werken in je tussenjaarHoi! Mijn naam is Tijmen Spanjaard en ik woon in Haarlem. Ik heb op dit moment een tussenjaar. In mijn eindexamenjaar deden we op school veel studiekeuzetesten om erachter te komen wat voor studie en beroepsrichting we op wilden. Uit die testen kwam eigenlijk elke keer een andere optie maar niks sprak me echt aan.

Ik heb heel lang getwijfeld of ik dan maar een studie ging doen die ik ‘wel oké’ vond maar uiteindelijk besloten dat dat me niet verstandig leek. Een studie is natuurlijk enorm duur dus ik wilde absoluut geen verkeerde keuze maken. Dit is de reden dat ik besloot om een tussenjaar te nemen. Na een lange zomervakantie vol pret en weinig werk had ik besloten dat ik mijn tussenjaar wilde besteden om te gaan reizen.

“Een studie is natuurlijk enorm duur dus ik wilde absoluut geen verkeerde keuze maken”

Helaas is reizen ook niet gratis dus moest ik eerst mijn reis bij elkaar gaan sparen. Mijn reis heeft nog geen concrete vormen aangenomen maar ik weet ondertussen wel al zeker dat ik naar Azië wil om te gaan backpacken.

Je bent dus gaan werken in je tussenjaar?

Ik wilde dus in een redelijk korte tijd zoveel mogelijk geld verdienen maar ik had geen zin meer om hele dagen achter de kassa te gaan zitten of iets dergelijks. Een vriend van mij vertelde mij toe over The Sales Unit en hoe erg hij het daar naar zijn zin had.

Sinds 2004 zet The Sales Unit verkoopteams in voor de grootste merken van Nederland, zoals de Volkskrant en HelloFresh. Middels persoonlijke gesprekken aan de deur, op straat of op evenementen werven wij nieuwe leden. We hebben vestigingen in alle grote studentensteden, dus er is altijd wel een vestiging in de buurt. In combinatie met de flexibele werktijden, een goed basissalaris en lekkere aanvullende bonussen is dit de ideale bijbaan.

In eerste instantie heb ik best wel lang getwijfeld over of het wel iets voor mij was. Ik was bang dat ik niet op mensen af zou durven stappen en vond het zelf altijd vet irritant als ik werd aangesproken.

Na lang twijfelen ben ik toch op kennismakingsgesprek gegaan en werd ik eigenlijk in al mijn ‘angsten’ gerustgesteld door wat mij toen verteld werd. Na de kennismaking werd ik aangenomen en heb ik een training gevolgd waarin mij alle fijne kneepjes van het vak werden geleerd.

Dit was heel prettig want hierdoor was ik meteen ook niet meer zo zenuwachtig voor mijn eerste dag! Ik vond het mijn eerste dag in het eerste uur wel eng om mensen aan te spreken maar gelukkig hielp mijn captain daarbij. Ik heb zelfs twee donateurs geworven op de eerste werkdag dus dat was echt superleuk.

werken in je tussenjaar gesprek

tussenjaar mogelijkheden

Jouw tussenjaar goed invullen?

Er zijn tal van mogelijkheden om je tussenjaar goed in te vullen. Een leuke bijbaan, een toffe taalreis maken, vrijwilligerswerk doen in het buitenland of in Nederland een uitdagend studiekeuzeprogramma volgen.

Hier vind je daarom een overzicht van interessante tussenjaar mogelijkheden in binnen- en buitenland zodat je je tussenjaar goed kan invullen:

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

Waarom ben je gaan werken bij The Sales Unit?

Ik heb tot een jaar geleden bij de supermarkt gewerkt. Hier was ik redelijk klaar mee omdat het niet echt uitdaagde en ik geen doorgroeimogelijkheden had. In de vakantie heb ik hier nog wel een aantal dagen gewerkt maar toen ik besloot om echt meer te gaan werken wilde ik wel een baan hebben die ik vol kon houden met veel dagen in de week en waar ik het nog steeds naar mijn zin zou hebben. Dit is één van de redenen dat ik voor The Sales Unit koos.

Ik vind namelijk het leukste aan mijn baan dat ik echt uitbetaald krijg voor hoe hard ik werk. Ik krijg niet alleen een basisloon maar daarnaast ook bonussen voor het aantal donateurs dat ik werf.

Dit verschilt daarin natuurlijk enorm van de supermarkt waar ik werkte. Ongeacht hoeveel schappen ik vulde, ik verdiende altijd hetzelfde. Nu krijg ik als ik heel hard werk, veel meer betaald. Ik wil natuurlijk in dit tussenjaar nog een mooie reis naar Azië gaan maken dus dat is wel een goede motivatie.

Dat is dus ook het doel wat ik elke werkdag in gedachten houd en waar ik voor spaar. Ik werk bijna fulltime en het is wel zwaar werk dus soms ben ik wel echt kapot na een werkdag maar omdat we daarna altijd toch nog even gaan borrelen en spelletjes spelen kan ik me dan wel weer even relaxed opladen voor m’n volgende werkdag.

“Ik vind het leukste aan mijn baan dat ik echt uitbetaald krijg voor hoe hard ik werk”

werken in tussenjaar

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Vorige maand ben ik gepromoveerd tot captain waardoor ik andere nieuwe werknemers mag gaan opleiden. Dit vind ik ontzettend vet om te doen. Ik heb lang getwijfeld om de PABO te gaan doen dus voor mij is dit ook een ideale manier om te leren of ik mensen echt kan trainen en hoe ik dat dan het beste doe.

En wat ga je verder doen in je tussenjaar?

Ik ben nu op de helft van mijn tussenjaar en eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet zo goed wat ik moet gaan studeren. Ik ben er wel achtergekomen dat ik het onwijs leuk vind om andere mensen te helpen en begeleiden en ik het heel gaaf vind om de meest uiteenlopende mensen op de gekste plekken te spreken. Misschien dat ik toch bij mijn idee blijf om de PABO te gaan doen.

Ik hoop op mijn reis door Azië nog meer over mezelf te ontdekken zodat ik vastberaden aan een studie kan gaan beginnen. Ik heb bijna genoeg gespaard om daar goed te kunnen vertoeven dus ik hoop over een maandje te kunnen vertrekken!