In ‘het tussenjaar van…’ vertellen jongeren over hun tussenjaar invulling, hoe ze het hebben ervaren en geven ze advies aan andere jongeren die een tussenjaar nemen.

Hieronder het verhaal van Angelo die stopte met zijn opleiding tot automonteur en in zijn tussenjaar besloot om te gaan ondernemen. Hij richtte een stichting op voor mensen in Nederland die het moeilijk hebben.

Waarom heb je een tussenjaar genomen?

Ik ben begonnen aan mijn tussenjaar omdat de opleiding die ik volgde niet helemaal in mijn straatje lag. Mijn cijfers waren goed, maar zag mij zelf dit niet voor de komende jaren doen. Ik deed de opleiding Technicus automotive mechatronica engineer. Ik moest veel met m’n handen doen maar er kwam ook zeer veel wiskunde bij kijken, de opleiding zat op niveau 4.

Al snel genoeg wist ik dat ik niet op de juiste opleiding zat, dit heb ik dan ook direct aangegeven en zijn we naar een oplossing gaan zoeken. De school waar ik toen op zat, het ROC ter AA in Helmond, stelde voor om in plaats van naar school te gaan, te gaan werken bij een bedrijf waar ik in het volgende jaar dan wel een opleiding bij zou gaan doen. Daar ben ik dan ook mee akkoord gegaan, ik was namelijk 17 jaar oud en dus ook nog zeker leerplichtig.

tussenjaar angelo auto

Heb je gewerkt tijdens je tussenjaar?

Tijdens mijn tussenjaar heb ik zeer veel dingen ondernomen waaronder dus ook werken. Ik begon mijn tussenjaar met een fulltime baan bij de Coolcat (kleding winkel). Ik ben bij de Coolcat begonnen met werken omdat de opleiding manager retail BBl hier goed bij aan sloot. Na een paar maanden wilde ik meer uitdaging en besloot ik te vertrekken, waardoor de opleiding manager retail dan ook direct afviel. Dit was ook niet wat ik zocht.

Vervolgens moesten er toch inkomsten blijven binnenkomen dus ben ik zoveel mogelijk aan de slag gegaan voor mijn huidige werkgevers waar ik toen mijn bijbaantjes bij had. Dit waren voornamelijk Newworld en Streetmodels, Beide promotie bureau’s waarbij ik mocht werken voor de welbekende merken als: Sultana, Godiva, Coca-Cola, Asus, Epson, Western Union en nog veel meer. Dit beviel mij wel. Ook heb ik toen de functie van accountmanager gekregen wat ik echt leuk vond om te doen.

tussenjaar angelo feestje

Maar ik wilde nog meer doen. Ik wilde zelf gaan ondernemen. Want waarom zou ik voor iemand iets doen als ik het ook voor mezelf kan doen? Ik besloot te beginnen met het oprichten van een stichting voor mensen in Nederland die het wat moeilijker hebben. Dit pakte goed uit en ik heb inmiddels een vestiging waarin een team fulltime bezig is om donaties binnen te krijgen en daarmee wensen te voldoen.

Want waarom zou ik voor iemand iets doen als ik het ook voor mezelf kan doen?

Naast mijn stichting besteedde ik ook tijd om mijn eigen handelsmerk “Keijsers Exclusive” uit te brengen. Dit handelsmerk koppel ik aan alles wat ik doe en waar ik ook voor factureer. Ik help jonge ondernemers hun onderneming meer succesvol te maken en ze op een next level te zetten in hun carrière.

Toen dit alles liep, bedacht ik dat ik toch ook nog een diploma zou willen, en het liefst voor iets wat ik ook leuk zal vinden. Ik koos voor de opleiding junior accountmanagement BBL Niveau 4 op het Koning Willem 1 College te ’s-Hertogenbosch. Voordat de opleiding begon, moest ik ook een werkplek regelen. Deze had ik in de kortste keren dan ook gevonden.

‘Alvast’ is de naam van het bedrijf waar ik me nu 36 uur per week bevind. Wij zijn gespecialiseerd in het tijdelijk invullen van leegstaand vastgoed. Ik ben hier actief als volwaardig accountmanager voor de regio Brabant, Limburg en Zeeland. Ik geniet met volle teugen van deze baan en ik hoop hier ook mijn opleiding af te ronden.

Hoe heb je je tussenjaar verder ingevuld?

Verder heb ik mijn tussenjaar veel ingevuld met sporten, ondernemen en veel gezelligheid en plezier. Doordat ik wat goedlopende dingen had kwam er natuurlijk ook wat geld los, hiermee kon ik verschillende leuke dingen doen met als hoogtepunt wel de verschillende vakanties. Naast de betaalde vakanties ben ik ook nog naar Ibiza geweest samen met mijn team van Alvast en volledig betaald! Sporten heeft bij mij overigens altijd een belangrijke rol gespeeld, en daarbij voornamelijk fitness.

tussenjaar angelo reizen

Ik heb dus aan mijn Sociaal netwerk gewerkt en ook mijn lichaam. En het opbouwen van iets waar ik trots op mag zijn als jonge ondernemer. Ik zie een goede toekomst tegemoet.

tussenjaar mogelijkheden

Jouw tussenjaar goed invullen?

Er zijn tal van mogelijkheden om je tussenjaar goed in te vullen. Een leuke bijbaan, een toffe taalreis maken, vrijwilligerswerk doen in het buitenland of in Nederland een uitdagend studiekeuzeprogramma volgen.

Hier vind je daarom een overzicht van interessante tussenjaar mogelijkheden in binnen- en buitenland zodat je je tussenjaar goed kan invullen:

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

Hoe kijk je terug op je tussenjaar?

Zeer goed, ik weet namelijk dat ik nu wel de juiste keuze heb gemaakt. Ik ben achter zeer veel goede eigenschappen van mezelf gekomen. En heb mezelf ook op een next level gezet. Een tussenjaar vol afwisseling en leermomenten waar ik dik tevreden mee ben. Om mijn vooruitgang te volgen kun je me volgen op Instagram en Linkedin @angelokeijsers @keijsers.exclusive .

Wat is je advies voor andere jongeren die een tussenjaar nemen?

Mijn advies is om het nuttig te gaan besteden en er alles uit halen wat mogelijk is. Dus zeker niet gaan bankhangen maar er op uit gaan en erachter komen wat jij nou echt leuk vindt en wat je interesseert.

Ga bijvoorbeeld bij bedrijven langs, bekijk webpagina’s, ga YouTube filmpjes af en ga zelf ook wat ondernemen en kijk of het lukt en of je het leuk vindt!

Tagged with →