingstrainingen en leer je antwoord geven op vragen als: Wat vind ik leuk? Wat zijn mijn kwaliteiten? Waar ben ik goed in? (ook voor vrouwen!)

Ook krijg je trainingen over pedagogiek en didactiek. Daarin leer je bijvoorbeeld hoe een goede les is opgebouwd, hoe je mensen effectief iets leert of hoe je het beste voor de klas kan staan. Aan het einde van de Meesterchallenge loop je hopelijk weg met een passie voor onderwijs, maar in ieder geval een hoop leuke ervaringen en herinneringen.

Waarom een tussenjaar bij Technolab?

Technolab Leiden is een leerwerkbedrijf met passie voor onderwijs, techniek, wetenschap en talentontwikkeling. De Meesterchallenge is een uitdaging speciaal ontwikkeld door en voor jongeren.

Voor Technolab ontwikkelen wij energieke workshops in de thema’s wetenschap en techniek. Wij zijn een team dat nooit stilstaat: brainstormen over je nieuwste idee, proefjes doen of werken met de nieuwste technologie zoals onze 3D-printer. Bij de Meesterchallenge bepaal jij waar de lat ligt!

tussenjaar technolab workshops

Waar kan ik dit tussenjaar volgen?

Wij bieden komend jaar de Meesterchallenge aan op locatie. Deze locatie is Bétaplein 28 Leiden 2321 KS. Je komt minimaal 3 dagen per week op locatie om het Meesterchallenge traject te volgen, maar het kan soms voor komen dat je 5 dagen nodig bent.

Wanneer kan ik starten?

Een Meesterchallenge gebeurt over een periode van 10 weken. Gedurende het hele jaar vinden er vier van deze periodes plaats: september-november, november-februari, februari-maart en maart-mei.

Wat zijn de kosten?

Wanneer je meedoet aan de Meesterchallenge krijg je inzicht in je persoonlijke en professionele talenten, je studie-/loopbaanperspectief, en bouw je aan een hecht en divers netwerk. Kortom alle ingrediënten, die het mogelijk maken om je beste zelf te worden. Hiernaast krijg je van ons ook een financiële tegemoetkoming.

tussenjaar technolab test

Wat vinden andere jongeren van Technolab?

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Wat werken bij Technolab mij heeft opgeleverd? Heel veel en ook anders dan ik had verwacht. Tijdens mijn tussenjaar wilde ik geld verdienen in de horeca, maar daarnaast iets waardevols en leerzaams doen met mijn tijd.

Toen kwam Technolab op mijn pad. Bij deze organisatie heb ik ervaren hoe het is om te werken met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Net als iedereen kon ik lekker mijn eigen ding doen, maar wel veel samenwerken en altijd hulp vragen. Dat is het fijne aan Technolab: de open, gezellige en informele werksfeer waarin iedereen voor elkaar klaarstaat.

Hierdoor heb ik kunnen ontdekken wat mijn kwaliteiten zijn, wat ik leuk vind en wat ik volgend jaar wil gaan doen. Ook heb ik enorm veel opgestoken over het onderwijs en alles wat daarbij komt kijken.

Martijn

Hola, ik ben Mike! Sinds november ben ik deel van het Meesterteam. De afgelopen maanden ben ik door Technolab van tussenjaar-trekker tot ware ondernemer gevormd. Technolab zet aan tot doen, is mijn ervaring! En niet alleen voor leerlingen. De persoonlijk ontwikkelingstraining was een mooie start van mijn proces hier, duidelijk had ik na deze training wat ik eigenlijk wél wilde, in plaats van de dingen die ik niet wilde. Ideeën hebben is mooi, maar ze uitvoeren is iets heel anders. Ik heb hier leren plannen en realistische doelen leren stellen, iets waar mijn toekomstige werkgevers technolab dankbaar voor gaan zijn haha! Ik merk nu dat ik met een goed uitwerkt idee grote stappen zo gemaakt zijn. Ik ontwikkel nog steeds met veel plezier workshops maar kan inmiddels met trots zeggen dat ik volgend jaar onder andere het nieuwe Meesterteam begeleid!

Mike

Hoi! Ik ben Eva, 23 jaar en ik loop stage bij het meesterteam van Technolab. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn master digital media (Pedagogische Wetenschappen). Iedere dag bij Technolab is een feestje! Van een nieuwe workshop ontwikkelen tot een hele week workshops geven op de scholen in de regio Leiden, elke dag is anders. Geen ervaring met lesgeven? Geen probleem, bij Technolab krijg je de ruimte om gelijk voor de klas te staan. Leren door te doen! Er heerst een informele werksfeer waarbij veel ruimte is voor zelfstandigheid. Het samenwerken met andere jongeren, Het enthousiasme van de kinderen en het uitwerken van je eigen creatieve ideeën maken het werken bij Technolab divers en erg leuk!

Eva

Ja, ik wil meer informatie over Technolab ontvangen!

Wil je meer weten over het tussenjaar van Technolab? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie