Wat ga je doen in het Sleuteljaar?

Een half jaar lang meer leren dan je ooit hebt geleerd. Dat is het Landmerk Sleuteljaar. Dit programma daagt je uit om na te denken, te lezen en te spreken over de grote vragen waar we als mensen niet omheen kunnen.

Het zijn vragen uit verschillende gebieden zoals politiek, recht, filosofie en literatuur. Het zijn vragen zoals:

Wat is geluk?
Waarom leven we in een democratie?
Wie is de mens? Wat is rechtvaardigheid?
Wat kan ik maken van mijn leven en hoe?

Je krijgt les van bevlogen en gerenommeerde academici, die zelf ook bezig zijn met die grote vragen. Na een halfjaar ben je ook zelf beter in staat scherp te redeneren, helder te communiceren en gedisciplineerd te studeren.

Het Sleuteljaar: een waardevolle verrijking voor jezelf en een goede voorbereiding op de universiteit!

groepsfoto tussenjaar sleuteljaar

Wat zijn de kosten?

Het Sleuteljaar kost € 1495,-. Dit bedrag is exclusief lunch, studiemateriaal en boeken. In sommige gevallen zijn er beurzen beschikbaar. Zie daarvoor onze website of neem hier contact met ons op.

Wanneer kan ik starten?

Je start met het Sleuteljaar in de eerste week van februari 2019. Het Sleuteljaar duurt ongeveer 18 weken. Het vindt naar keuze plaats op maandag of vrijdag, tenzij dit door een nationale feestdag niet mogelijk is. De aanmeldingsdeadline is 1 december 2018.

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Utrecht is de thuisbasis van het Sleuteljaar. Onze leslocatie bevindt zich pal naast Utrecht Centraal. De inspiratiesessies vinden plaats op prachtige, rustieke locaties in de buurt van Utrecht, bijvoorbeeld op Landgoed Zonheuvel, in Doorn.

Locatie Sleuteljaar Landmerk
Workshop Sleuteljaar Landmerk


Wat vinden anderen van het Landmerk Sleuteljaar?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

Tijdens het Sleuteljaar heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van spreken, schrijven en het lezen van literaire en filosofische teksten. Onder de begeleiding van bevlogen docenten duik je in de originele teksten van de grootste denkers en schrijvers uit de geschiedenis, zoals Plato, Aristoteles en Dostojevski. Je leert dat het lezen van en het studeren op deze teksten ontzettend leuk en interessant is! Ik kan het Sleuteljaar daarom aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar verdieping en na wil denken over de grote levensvragen.

Remy
Rated 5,0 out of 5

Liefde voor de wijsheid. Het lijkt misschien wat overdreven, maar toch is dit wat ik zeker heb ervaren tijdens mijn deelname aan het Sleuteljaar. Ik heb vreugde ondervonden in het delen van kennis, het samen zoeken naar antwoorden en het zien van de bevlogenheid van docenten. Deze liefde en vreugde heb ik zeker behouden en helpt mij niet alleen bij het studeren, maar ook bij mijn zoektocht naar de antwoorden op de grote vragen van het leven.

Marit
Rated 5,0 out of 5

De groep was klein, maar toch divers. Dit zorgde elke les weer voor verschillende invalshoeken en ideeën over de kwesties die we bespraken. Juist door deze diversiteit konden we ons verder in de stof verdiepen. Daarnaast was de groep niet alleen leergierig maar ook gezellig en konden we elkaar in een half jaar tijd erg goed leren kennen. Hierdoor is het Sleuteljaar nog waardevoller voor mij geworden.

Renee
Rated 5,0 out of 5

Het allerlaatste examen zit erop. Het hoofdstuk middelbare school is succesvol afgesloten. En daar sta je, met een voet op de drempel om de wonderlijke wereld te ontdekken. Ongeveer 18 jaar, nieuwsgierig, ambitieus, fris, monter, zelfbewust en gewillig: levenslustig. Tevens een sleutelmoment in je leven waarbij een aantal vitale vragen op je afkomen: Wat herbergt de toekomst voor mij? Wat wil ik later doen? Waarom wil ik uitgerekend dat doen? Hoe word ik gelukkig? Hoe ziet mijn leven over 10 jaar eruit? Vragen die kunnen landen in een tussenjaar. Je bent van plan eerst wat van de wereld te zien, voordat je de wereld dat van jou laat zien. Maar bij een grootse wereld die voor je open ligt, is het niet altijd even eenvoudig te bepalen welk gat je dicht. Een reis rondom de wereld is in dat geval een uitstekende oplossing, maar hoeft niet de enige oplossing te zijn om kennis te maken met wereldse vragen. Er is een aantal grote denkers die zich levenslang met soortgelijke vragen heeft beziggehouden, en nu je op het punt staat het jouwe vruchtbaar te vervolgen, is het misschien niet eens zo heel mal eens met hen in gesprek te gaan. Het Landmerk Sleuteljaar biedt je deze kans. Een half jaar lang aan de gang met de menselijke vraagstukken onder excellente begeleiding zij aan zij met de omvangrijke literatuur van intelligentsia, en voorzichtig en doordacht proberen op antwoorden te komen. Het bereid je voor op wat komen gaat: je leert inzichtelijk schrijven, overtuigend spreken, ordelijk denken en bovenal genoegzaam studeren. Niet de minste uitrusting voor de toekomst. Met de wereld aan je voeten zou het zonde zijn wanneer je erover struikelt.

Henrik
Rated 5,0 out of 5

Eerst wat wennen, maar uiteindelijk een geweldige ervaring waar je je zowel op filosofisch als persoonlijk vlak kunt ontwikkelen!

Klaas Nijssen
Rated 5,0 out of 5

De ultieme stok achter de deur voor de Grote Namen en Grote Vragen waar je altijd naar uitkeek en nooit aan toekwam, met docenten die piekfijn doorhebben wat je aankan en geen genoegen nemen met minder.

Peter Buiting

Ja, ik wil meer informatie over het Sleuteljaar ontvangen!

Nieuwsgierig naar het Sleuteljaar? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie