Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Tijdens jouw tussenjaar kan je vrijwilligerswerk doen bij diverse projecten in Afrika. Er zijn projecten op gebied van onderwijs, gehandicaptenzorg, social work, (algemene en psychische) gezondheidszorg, dieren, sport en projecten waar je deel uit maakt van de community (een dorp of gemeenschap). Op onze website vind je een uitgebreid overzicht van alle projecten per land en de activiteiten die je daar kan doen. Deelnemen is al mogelijk vanaf 4 weken.

Onze ervaring is wel dat de meeste mensen 4 weken echt te kort vinden, daarom kiezen de meeste tussenjaarders voor een periode van 2 tot 6 maanden. Je kan kiezen uit projecten in Kenia (in Mombasa, aan de kust), Oeganda (in de hoofdstad of op het platteland) en in Malawi (in de hoofdstad en op het platteland).

Op elke locatie word je begeleid door onze eigen, Nederlands sprekende coördinator die jou ontvangt, wegwijs maakt, je accommodatie regelt, bereikbaar is voor hulp of vragen en 24/7 voor je klaar staat bij eventuele noodgevallen. Je verblijft in een comfortabele accommodatie, samen met andere vrijwilligers, tussenjaarders en/of stagiaires.

tubeembed

Wanneer kan ik starten?

Aanmelden is het hele jaar mogelijk en er zijn geen vaste vertrek- of aankomstdagen. Sommige projecten zijn gesloten tijdens feestdagen of vakanties. Per project is een beperkt aantal plekken beschikbaar, waardoor aanmelding kan afhangen van de beschikbaarheid daarvan.

Wij geloven in een goede balans tussen eigen personeel en vrijwilligers, waarbij vrijwilligers altijd in de minderheid zijn en een ondersteunende rol hebben op het project.

tussenjaar vrijwilligerswerk project Kenia

Wat zijn de kosten?

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen uiteraard ook kosten bij kijken maar belangrijker is het antwoord op de vraag: ‘wat levert mij dit op?’ Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.

Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.

Goed om te weten: Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. Neem hier contact op voor meer informatie.

tussenjaar vrijwilligerswerk afrika

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Wij zijn actief in Kenia (Mombasa), Oeganda (Kampala en Masaka) en Malawi (Lilongwe en Zomba)

Vereniging Volunteer Correct heeft als doel het promoten van duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk en stage. Aangesloten organisaties voldoen aan strikte richtlijnen voor een verantwoorde, gecontroleerde werkwijze. Doingoood is lid van Vereniging Volunteer Correct en hoort hiermee bij de aanbevolen organisaties voor verantwoord internationaal vrijwilligerswerk en stage.

Wat vinden andere jongeren van Doingoood?

tubeembed

tubeembed

5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5 out of 5

Ik had een moeilijke start moest van stageplaats veranderen. Dit heeft me veel stress opgeleverd, maar ik ben blij dat Doingoood me hierbij geholpen heeft. Het kost wat, maar je krijgt er goede begeleiding voor terug. En daarnaast is Doingoood relatief goedkoop in vergelijking met andere organisaties. Hele fijne begeleiding gehad van Lisanne. Zij kwam regelmatig langs in het ziekenhuis. Dank je wel!

Emma
Rated 5 out of 5

Ik ben thuis gekomen met véél mooie herinneringen, goede ervaringen en unieke verhalen. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie fijne voorbereidingen, hulp en begeleiding naar en tijdens mijn avontuur in Afrika, Malawi! Ik heb ZEER genoten van mijn tijd en weet al zeker dat ik terug zal gaan. Zonder jullie heb ik deze ervaring niet zo kunnen beleven, nogmaals hartelijk dank hiervoor!

Tashmyn
Rated 5 out of 5

Complimenten! Het hele traject: van aanmelding, mailtjes tussendoor, aankomst, tot het afscheid. Alle afspraken en beloftes zijn nagekomen. Geweldig! Veel bewondering voor Eva, de verantwoording die zij heeft, de taak om iedereen wegwijs te maken, het oplossen van ‘problemen’. Heb me vanaf het begin tot eind fijn gevoeld. Kortom; geweldige tijd gehad.

Geertje

Ja, ik wil meer informatie over Doingoood ontvangen!

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om vrijwilligerswerk in Afrika te doen in je tussenjaar? Laat hieronder jouw gegevens achter dan ontvang je direct meer informatie in je inbox en nemen we z.s.m. contact met je op:

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie