Wat gaan jongeren doen tijdens het tussenjaar?

Maak een reis naar twee prachtige continenten en zie zoveel mogelijk van de wereld. Combineer dit met een taalcursus Spaans en Engels en je hebt de tijd van je leven. Bovendien leer je ondertussen een wereldtaal te verbeteren.

  • Australië – 12 weken taalcursus Engels – 10 uur per week
    Met dit pakket start je in het prachtige Australië met een 12 weken taalcursus Engels. Op een fijne taalschool in Sydney, Darwin of Cairns dompel jij jezelf onder in de Engelse taal én de Australische no worries mind set.
  • Argentinië – 12 weken taalcursus Spaans – 20 lessen per week
    Het klinkt als een droom, maar na een super gave tijd in Australië reis je door naar dat andere gave continent: Zuid-Amerika! Je komt aan in Buenos Aires en gaat gedurende 12 weken Spaans leren in het immens mooie Argentinië.

tussenjaar zuid amerika

Aankomende Events

[ecs-list-events tag=’informationplanet’ design=”compact” fgthumb=”#ffffff” bgthumb=”#FF6A5C” titlesize=”18px” contentorder=”date_thumb, thumbnail, title, date, time, excerpt, button, venue” venue=”true” limit=’3′ button=”MEER INFORMATIE”]

Wanneer kan ik starten?

Een multi-language jaar kun je bij Information Planet het hele jaar door starten. Neem hier contact op voor meer informatie.

Wat zijn de kosten?

Je kan al op reis vanaf €317 per week. Bij de prijs inbegrepen is de cursus om de taal te leren, een shared appartment om te overnachten en schoolmaterialen. Vliegtickets zijn exclusief, maar wij kunnen je assisteren met het vinden van goedkope vliegtickets. Daarnaast moet je rekening houden met je dagelijkse leefkosten.

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Je kan naar diverse steden in Australië zoals Darwin, Sydney of Cairns en Buenos Aires in Argentinië. Ook andere landen in Zuid-Amerika zijn mogelijk, denk bijvoorbeeld aan Peru of Colombia. We stellen volledig op maat jouw taalreis samen, dus twee weken meer of minder, een ander land of een extra bestemming toevoegen aan jouw reis? Alles kan!

tussenjaar Australië

Wat vinden anderen jongeren van het tussenjaar?

“Naast de taalcursus ben ik de afgelopen week de highlights van Sydney gaan bezoeken! Ik heb de Harbour Bridge, Opera House, Botanical Garden en Hyde Park al gezien, echt super onwerkelijk om dit van dichtbij te zien. Het uitgaansleven van Sydney heb ik ook verkend en dat was ook echt gezellig! Ik ben dan wel in mijn eentje naar Australië vertrokken, maar ik heb nog geen een moment mezelf alleen gevoeld. Door de leuke accommodatie en de school heb ik al onwijs veel mensen ontmoet, met deze mensen kan ik deze leuke dingen in Sydney doen!

Voor de komende week staat er alweer een hoop leuke dingen gepland. Kortom: ik heb het echt super naar mijn zin in deze stad, de accommodatie is top, de school is super en dat maakt het dat ik nog lang niet naar huis wil! ” – Liën in Sydney

“In Cuzco een auto gehuurd en door het Andes gebergte gereden op weg naar de Jungle van Peru, een van de mooiste jungles die ik ooit heb gezien. De rit naar de jungle is via de ‘Interoceanicroad’ spectaculair. Het is mogelijk om in 1 dag te klimmen naar 5 km hoogte (waarbij het gebrek aan zuurstof het vermogen van de auto drastisch verminderd) en vervolgens af te dalen naar zeeniveau.

Gebrek aan zuurstof in Cuzco, wat zo’n 3.5 km hoog ligt, is trouwens goed te merken. Het heeft mij ongeveer een maand gekost voordat ik zonder hijgen en puffen normaal de vele trappen in de stad kon beklimmen. Ook leuk om te doen: voetballen met de locals waarbij je na 15 minuten door gebrek aan zuurstof al wilt opgeven terwijl de gemiddelde bewoner van Cuzco nergens last van heeft.

Als afsluiter heb ik het vliegtuig naar Paraguay gepakt waarna ik per bus het hele land ben doorgereisd. In het oosten van Paraguay ligt Ciudad del Este hier zijn de Iguazu watervallen te vinden. Het is hier mogelijk om via Paraguay zowel naar Argentinië als naar Brazilië te gaan aangezien hier het drie-landen-punt ligt.

Al met al was dit een ervaring waaraan ik nog vaak zal terugdenken, hierbij wil ik dan ook Information Planet nogmaals bedanken voor de fantastische hulp.” strong>- Jordy in Zuid-Amerika

Ja, ik wil meer informatie over deze taalreis van Information Planet ontvangen!

Ben je benieuwd naar de taalreizen van Information Planet? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie