Wat ga je doen tijdens het tussenjaar?

Tijdens een tussenjaar met YFU Nederland ga je op uitwisseling naar het buitenland om daar als een échte local te leven. Je gaat naar de middelbare school en woont bij een gastgezin; zo leer je de taal en cultuur kennen.

Je kunt ervoor kiezen om een Jaar op uitwisseling te gaan maar er zijn ook mogelijkheden om voor een Semester, Trimester of Korte periode naar het buitenland te gaan. Welke keuze je ook maakt, je zult ervaren hoe een uitwisselingsperiode in het buitenland jouw leven verandert!

tubeembed

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

Een High School uitwisselingsprogramma, is een “once in a lifetime opportunity.” Het is de perfecte manier om volledig deel uit te maken van een andere cultuur met zijn tradities en gewoonten. Een interculturele uitwisseling kun je dan ook niet vergelijken met een reis, stage of vakantie. Een High School Exchange staat zorgt voor een:

  • Grote persoonlijke groei waarbij je zelfstandig wordt
  • Unieke ervaring waarbij je een nieuwe cultuur én taal leert
  • Tweede familie waarbij je volledig wordt opgenomen als gezinslid
  • Ervaring op een gastschool waarbij je de kans hebt je te ontwikkelen in nieuwe vakken zoals: Drama, Psychologie, Astrologie of bijvoorbeeld Food Science
  • Internationaal netwerk aangezien je vrienden voor het leven maakt. Hier kun je in je latere leven nog veel profijt van hebben
  • Waardevolle toevoeging op je CV waarbij je jouw carrièrekansen vergroot

tussenjaar Argentinië yfu

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

YFU heeft een wereldwijd netwerk en werkt samen met meer dan 45 gastlanden verdeeld over 5 continenten.

Ervaar bijvoorbeeld de enthousiaste High School Spirit in de Verenigde Staten. Waarbij je wordt opgehaald in de gele schoolbus, je een ruime keuze hebt uit naschoolse activiteiten en je op school rondloopt tussen de Cheerleaders en American Football Spelers. En niet te vergeten de gave feestjes zoals Prom en Halloween. Amerika staat al jaren op nummer 1 als uitwisselingsbestemming.

Of kies jij liever voor het cultuurrijke Japan? Reis naar Azië en ontdek een compleet andere cultuur en taal. Wil jij graag Spaans leren? Kies je dan voor een uitwisseling in het zonnige Spanje of durf je verder van huis en reis je naar Argentinië?

Er zijn talloze opties! Je kunt naar de andere kant van de wereld reizen maar ook gewoon lekker dichtbij huis blijven. Je zult sowieso versteld staan wat een uitwisseling ervaring jou oplevert! Laat ons weten welk gastland je aanspreekt, wij helpen je graag met het realiseren van jouw High School Exchange!

tussenjaar yfu reizen

Wanneer kan ik starten?

Er zijn diverse startmogelijkheden door het gehele schooljaar. De meest voorkomende vertrekdata zijn in januari en augustus.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de uitwisselingprogramma’s zijn erg verschillend en afhankelijk van het land en de duur van het programma. Op de YFU Nederland website kun je per gastland de High School programmaprijs vinden.

Wat vinden anderen jongeren van het tussenjaar?

Sinds YFU Nederland werd opgericht in 1958 zijn er al ruim 7.000 Nederlandse jongeren met ons op uitwisseling geweest. Hieronder een aantal reviews:

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 5 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%

Rated 5,0 out of 5

In een woord: GEWELDIG! Onze dochter is vorig jaar met YFU Nederland op uitwisseling geweest. Na de eerste kennismaking met deze organisatie wisten wij “dat zit wel goed”. Wat een prettige warme sfeer heerst hier. Oprechte belangstelling voor de jongeren en hun ouders die het uitwisselingsavontuur aan durven gaan. Met deze organisatie durfden wij onze dochter wel te laten gaan. Ze heeft een fantastisch avontuur beleefd! Wat een geweldige organisatie is YFU Nederland, ik zou deze organisatie aan iedereen aanraden!

Shirley
Rated 5,0 out of 5

Veertig jaar na mijn uitwisseling heb ik nog steeds veel contact met mijn Amerikaanse gastgezin. Zelfs na al die jaren houden mijn gastzus en ik elkaar nog steeds op de hoogte van onze levens, het is ongelofelijk wat voor sterke band je opbouwt met je gastgezin in een jaar tijd. De uitwisseling is voor mij een life-changing ervaring geweest, die ik voor altijd in mijn hart koester!

Wilma
Rated 5,0 out of 5

Goede organisatie die voor mij een onvergetelijk jaar als uitwisselingsstudent in Frankrijk mogelijk heeft gemaakt. Het was een hele belangrijke periode in mijn leven waarbij ik mezelf enorm heb ontwikkeld. Ik heb geleerd om flexibel en zelfstandig te zijn maar ook mijn aanpassingsvermogen is verbeterd. Daarbij heb ik vloeiend Frans leren spreken, het heeft mijn leven compleet veranderd! Echt een aanrader dus!

Tineke
Rated 5,0 out of 5

Mijn gastvader leerde mij dat een uitwisselingsjaar slechts voor tien procent bestond uit uitstapjes, avonturen en bezienswaardigheden bezoeken, tien procent uit vrienden maken die je voor de rest van je leven zult herinneren en de overige tachtig procent (!) is sociale ontwikkeling. Hier ben ik het volkomen mee eens. Ik heb zo’n fantastische tijd gehad in de Verenigde Staten, ik zal dit nooit meer vergeten. YFU bedankt!

Wouter
Rated 5,0 out of 5

Een jaar in Ierland heeft mij in veel opzichten veranderd en denk dat een buitenlandse uitwisseling voor iedereen goed is. Ik weet nu veel beter wat ik wil en wat ik kan. Ik zou iedereen een High School in Ierland aanraden!

Elianne

tussenjaar yfu Amerika

Ja, ik wil meer informatie over YFU ontvangen!

Bij YFU kun je kiezen uit verschillende landen en programma’s. Zo is er altijd een programma dat bij jou past! Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de mogelijkheden van YFU zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie