Wat ga je doen tijdens het tussenjaar?

Je gaat naar een nieuw land, ontdekt een nieuwe cultuur en ontwikkelt jezelf in een razendsnel tempo. Ontplooi je interesses, leer een vreemde taal en ervaar high school, college of studeren in het buitenland. Information Planet is specialist op het gebied van high school, studeren, taalcursussen en tussenjaar mogelijkheden in het buitenland. Met onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk, hebben we altijd een buitenlandprogramma dat aansluit bij jouw wensen en voorkeuren.

Als je kiest voor Information Planet begeleiden wij je van A tot Z: vanaf het moment dat je je gaat oriënteren totdat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt. Ook op locatie, blijven wij jouw contactpersoon.

highschool tussenjaar information planet

Waarom kiezen voor een high school in het buitenland?

Via een high school programma in het buitenland leer jij een nieuwe taal, ervaar je een andere cultuur, maak je internationale vrienden en ontdek je waar je eigen interesses liggen. Je zult je enorm ontwikkelen op persoonlijk gebied en in je vrije tijd kan je de gaafste avonturen beleven in bijvoorbeeld Amerika, Canada of Engeland.

Een high school is ideaal als tussenjaar of wanneer je nog niet precies weet wat je na de middelbare school wilt doen.

Waarom kiezen voor een studie in het buitenland?

Je haalt veel meer uit je studie en studententijd door te gaan studeren in het buitenland. Door een studie in het buitenland bouw je een internationaal netwerk op, waar je heel je carrière profijt van hebt. Je verbetert je talenkennis en in je vrije tijd kun je het land en de cultuur ontdekken via prachtige reizen.

Bovendien bieden veel internationale opleidingen meer perspectief voor de toekomst. Zo opent een Hospitality diploma behaald in Zwitserland deuren die anders gesloten blijven en is een opleiding International Business in Barcelona de perfecte locatie om aan de slag te gaan in het internationale bedrijfsleven.

Information Planet biedt opleidingen op elk niveau: mbo, hbo, master of mba waarbij je vaak meer diversiteit en mogelijkheden hebt dan in Nederland.

Goed om te weten: Heb je meer interesse in een taalreis? Ook dat kan! Information Planet heeft een educatief netwerk over de hele wereld. Wat jouw tussenjaarwens ook is, wij regelen het!

tussenjaar amerika reizen

Wanneer kan ik starten?

We werken met diverse startmogelijkheden door het jaar. Bij high school en studies zijn de meest voorkomende startdata in januari en augustus. Bij taalcursussen is het mogelijk om elke maandag te starten op jouw gewenste niveau.

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Information Planet heeft een groot en divers aanbod aan high schools, studies en taalcursussen over de hele wereld. Neem een kijkje op de website om het actuele aanbod te bekijken.

tussenjaar amerika highschool

Wat zijn de kosten?

De kosten van onze educatieve buitenlandprogramma’s zijn erg uiteenlopend, afhankelijk van het programma, land en de duur van het programma. Samen met jou kijken we graag naar de mogelijkheden passend binnen jouw budget. Mocht je geïnteresseerd zijn in een programma, kun je altijd een gratis oriëntatiegesprek inplannen met onze specialisten.

Wat vinden anderen jongeren van Information Planet?

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%

Mijn ervaring met Information Planet was ook super goed. Ik ben super tevreden en zelfs toen ik op de high school in Amerika zat, hadden we altijd contact. Als ik dan even een vraag had, kon ik heel makkelijk even een mailtje sturen en kreeg ik dan ook snel antwoord op terug. Dit vond ik altijd wel een heel fijn gevoel. Daarom zou ik het Information Planet High School programma en het Information Planet team ook zeker aanraden wanneer je op highschool exchange wilt naar Amerika, het heeft mij echt een topjaar opgeleverd!

Annabel

Ik zou het iedereen aanraden om ook via Information Planet te gaan studeren in het buitenland. Veel mensen zijn bang om te reizen, ze weten niet waar ze moeten beginnen of wat ze moeten verwachten. Dat begrijp ik volkomen en dat heb ik ook zelf ervaren. Je kunt zoveel verwachtingen hebben, maar de echte beleving zal totaal anders zijn. Ik moet zeggen dat al mijn verwachtingen zijn overtroffen. Waag die kans, ‘take that shot in the dark’ en ga de wereld ontdekken!

Elmo

Door deze ervaring in het buitenland ben ik echt gegroeid als persoon! Ik leerde dat je altijd een manier vindt om te praten, ook al is je woordenschat niet super groot. Mijn taalreis was geweldig, ik wilde altijd al eens in het buitenland wonen en Information Planet heeft dit voor mij waargemaakt. Alles was supergoed geregeld en al mijn verwachtingen zijn overtroffen. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen, je ontwikkelt jezelf en uiteraard heb ik de Spaanse taal geleerd. Het was fantastisch.

Britt

highschool tussenjaar

Ja, ik wil meer informatie over Information Planet ontvangen!

Bij Information Planet bieden wij altijd een educatief buitenlandavontuur dat bij jou past! Wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul dan de onderstaande gegevens in en dan nemen wij contact met je op.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie