Wat ga je doen bij Academy 4 Life Skills?

Elke dinsdag en donderdagmiddag is er een workshop op het gebied van persoonlijk leiderschap of thema’s op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling die je samen met andere jongeren doet.

Je kunt via ons en met onze ondersteuning vrijwilligerswerk doen in Europa of op de Antillen bij een maatschappelijke organisatie.

Je kunt samen met andere jongeren werken aan een maatschappelijk, lokaal of internationaal project.

Je kunt samen met andere jongeren workshops geven aan leerlingen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Goed om te weten: je krijgt persoonlijke coaching op basis van je eigen (levens- of ontwikkel-) vragen en doelen.

tussenjaar a4ls workshop

Waarom een tussenjaar bij A4LS?

Via workshops, persoonlijke coaching, peer education en werken aan projecten, lokaal en/of internationaal, bieden we je de kans om te onderzoeken wat jouw kwaliteiten, dromen en interesses zijn en hoe je deze optimaal kunt benutten.

Samen met andere deelnemers leer je jezelf beter kennen. Je oefent met lange en kortere termijn doelen stellen, en ontwikkelt life skills zoals samenwerken, plannen, reflecteren, relativeren en problemen oplossen.

Door samen aan maatschappelijke projecten en vraagstukken te werken, vanuit je eigen interesse, ontwikkel je je als onderzoeker, probleemoplosser, ontwerper, bouwer, doener, coach, analist, etc.

tussenjaar a4ls werken

Wat zijn de kosten?

kosten tussenjaarDe kosten voor je deelname zijn afhankelijk van het traject dat je volgt. Hieronder een aantal opties, waaronder die van gratis deelname door een bijdrage aan de Academy in natura.

Indien je je opgeeft voor deelname bespreken we je mogelijkheden en behoeftes om tot wederzijdse afspraken te komen.

*Gratis deelname:

  • Als je zowel naar scholen gaat als naar als een maatschappelijk project doet vergoeden we 100% van jouw bijdrage
  • Amsterdamse jongeren die via het Stadloket komen of met een minimum inkomen worden voor 100% gecompenseerd in de kosten

€37,50 per maand:

  • Indien je naast het volgen van de workshops als peer-coach naar de scholen toegaat of met andere jongeren aan een maatschappelijk project werkt, vergoeden wij jouw eigen bijdrage voor 85%. Je bijdrage is dan € 37,50 per maand

€250 per maand:

  • De kosten voor een traject, waarbij je alleen workshops volgt bedragen € 250,00 per maand

We vragen je vooraf om een commitment voor een bepaalde periode en we maken samen afspraken over je deelname in de vorm van een overeenkomst en een programma op maat.

tussenjaar a4ls vrijwilligerswerk

De Academy 4 Life Skills wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Steunfonds bja-cow.

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

locatie tussenjaarLocatie:
Boerderij de Zeehoeve
Overdiemerweg 41
1111 PP Diemen

tussenjaar a4ls locatie

Wanneer kan ik starten?

Elke eerste dinsdag van de maand is er de mogelijkheid om mee te draaien en daarna van start te gaan. De minimum periode om deel te nemen is 2 maanden en je kunt je eigen ontwikkelpakket samenstellen, de workshops op de dinsdag en donderdagmiddag zijn het enige vaste onderdeel, omdat dit de basis is voor het behalen van de gewenste resultaten voor jezelf! De overige activiteiten zijn je eigen keuze.

De procedure voor het werken als Europees vrijwilliger neemt zo’n 3 tot 4 maanden in beslag, de Academy is dan een prima voorbereiding voordat je vertrekt.

Wat vinden anderen van het tussenjaar van A4LS?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

Ik heb bij Saga de kans gekregen om me op persoonlijk vlak te ontwikkelen en ik heb ook op professioneel gebied enorm veel geleerd. Mijn groei in het afgelopen jaar getuigt van de kracht van de Academy. Ik kan niets anders zeggen dan dat het werkt. En wat voor mij werkt, werkt voor anderen ook. Dus mocht je je in een situatie bevinden waarin je niet weet wat je wilt of hoe je er moet komen, dan is er geen betere plek dan de Academy 4 Life Skills om jezelf te ontwikkelen.

Jacob
Rated 5,0 out of 5

Ik was vaak afwezig van school en had moeite met een stabiel dag- en nachtritme. Hier is geen druk, je krijgt de kans jezelf te zijn, uit te zoeken wat je wilt. Bij de Academy ontwikkel ik nu vaardigheden die ik nodig heb om mijn droom te realiseren.

Denzel

Ja, ik wil meer informatie over het tussenjaar van Academy 4 Life Skills ontvangen!

Wil je meer weten over dit tussenjaar van de Academy 4 Life Skills? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie