Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Mercy Ships is een medische hulporganisatie die met ziekenhuisschepen naar landen in Afrika vaart om gratis operaties en medische trainingen te bieden. Het werk aan boord wordt gedaan door honderden vrijwilligers van over de hele wereld. Je hoeft niet perse een medische achtergrond te hebben om aan boord te gaan.

De meeste jongeren die een tussenjaar doen hebben nog geen werkervaring of afgeronde opleiding. Dat maakt dat functies als Dining Room Staff, Housekeeping Staff, Hospitality Staff, Receptionist en Sales Staff heel geschikt zijn. Maar heb je bijvoorbeeld meer ervaring met werken in een keuken buitenshuis, dan is ook Galley Staff een mogelijkheid.

tubeembed

Waarom kiezen voor vrijwilligerswerk bij Mercy Ships?

Juist tijdens een tussenjaar is het mooi om meer over jezelf te leren, ook is het waardevol om iets te betekenen voor hen die het minder hebben. Jongeren kiezen om verschillende redenen voor dit tussenjaar.

Een aantal redenen kunnen zijn:

  • Je levert een bijdrage aan de missie van Mercy Ships en ziet hoe de levens van patiënten veranderd worden
  • Je leert verschillende culturen kennen, vrijwilligers komen uit meer dan 50 landen
  • Je leert het gastland, waar het schip op dat moment ligt, kennen
  • In deze unieke omgeving kun je jezelf op persoonlijk en professioneel vlak ontwikkelen en nieuwe dingen over jezelf leren
  • Je deelt een bijzondere ervaring met anderen in een hechte community, dat geeft soms vriendschappen voor het leven
  • Je woont op een schip

mercy ships afrika tussenjaar

Wanneer kan ik starten?

Voor alle functies geldt dat je kunt solliciteren en daarbij aangeeft wanneer je beschikbaar bent. Vervolgens wordt je aanmelding, die via de internationale website van Mercy Ships gaat, behandeld door een Volunteer Coördinator in Texas.

Goed om te weten:Vanwege het internationale karakter worden alle aanmeldingen door het hoofdkantoor beoordeeld en wordt daar ook gekeken of jouw gewenste periode in het schema past.

Tussenjaar buitenland Mercy Ships

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

De schepen van Mercy Ships liggen gedurende 10 maanden in de haven van een land in Afrika om daar de gratis zorg te kunnen bieden.

In 2023 zal de Global Mercy vanaf januari in Senegal zijn en vanaf augustus vervolgens voor 10 maanden naar Sierra Leone gaan. De Africa Mercy wordt in 2023 aan de binnenkant helemaal opgeknapt en zal vanaf januari 2024 weer aan een periode van 10 maanden beginnen in een nog nader te bepalen Afrikaans land.

vrijwilligerswerk afrika Mercy Ships

Wat zijn de kosten?

Bij alle functies aan boord gaat het om een vrijwilligersfunctie waarbij je zelf je reiskosten en een maandelijkse bijdrage (crew fees) voor kost en inwoning betaalt. Op deze manier kunnen we de donaties die we ontvangen rechtstreeks aan onze missie besteden en de medische zorg en trainingen gratis aanbieden.

Dat betekent dat je kosten maakt voor je vliegreis (de meeste vrijwilligers vliegen heen en terug naar de plaats waar het schip op dat moment ligt), eventueel verzekeringen en vaccinaties. De crew fees bedragen ca. €400 per maand. Daar tegenover staat dat je aan boord verblijft en 3 keer per dag een maaltijd krijgt geserveerd.

Goed om te weten: Mochten de kosten een probleem zijn, dan is er een fonds dat mogelijk financiële ondersteuning kan geven. Neem hieronder contact op voor meer informatie.

Wat vinden andere jongeren van Mercy Ships?

Veel andere jongeren gingen je voor in een tussenjaar! Bekijk bijvoorbeeld deze video’s waarin Rimke en Laura vertellen over hun tijd aan boord.

tubeembed

tubeembed

Ja, ik wil meer informatie over Mercy Ships ontvangen!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Mercy Ships om in je tussenjaar vrijwilligerswerk te doen? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie