Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Als je deelneemt aan het studiekeuzeprogramma van Intermijn in Utrecht, kun je rekenen op een onvergetelijke, avontuurlijke en zinvolle periode. In kleine groepen van 10 studenten gaan jullie intensief aan de slag om meer over jezelf en de wereld om je heen te ontdekken.

Je volgt een uitdagend en inspirerend programma op onze locatie in Utrecht of Amsterdam. Ook ga je regelmatig op werkbezoek: je loopt dan een dag mee met een professional. Zo ontdek je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt en maak je een bewuste studiekeuze.

Dit is wat je per week gaat doen:

Drie dagen per week ben je aanwezig op de locatie van Intermijn. Iedere dag is er een vaste coach die de groep begeleidt. Tijdens de dagopening worden de doelen, activiteiten en de planning doorgenomen. Het programma is opgebouwd uit thema’s en wat je gaat doen varieert per dag. Denk aan gastsprekers die komen vertellen over hun loopbaan en functie, een workshop boksen om meer te ontdekken over jouw rol in de groep, een een-op-een gesprek met jouw vaste coach over je leerdoelen of een meeloopdag bij een van de studies uit jouw selectie. Kortom: een inspirerend en uitdagend programma waarin je leert te kiezen wat bij jou past.
Op de vierde dag ga je op werkbezoek. Op die dag bieden we je een uniek kijkje op de arbeidsmarkt. Je gaat iedere week een dag meelopen met andere professional. Hoe ziet het leven van een rechercheur eruit? Wat doet een hoteldirecteur de hele dag? Waar begint een grafisch vormgever mee als hij zijn computer heeft opgestart? Om werkbezoeken te organiseren maak je gebruik van het grote netwerk van Intermijn, maar je zult naarmate het traject vordert ook leren hoe je je eigen netwerk in kunt zetten.

tubeembed

DOWNLOAD WHITEPAPER: Waarom je wel/niet moet stoppen met je studie

Waar kan ik dit tussenjaar volgen?

Je kan het programma van Intermijn volgen in Utrecht of Amsterdam.

Utrecht: We hebben beschikking over een prachtige verdieping in een pand aan de Oudegracht in Utrecht. Adres: Oudegracht 294, 3511 NX Utrecht.

Amsterdam: We zijn gevestigd in A Lab. Dit is het voormalige Shell-laboratorium in hartje Amsterdam tegenover het Centraal Station. Een plek die letterlijk middenin de maatschappij ligt. Hier kan je volop inspiratie opdoen en oriënteren op de toekomst. Adres: Overhoeksplein 2, 1031 KS Amsterdam.

locatie Intermijn Amsterdam A Lab

Wat zijn de kosten?

Deelnemen aan Intermijn kost 3.250,- euro (inclusief btw). Voor dit bedrag ontvang je een met zorg samengesteld programma. Aan het programma van Intermijn zijn geen verdere kosten verbonden. Excursies, workshops, lezingen en andere activiteiten zitten inbegrepen bij de prijs. Wel betaal je zelf de reiskosten.

Let op! Schrijf je in voor 8 juli en ontvang een vroegboekkorting van 250,- euro

Wanneer kan ik starten?

Het tussenjaarprogramma van Intermijn start 3x per jaar:

• september
• december
• maart

Kijk voor de actuele startdata op onze website. Daar zie je ook of er nog plek beschikbaar is in de groep van jouw keuze.

Bel mij terug!

Wil je meer weten over het tussenjaar van Intermijn? Vul hieronder je telefoonnummer in een van de coaches van Intermijn belt je op de eerstvolgende werkdag terug.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

Wat vinden anderen van Intermijn?

tubeembed


tubeembed


5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 5 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5 out of 5

Carlijn werd heel ongelukkig van de opleiding die ze volgde en na een paar weken besloot ze te stoppen. Mijn zorg was wat ze de rest van het jaar ging doen. Het laatste wat ik wilde was dat ze de hele dag thuis op de bank zou zitten. Al heel snel stuitten we op Intermijn en diezelfde middag zijn we op intakegesprek geweest. We werden er allebei enthousiast van. De week erna is Carlijn begonnen. Intermijn zorgt voor structuur in haar leven, omdat ze er vier dagen per week mee bezig is. En voor zo’n uitgebreid programma is het ook helemaal niet duur. Als loopbaancoach weet ik hoe belangrijk het is om perspectief geboden te krijgen als je het even niet meer weet. Dat doet Intermijn. En de aanpak is heel positief: het moet vooral leuk zijn. Carlijn wordt aangesproken op haar kwaliteiten, dat geeft haar het zelfvertrouwen dat ze nodig heeft. Ze straalt er helemaal van.

Eline
Rated 5 out of 5

Intermijn biedt een super leuk programma met opdrachten in groepsverband en goede individuele begeleiding voor persoonlijke ontwikkeling. Ik ben nu 1 maandje bezig en geen een dag is nog hetzelfde geweest. Naast je studiekeuze leer je namelijk nog zoveel meer over jezelf. Ik zou het zeker aanraden voor mensen die in een tussenjaar zitten/een tussenjaar willen gaan doen en niet weten wat ze willen studeren.

Armelle
Rated 5 out of 5

Door Intermijn heb ik geleerd dat ik leuker ben dan ik zelf denk. Bij het kwaliteitenspel kreeg ik kaartjes van de andere deelnemers met woorden als spontaan, vrolijk en optimistisch. Dat verraste me wel, want zo dacht ik niet over mezelf. Nu weet ik dat ik te streng ben voor mezelf. Intermijn is daarom goed voor mijn zelfvertrouwen. Intermijn doe je voor jezelf, maar je doet het wel samen met elkaar. Door de kleine groep kom je jezelf tegen. Ook krijg je veel tijd en opdrachten om te onderzoeken wat bij je past. Graphic design leek me leuk en dus heb ik op dat gebied een meeloopdag geregeld. Het viel tegen: als graphic designer zit je de hele dag achter de computer. Daarom weet ik nu ook dat ik dat niet wil. Ik ben zeker dichter bij mijn studiekeuze gekomen en twijfel nu alleen nog tussen psychologie en fysiotherapie.

Carlijn
Rated 5 out of 5

Elke dag is anders bij Intermijn. Tijdens het traject krijg je intensieve coaching die je helpt bij je persoonlijke ontwikkeling en studiekeuze. Zelf merk ik al dat ik in de periode dat ik nu bezig ben al vooruitgang heb geboekt.

Felicia
Rated 5 out of 5

Ontzettend goede heroriëntatiecursus waarbij je eerst naar jezelf gaat kijken en vooral bezig bent met zelfontwikkeling. Hierbij doe je veel opdrachten waarbij je er ook op uitgaat je zit niet de hele dag achter een tafeltje en luistert naar een docent. Hierbij werk je in een relatief klein groepje van max. 10 mensen hierbij merkte ik dat je al snel close wordt met de groep wat fijn is bij het maken van de opdrachten. Ook wordt je goed begeleid door de coaches en krijg je individuele begeleiding wat heel fijn is. Wat ik ook heel tof vind is dat je elke week een dag stage loopt en elke week weer bij een ander bedrijf zodat je een goed beeld krijgt wat je leuk lijkt later en wat niet. Dit maakt het allemaal veel makkelijker om een uiteindelijk studiekeuze te maken.

Pim

Ja, ik wil meer informatie over Intermijn ontvangen!

Wil je meer weten over het tussenjaar van Intermijn? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over Intermijn zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

DOWNLOAD OOK ONZE GRATIS BROCHURE

Bestel ook ons studiekeuzedoeboek, keuzespel en studentenplanner!

tussenjaar intermijn boek Studiekeuzedoeboekbestel op bol.com

tussenjaar intermijn spel (Studie)keuzespelbestel op bol.com

tussenjaar intermijn planner Studentenplannerbestel op bol.com


tussenjaar programma intermijn

[ARTIKEL] Je horizon verbreden en grenzen verleggen tijdens een tussenjaarprogramma in Utrecht

Door: Loth van Veen
Datum: 16 maart 2017

Bij een tussenjaar denken veel mensen aan backpacken, een talenreis, vrijwilligerswerk doen of lekker chillen. Toch zijn er steeds meer jongeren die kiezen voor een tussenjaarprogramma in Nederland. Waarom? Sophie, Noud en Ellen leggen het uit.

‘Op de havo kwam ik erachter dat ik echt nog niet wist wat ik wilde gaan studeren’, vertelt Sophie van Doorn. ‘Een tussenjaar leek me op zich geen slecht idee. Lekker op reis! Maar, hoe zou ik er tijdens dat jaar dan achter komen wat ik wilde gaan studeren? Toen ontdekte ik dat er verschillende tussenjaarprogramma’s bestaan. Ik wist dat zo’n programma me goed zou helpen dichter bij mezelf te komen om zo een passende studiekeuze te maken. Ik heb een tussenjaarprogramma van drie maanden gevolgd en ben daarna op reis gegaan. Een geweldig tussenjaar!’

Noud Smeman besloot noodgedwongen een tussenjaar te nemen, omdat hij stopte met zijn studie. ‘Om eerlijk te zijn had ik geen idee hoe ik verder moest’ vertelt hij. ‘Ik baalde dat ik was uitgevallen en had het gevoel dat ik haast had met het starten van een nieuwe studie.’ Maar zomaar aan iets beginnen zag Noud ook niet zitten. ‘Ik was bang dat ik opnieuw de verkeerde keuze zou maken, met alle gevolgen van dien.’ Daarom stroomde hij in februari 2016 in bij Intermijn. ‘Drie maanden investeerde ik om te ontdekken wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Achteraf ben ik heel blij dat ik tijdens dat programma een gefundeerde studiekeuze heb kunnen maken. Bovendien heb ik echt een hele leuke tijd gehad!’


Ellen van Til vertelt hoe haar tussenjaarprogramma bij de Utrechtse organisatie Intermijn eruitzag: ‘samen met andere jongeren werk je in kleine groepen aan allerlei verschillende activiteiten. Er zijn bedrijfsbezoeken, je wordt individueel gecoacht, je voert samenwerkingsopdrachten uit en je volgt masterclasses. De coaches bieden goede begeleiding die nodig is om jezelf beter te leren kennen. De stagedagen en het organiseren van een netwerkevenement waren voor mij hoogtepunten. Ik heb een veel breder beeld gekregen van de maatschappij en dat heeft me enorm geholpen bij het maken van een studiekeuze’.

‘Mijn hoogtepunt was de ontsnapping uit de escaperoom’ vertelt Noud. ‘We werden geobserveerd om te zien hoe goed we konden samenwerken en welke rol je inneemt in een groep. Heel leerzaam maar vooral ook heel leuk.’ Noud leerde bij Intermijn ook zijn comfortzone te verlaten vertelt hij. ‘Ik heb veel nieuwe dingen gedaan die ik van tevoren erg spannend vond. Grenzen verleggen kan dus ook gewoon in Utrecht!’

Sophie kijkt met plezier terug op alle nieuwe mensen die ze heeft leren kennen en op de positiviteit en energie gedurende het programma. ‘Doordat ik mezelf zo goed heb leren kennen, volg ik nu een studie waar ik echt blij van word en waar ik succesvol in ben.’

Wil je ook een tussenjaarprogramma volgen? Sophie, Noud en Ellen volgden hun tussenjaarprogramma bij Intermijn in Utrecht.