Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Heb jij net een lange periode van school achter je en twijfel je over de volgende stap? Raak je verstrikt in alle mogelijkheden die er zijn en lukt het nog niet een keuze te maken? Kies dan voor een tussenjaar bij de Theaterschool Utrecht.

Een tussenjaar bij de Theaterschool Utrecht bestaat uit een gevarieerd programma van lessen op het gebied van dans, zang en theater. We ontvangen gasten en sprekers uit de culturele sector, maar ook uit andere vakgebieden. Uitgangspunt is altijd dat ze je inspireren, je tot nadenken zetten en je blik verruimen.

Wij bieden een jaar zonder keuzes en vastomlijnde plannen, maar vol met ruimte en mogelijkheden. Een jaar om te ontdekken waar je enthousiast van wordt, waar je goed in bent en wat je nieuwsgierig maakt. We garanderen je dat je na dit jaar meer inzicht hebt gekregen in wie jij bent en wat je zoekt. Je zal klaar zijn om de volgende stap te zetten.

theaterschool Utrecht ontdek jezelf

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

Je bezoekt voorstellingen en maakt ze natuurlijk ook zelf! Van begin tot eind zoals jij en je medestudenten dat willen. Daarnaast neem je met je medestudenten deel aan projecten van gezelschappen, festivals of cultuur- en onderwijsinstellingen in de directe omgeving. Je draait een tijdje mee in de organisatie; zowel voor als achter de schermen. Een mooie kans om te ontdekken waar je enthousiast van wordt en waar je goed in bent.

Je wordt deel van een vaste groep studenten met wie je het jaar doorloopt. Jullie delen bij de start in ieder geval één ding: een liefde voor de podiumkunsten.

Alle coaches en docenten van de Theaterschool Utrecht hebben een pedagogische achtergrond. Ze begeleiden de studenten professioneel en helpen met alle vragen. Ze leggen gedurende het jaar samen met de studenten hun proces vast. Dit persoonlijke document loopt als een rode draad door het jaar heen en kan de student na afloop helpen bij het zetten van de volgende stap.

theaterschool Utrecht verruim je blik

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Theaterschool Utrecht bevindt zich in het het hart van Utrecht op het Domplein. Het is al jaren de plek waar jong en oud de kans krijgt om theater te maken in een professionele omgeving.

Wanneer kan ik starten?

Het tussenjaar duurt van 9 september 2024 t/m 4 mei 2025. Er is geen toelating nodig voor dit jaar, wel nodigen we iedereen persoonlijk uit voor een motivatiegesprek.

Wat zijn de kosten?

De totale kosten voor dit tussenjaar komen op €4.579,-. Dit is inclusief: lessen, projecten, voorstellingen spelen, een kamp, een warme TSU hoodie en individuele coaching en mentor begeleiding.

theaterschool Utrecht niets moet

Ja, ik wil meer informatie over Theaterschool Utrecht ontvangen!

Wil je meer weten over het tussenjaar van de Theaterschool Utrecht? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie