Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Tijdens je tussenjaar heb je de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in Malawi, Oeganda en Kenia. Er zijn meerdere supergave projecten beschikbaar, variërend van gezondheidszorg en onderwijs tot dierenwelzijn, werken met kinderen en sport.

Je hebt de keuze om in de stad te verblijven of juist in een lokale gemeenschap op het platteland deel te nemen aan het project. Op basis van jouw interesses en vaardigheden zullen we samen met jou kijken welk land en project het beste bij je past.

Op elke locatie word je begeleid door onze eigen, Nederlands sprekende coördinator die jou ontvangt, wegwijs maakt, je accommodatie regelt, bereikbaar is voor hulp of vragen en 24/7 voor je klaar staat bij eventuele noodgevallen. Je verblijft in een comfortabele accommodatie, samen met andere vrijwilligers, tussenjaarders en/of stagiaires.

tubeembed

Wanneer kan ik starten?

Aanmelden is het hele jaar mogelijk en er zijn geen vaste vertrek- of aankomstdagen. Sommige projecten zijn gesloten tijdens feestdagen of vakanties. Per project is een beperkt aantal plekken beschikbaar, waardoor aanmelding kan afhangen van de beschikbaarheid daarvan.

Wij geloven in een goede balans tussen eigen personeel en vrijwilligers, waarbij vrijwilligers altijd in de minderheid zijn en een ondersteunende rol hebben op het project.

vrijwilligerswerk Kenia tussenjaar

Wat zijn de kosten?

Een buitenlandervaring is een investering in je persoonlijke ontwikkeling. Hoewel er uiteraard kosten aan verbonden zijn, is het belangrijk om je af te vragen: “Wat levert dit mij op?” Het antwoord is een waardevolle ervaring die je de rest van je leven ten goede komt.

Bij ons betaal je niet voor het vrijwilligerswerk of de stage zelf. De kosten die je maakt betreffen je reis, waaronder transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject, en de (Nederlandse) begeleiding ter plaatse tijdens je vrijwilligerswerk of stage.

Goed om te weten: Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. Neem hier contact op voor meer informatie.

tussenjaar vrijwilligerswerk afrika

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Wij zijn actief in Kenia (Mombasa), Oeganda (Kampala en Masaka) en Malawi (Lilongwe en Zomba)

Wat vinden andere jongeren van Doingoood?

tubeembed

tubeembed

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Ik had een moeilijke start moest van stageplaats veranderen. Dit heeft me veel stress opgeleverd, maar ik ben blij dat Doingoood me hierbij geholpen heeft. Het kost wat, maar je krijgt er goede begeleiding voor terug. En daarnaast is Doingoood relatief goedkoop in vergelijking met andere organisaties. Hele fijne begeleiding gehad van Lisanne. Zij kwam regelmatig langs in het ziekenhuis. Dank je wel!

Emma

Ik ben thuis gekomen met véél mooie herinneringen, goede ervaringen en unieke verhalen. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie fijne voorbereidingen, hulp en begeleiding naar en tijdens mijn avontuur in Afrika, Malawi! Ik heb ZEER genoten van mijn tijd en weet al zeker dat ik terug zal gaan. Zonder jullie heb ik deze ervaring niet zo kunnen beleven, nogmaals hartelijk dank hiervoor!

Tashmyn

Complimenten! Het hele traject: van aanmelding, mailtjes tussendoor, aankomst, tot het afscheid. Alle afspraken en beloftes zijn nagekomen. Geweldig! Veel bewondering voor Eva, de verantwoording die zij heeft, de taak om iedereen wegwijs te maken, het oplossen van ‘problemen’. Heb me vanaf het begin tot eind fijn gevoeld. Kortom; geweldige tijd gehad.

Geertje

Ja, ik wil meer informatie over Doingoood ontvangen!

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om vrijwilligerswerk in Afrika te doen in je tussenjaar? Laat hieronder jouw gegevens achter dan ontvang je direct meer informatie in je inbox en nemen we z.s.m. contact met je op:

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie