Wat ga je doen tijdens het tussenjaar?

Pacific Discovery biedt tussenjaarreizen aan in het buitenland voor jongeren tussen 17 en 22 jaar. De opbouw van een Pacific Discovery groepsreis is uniek door de combinatie van avontuurlijke activiteiten, culturele onderdompeling en zinvol vrijwilligerswerk. Jongeren leren over de cultuur van een land door zich erin onder te dompelen, de lokale bevolking te ontmoeten, en hun levensverhalen te horen.

Wil je de Spaanse taal onder de knie krijgen? De reizen naar Zuid-Amerika, Centraal-Amerika en Spanje bieden Spaanse lessen aan, gevolgd door de mogelijkheid om je nieuwe taalvaardigheden toe te passen in het echte leven!

tubeembed


Benieuwd wat voor activiteiten je kunt verwachten tijdens een Pacific Discovery tussenjaarreis? Hier is een kleine preview:

 • Surfkamp in Hawaii, de geboorteplaats van de sport
 • Yoga en meditatie retraite in Bali
 • De beroemde Appalachian Trail of Camino de Santiago bewandelen
 • Een PADI duikbrevet halen in de kristalblauwe waters van Mexico of Thailand
 • 6-daagse raftingtocht in Nepal
 • Rotsklimmen in Joshua Tree National Park of Patagonië
 • Dolfijnen spotten tijdens een boottocht in Costa Rica
En hier is een greep uit het de vrijwilligersprojecten die verwerkt werden in de groepsreizen:

 • Zorgen voor slingerapen en luiaarden in een dierenopvangcentrum in Costa Rica
 • Leren over het behoud van de oceaan en de lokale ecosystemen in Hawaii
 • Sociaal project met focus op taal- en culturele uitwisseling te midden van de Himalaya’s
 • Natuurproject in Peru ter bevordering van de ecosystemen en het traditionele gebruik van draaglama’s
 • Leren over het duurzame leven en landbouw op een boerderijprogramma in Zuid-Spanje
 • Helpen met de verzorging van olifanten in een Thais olifantenreservaat

tussenjaar vrijwilligerswerk Pacific Discovery

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

✓ Pacific Discovery heeft meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren van tussenjaarreizen

✓ Een uitgebreide selectie van bestemmingen staat voor je klaar

✓ Maak vrienden van over de hele wereld door de internationale groepssamenstelling

✓ Kom tot inzichten over jezelf, je toekomst en de wereld op je tussenjaar

✓ Geniet van de ultieme combinatie van rondreizen, culturele onderdompeling en zinvol vrijwilligerswerk!

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Pacific Discovery biedt een uitgebreide selectie van tussenjaarreizen aan naar alle hoeken van de wereld, van Azië en Oceanië tot Noord- en Zuid-Amerika.

Ben je niet helemaal zeker waar je naartoe wilt? De adviseurs van Pacific Discovery weten alles over de reisopties voor tussenjaren, en begeleiden je graag bij je keuze.

Weetje! Pacific Discovery heeft meer dan 20 jaar ervaring in het aanbieden van tussenjaarreizen naar Nieuw-Zeeland en Australië, maar tegenwoordig is Hawaii hun populairste bestemming. De zon, Polynesische cultuur en vulkanen blijken de ultieme combinatie voor jongeren!

tussenjaar reizen Pacific Discovery

Wanneer kan ik starten?

Pacific Discovery biedt een veelvoud aan startdata aan, lekker flexibel! De semesterreizen van 10 weken vertrekken in februari en september, maar als je voor een kortere reis kiest (2, 4 of 6 weken), kun je ook vertrekken in maart, juni en oktober.

Wat zijn de kosten?

De prijzen van deze tussenjaarreizen zijn afhankelijk van de duur en gekozen bestemming. Op de Pacific Discovery website kun je de prijzen vergelijken van de verschillende reisopties.

Goed om te weten: Alle prijzen zijn inclusief organisatiekosten, overnachtingen, Engelstalige reisbegeleiding, plaatselijk transport, maaltijden, activiteiten en toegangsgelden.

tussenjaar buitenland Pacific Discovery

Wat vinden anderen jongeren van het tussenjaar?

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Ik was oorspronkelijk zenuwachtig om meer dan 13000 kilometer te vliegen om met een groep nieuwe mensen te reizen. Uiteindelijk is het echter een van de meest positieve ervaringen van mijn leven geweest. De reis bood een perfecte balans van hard werk en vrijwilligerswerk aan met culturele onderdompeling en een heleboel leuke activiteiten. Hoogtepunten waren onder meer het surfkamp, het vinden van de enige sneeuw in Hawaii en snorkelen met reuzenmanta’s. Ik reisde met een geweldige groep en leiders, en iedereen was open en enthousiast om bij te leren op de reis. Ik zou deze reis ten zeerste aanbevelen!

Michaela

“Ik heb een geweldige tijd gehad tijdens mijn reis door de Verenigde Staten met Pacific Discovery. Ik heb zoveel plezier gehad en zoveel geleerd, niet alleen over mezelf, maar ook over natuurbehoud en de plaatsen die we bezochten. Ik heb nieuwe vrienden voor het leven gemaakt, en heel wat leuke activiteiten kunnen uitproberen, van rotsklimmen in Arizona tot paddle board yoga in Utah en sneeuwschoenwandelen in Wyoming. Ik raad deze reis enorm aan voor iedereen die op zoek is naar een leuke avontuur, uit zijn comfortzone wil treden en iets nieuws wil proberen!”

Alice

“Ik koos deze reis oorspronkelijk omdat ik vastzat in een sleur en een lege, eentonige routine. Ik wist niet echt wat te verwachten, maar deze laatste drie maanden waren de beste van mijn leven! Wat begon als 15 vreemden veranderde in 15 geweldige vrienden die samen reisden, op avonturen gingen en herinneringen maakten. We bezochten zoveel verschillende steden, wandelden door de bergen, kajakten in de zee, leerden over nieuwe culturen en religies, baadden olifanten en nog zo’n miljoen andere dingen. Er was geen enkele dag dat ik niet lachte! Deze tussenjaarreis veranderde alles voor me: mindset, kijk op de wereld, plannen voor de toekomst. Maar bovenal leerde ik opnieuw van mezelf en het leven te houden.”

Maggie

tussenjaar surfen buitenland

Ja, ik wil meer informatie over Pacific Discovery ontvangen!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Pacific Discovery in het buitenland? Laat hieronder jouw gegevens achter dan ontvang je direct meer informatie in je inbox en nemen we z.s.m. contact met je op:

 • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie