Wat gaan jongeren doen tijdens dit tussenjaar?

Klaar met de middelbare school en droom je van een toekomst in de filmwereld? Schuilt er een regisseur, scenarioschrijver of cinematograaf in je? Volg het Filmtussenjaar. Leer films maken van begin tot einde en ontwikkel je tot creatief filmmaker.

Ontwikkel je creatieve talent volop te experimenteren met film. Maak kennis met alle vakgebieden: van regie tot scenario en van fictie tot documentaire. Ontdek wat je interessant vindt en waar je in verder wilt.

Werk samen met andere jongeren die evenveel van film houden. Wat studenten het leukste aan dit tussenjaar vinden? Dat ze mensen ontmoeten met dezelfde liefde voor film. Je werkt samen aan opdrachten en leert zo van elkaar. Je bouwt niet alleen aan je portfolio, maar ook aan een netwerk. Veel studenten maken ook buiten de lessen films met elkaar.

Ook bezoek je met elkaar filmfestivals zoals het International Film Festival Rotterdam.

film video tussenjaar

Bemachtig één van de felbegeerde opleidingsplekken op filmscholen
Vergroot je kansen. Het Filmtussenjaar bereid je optimaal voor op de Filmacademie, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en andere filmscholen. Je verkent alle studierichtingen van de hbo-filmopleidingen en bereid samen met je mentor je toelating voor. Jaarlijks stromen studenten van het Filmtussenjaar door naar filmopleidingen.

Wat staat mij te wachten tijdens het Filmtussenjaar?

Vanaf dag één ga je zelf aan de slag. Je leert de basis van filmmaken door zelf te doen. Camera, geluid, monteren. Je leert het van filmprofessionals. Net als scenario schrijven, filmgeschiedenis en filmanalyse.

De lessen zijn praktijkgericht en je gaat op pad voor de opdrachten. Er is volop ruimte voor experiment en onderzoek.

Je verkent de filmscholen in Nederland en België. Hoe is het om er te studeren? Welke specialisaties bieden ze aan? Wat zijn de toelatingseisen? Maar bovenal: welke opleiding past bij mij? Daardoor maak je een weloverwogen studiekeuze.

Waarom een tussenjaar bij Open Studio?

  • Ontwikkel jouw creatief talent
  • Samenwerken met mensen die film net zo leuk vinden als jij
  • Kies na 1 jaar de opleiding die het best bij je past
  • Bereid je optimaal voor op het toelatingsgesprek
  • Werk aan je portfolio en presenteer jezelf aan de wereld
creatief tussenjaar Amsterdam
open studio Amsterdam tussenjaar


Waar kan ik dit tussenjaar volgen?

Je volgt alle lessen bij Open Studio in Amsterdam.

De studenten komen uit het hele land: van Texel tot Limburg en Zeeland. Alle lessen starten pas om 10:30 zodat je ‘s ochtends voldoende reistijd hebt.

Het adres is: Johann Siegerstraat 16, 1096 BH Amsterdam.

Hoeveel dagen per week ben ik bezig?

Kies uit twee programma’s: Oriëntatie of Creatief. Kies je Filmtussenjaar Oriëntatie, heb je 2 dagen per week les. Kies je Filmtussenjaar Creatief, dan is dat 3 dagen per week.

Wanneer kan ik starten?

Het tussenjaar start in augustus en september en duurt tot april.

Doe je binnenkort eindexamen? Wees zeker van een plek en schrijf je voorlopig in. Annuleer jij jouw voorlopige inschrijving voor 31 juli? Je ontvangt het inschrijfgeld van € 250,- retour.

Wat zijn de kosten?

Filmtussenjaar Oriëntatie: € 3495,-
Filmtussenjaar Creatief: € 4750,-

Goed om te weten: Je kan het het lesgeld betalen in 1, 3 of 6 termijnen.

Wat vinden andere jongeren van Open Studio?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 5 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

Als nitwit in de film alweer lange tijd geleden aangeklopt bij Open Studio, waarna een prachtige carrière in de film is gevolgd (oud student, afgestudeerd camera filmacademie, cameraman op de beagle (Darwin) en maker van “Roadtrip la Boheme”

Gijs
Rated 5,0 out of 5

Open Studio biedt vriendschap en gedeelde passie met andere makers (oud student en nu studerend aan de filmacademie)

Lasse
Rated 5,0 out of 5

Bij Open Studio kreeg ik de handvatten om mijn eerste ideeën in de praktijk te brengen. intensief, hands-on, en een vruchtbare springplank naar de kunstacademie. (oud student en nu scenarioschrijver, regisseur, nominatie gouden kalf voor beste televisie drama en bekend van o.a. De series “van God Los” en “Zuidas”)

Aaron
Rated 5,0 out of 5

Bij Open Studio heb ik mijn passie voor film ontdekt. Nog regelmatig denk ik terug aan mijn geweldige eerste inzichten en blunders, die mij op weg hebben geholpen. (oud student , editor van o.a. “24 uur met en Zomergasten” , editor van 2 gouden kalf docu’s en editor keuringsdienst van Waarden)

Ralf
Rated 5,0 out of 5

De basis als filmmaker begon bij Open Studio (oud student, afgestudeerd filmacademie richting Regie, HSK Amsterdam en oa.een gouden kalf voor beste televisiedrama)

Gian

Ja, ik wil meer informatie over Open Studio!

Wil je meer weten over de tussenjaarmogelijkheden van Open Studio? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie