Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Keuzekracht is een programma dat je kan volgen in een tussenjaar of tijdens een studiepauze. In Utrecht of Amsterdam. Alles is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en toekomst- of studiekeuze. Je doet dit niet alleen, maar met andere jongeren. Gezellig én fijn, om anderen te ontmoeten die hetzelfde meemaken.

Eerst ga je 8 weken lang in een kleine groep aan de slag. Vier dagen per week. Dit gedeelte is heel afwisselend: je krijgt bijvoorbeeld persoonlijke coaching, workshops en je gaat op werkbezoeken.

De rest van je tussenjaar kun je ook op ons rekenen. Je kan wekelijks binnenlopen voor een coachgesprek, of gewoon voor koffie of ice tea. Ook kom je naar minimaal 5 trainingsdagen die passen waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

tubeembed

Waarom zou ik kiezen voor dit tussenjaar?

 • 90% van de deelnemers start direct na het programma met studeren.
 • Je krijgt afwisselende, creatieve en uitdagende opdrachten waar je echt wat aan hebt.
 • 96% maakt met behulp van Intermijn een definitieve studiekeuze.
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding van enthousiaste coaches.
 • Je doet het niet alleen, maar in een groep met 12 andere jongeren.
“Het programma heeft mij veel duidelijkheid gegeven. Ik denk dat het nooit verkeerd is om een periode echt in jezelf te investeren. Om eerst stil te staan bij jezelf en dan pas te gaan kijken naar de toekomst. Daarnaast heb ik ontzettend fijne begeleiding gehad en voelde ik mij zeer vertrouwd en veilig bij Intermijn.”
Femke

Tussenjaar Intermijn Persoonlijke ontwikkeling

Wie doen er mee?

 • Scholieren met een vmbo-tl, havo- of vwo-diploma op zak. En die op zoek zijn naar een zinvolle en leuke invulling van hun tussenjaar.
 • Studenten die zijn gestopt met een opleiding en opnieuw willen ontdekken wat bij past.
 • Studenten die al een opleiding hebben afgerond en verder willen studeren, maar niet weten wat.
 • Scholieren of studenten die al een toekomstkeuze hebben gemaakt en voorbereid aan die stap willen beginnen.
Heb je een andere vooropleiding maar wil je ook hulp bij het maken van jouw studiekeuze? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op.

Wanneer kan ik starten?

Je kan het programma van Intermijn volgen in Utrecht of Amsterdam. Kijk voor de actuele startdata op onze website. Daar zie je ook of er nog plek beschikbaar is in de groep van jouw keuze. Dit zijn de startdata:

Amsterdam
• 25 september 2023
• 11 december 2023
• 4 maart 2024

Utrecht
• 4 september 2023
• 13 november 2023
• 5 februari 2024
• 8 april 2024

Tussenjaar Intermijn Amsterdam studiekeuze

Wat zijn de kosten?

Het programma kost €3.250,- (inclusief btw). Daar krijg je natuurlijk een heleboel voor terug, maar we snappen dat dit veel geld kan zijn. En dat je toevallig geen geldboom hebt.

We willen dat iedereen mee kan doen aan onze programma’s. Het bedrag kun je in één keer betalen. Lukt dat niet, dan kan dit helpen:

1. Je mag in termijnen betalen. Dat betekent dat je er meerdere maanden over mag doen, bijvoorbeeld 10 maanden. Dan kost het programma 325 euro per maand en hoef je dus niet in een klap het bedrag bij elkaar te hebben.

2. Als in termijnen betalen niet lukt, kan je gebruik maken van het fonds van Stichting Intermijn. Dat fonds is er voor jongeren die het programma niet op een andere manier kunnen betalen. Het fonds wordt mogelijk gemaakt door giften van bedrijven, goede doelen en particulieren. Daarnaast doneert Intermijn 10% van haar winst aan dit fonds

Vragen? Of wil je dat iemand met je meekijkt naar jouw situatie? Ga dan even naar intermijn.nl en stuur ons daar een whatsappberichtje of een mail. Dan maken we samen een plan.

tussenjaar Intermijn Utrecht september

Over Intermijn

Wij helpen je te ontdekken wie je bent en wat je kan. Zodat jij keuzes durft te maken. Of de volgende stap weet te zetten. Herken je dat gevoel dat alles op z’n plek valt? Daar gaan we voor.

Intermijn is een coachingsorganisatie die je helpt bij toekomstkeuzes. Het is heel normaal dat je het even niet weet. Er is zoveel keus, er zijn zoveel dingen die je ‘moet’ doen. Maar wij geloven in jou. Je hebt het in je om aan je toekomst te beginnen. Wij helpen je op weg met onze programma’s. In een tussenjaar, of 1-op-1. Bij ons vergroot je je wereld en verleg je grenzen. Je leert je eigen keuzes te maken. En het fijne daaraan is dat je de druk om je heen kan loslaten. Van TikTok, vrienden, school… Oh ja, en van je ouders, want die vinden er ook wat van.

Wist je dat…

… we veel samenwerken met scholen? We trainen onderwijsprofessionals zodat persoonlijke ontwikkeling en welbevinden een goede plek krijgen in het onderwijssysteem! Ook ontwikkelen we lesmateriaal en geven we workshops aan leerlingen.

… we ook een boek voor ouders geschreven hebben? Coach je kind bij toekomstkeuzes heet dit boek. Het is verschenen bij uitgeverij Kosmos en o.a. te koop via onze website.

… we de afgelopen tien jaar verschillende tools ontwikkelden voor jongeren? Zo is er een IntermijnSpel en een Intermijn StudentenPlanner. Op onze website vind je hier meer informatie over.

logo intermijn

Bel mij terug!

Wil je meer weten over het tussenjaar van Intermijn? Vul hieronder je telefoonnummer in een van de coaches van Intermijn belt je op de eerstvolgende werkdag terug.

 • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

Wat vinden anderen van Intermijn?

tubeembed


tubeembed


5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 5 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Carlijn werd heel ongelukkig van de opleiding die ze volgde en na een paar weken besloot ze te stoppen. Mijn zorg was wat ze de rest van het jaar ging doen. Het laatste wat ik wilde was dat ze de hele dag thuis op de bank zou zitten. Al heel snel stuitten we op Intermijn en diezelfde middag zijn we op intakegesprek geweest. We werden er allebei enthousiast van. De week erna is Carlijn begonnen. Intermijn zorgt voor structuur in haar leven, omdat ze er vier dagen per week mee bezig is. En voor zo’n uitgebreid programma is het ook helemaal niet duur. Als loopbaancoach weet ik hoe belangrijk het is om perspectief geboden te krijgen als je het even niet meer weet. Dat doet Intermijn. En de aanpak is heel positief: het moet vooral leuk zijn. Carlijn wordt aangesproken op haar kwaliteiten, dat geeft haar het zelfvertrouwen dat ze nodig heeft. Ze straalt er helemaal van.

Eline

Intermijn biedt een super leuk programma met opdrachten in groepsverband en goede individuele begeleiding voor persoonlijke ontwikkeling. Ik ben nu 1 maandje bezig en geen een dag is nog hetzelfde geweest. Naast je studiekeuze leer je namelijk nog zoveel meer over jezelf. Ik zou het zeker aanraden voor mensen die in een tussenjaar zitten/een tussenjaar willen gaan doen en niet weten wat ze willen studeren.

Armelle

Door Intermijn heb ik geleerd dat ik leuker ben dan ik zelf denk. Bij het kwaliteitenspel kreeg ik kaartjes van de andere deelnemers met woorden als spontaan, vrolijk en optimistisch. Dat verraste me wel, want zo dacht ik niet over mezelf. Nu weet ik dat ik te streng ben voor mezelf. Intermijn is daarom goed voor mijn zelfvertrouwen. Intermijn doe je voor jezelf, maar je doet het wel samen met elkaar. Door de kleine groep kom je jezelf tegen. Ook krijg je veel tijd en opdrachten om te onderzoeken wat bij je past. Graphic design leek me leuk en dus heb ik op dat gebied een meeloopdag geregeld. Het viel tegen: als graphic designer zit je de hele dag achter de computer. Daarom weet ik nu ook dat ik dat niet wil. Ik ben zeker dichter bij mijn studiekeuze gekomen en twijfel nu alleen nog tussen psychologie en fysiotherapie.

Carlijn

Elke dag is anders bij Intermijn. Tijdens het traject krijg je intensieve coaching die je helpt bij je persoonlijke ontwikkeling en studiekeuze. Zelf merk ik al dat ik in de periode dat ik nu bezig ben al vooruitgang heb geboekt.

Felicia

Ontzettend goede heroriëntatiecursus waarbij je eerst naar jezelf gaat kijken en vooral bezig bent met zelfontwikkeling. Hierbij doe je veel opdrachten waarbij je er ook op uitgaat je zit niet de hele dag achter een tafeltje en luistert naar een docent. Hierbij werk je in een relatief klein groepje van max. 10 mensen hierbij merkte ik dat je al snel close wordt met de groep wat fijn is bij het maken van de opdrachten. Ook wordt je goed begeleid door de coaches en krijg je individuele begeleiding wat heel fijn is. Wat ik ook heel tof vind is dat je elke week een dag stage loopt en elke week weer bij een ander bedrijf zodat je een goed beeld krijgt wat je leuk lijkt later en wat niet. Dit maakt het allemaal veel makkelijker om een uiteindelijk studiekeuze te maken.

Pim

Ja, ik wil meer informatie over Intermijn ontvangen!

Wil je meer weten over het tussenjaar van Intermijn? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over Intermijn zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

 • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

DOWNLOAD OOK ONZE GRATIS BROCHURE

Bestel ook ons studiekeuzedoeboek, keuzespel en studentenplanner!

tussenjaar intermijn boek Studiekeuzedoeboekbestel op bol.com

tussenjaar intermijn spel (Studie)keuzespelbestel op bol.com

tussenjaar intermijn planner Studentenplannerbestel op bol.com

[ARTIKEL] Een tussenjaar: een investering in jezelf

Datum: Juli 2023
Door: Loth van Veen: oprichter Intermijn, auteur van het boek ‘Coach je kind bij toekomstkeuzes’, coach/trainer.

‘Ah, lekker een jaartje feesten dus?’ ‘Ben je niet bang dat je je studieritme niet meer oppakt daarna?’ ‘Ah, een tussenjaar: een jaartje bankhangen met Netflix zeker?’ Niet iedereen lijkt in te zien dat een tussenjaar een investering in jezelf kan zijn en zoveel méér is dan een jaartje pauze. Sinds de oprichting van Intermijn 10 jaar geleden, is er gelukkig veel veranderd. Steeds decanen en ouders kiezen ervoor het tussenjaar als serieuze en waardevolle optie te bespreken met hun leerling of kind. Dat is maar goed ook, want het tussenjaar kan jongeren veel opleveren, júist in deze tijd.

Ervaringen opdoen

Jongeren van nu kennen geen wereld zonder internet. Informatie is 24/7 beschikbaar en het leven vindt voor een deel online plaats. Dit heeft invloed op de manier waarop zij zich ontwikkelen. Schermtijd gaat af van de tijd die eerder werd gevuld met onder andere direct persoonlijk contact, hobby’s, sporten of buitenspelen. Hoe meer schermtijd, hoe minder échte ervaringen. Dit maakt de jongeren van nu minder experimenteel, zo ontdekte de Amerikaanse hoogleraar J.M. Twenge. Jongeren blijven langer thuis wonen, zijn minder met vrienden en meer alleen thuis, starten later met daten, drinken en seks, halen op latere leeftijd hun rijbewijs… terwijl we uit hersenonderzoek weten dat het brein juist nu open staat voor het opdoen van ervaringen en het leren daarvan.

De keuzestress die generatie Z ervaart, bijvoorbeeld bij het kiezen van een studie, is een van de gevolgen hiervan. Door ervaringen op te doen, ontdek je meer over jezelf: waar ben je goed in? Wat is belangrijk voor jou in een studie of werk? Die inzichten helpen bij het maken van bijvoorbeeld een studie. Een tussenjaar is bij uitstek het moment om nieuwe dingen te proberen: van een vrijwilligerswerk tot een reis en van een bijbaan tot een cursus.

Een jaar de tijd en de ruimte

Jongeren van nu ervaren veel druk om te presteren. ‘Goed’ kiezen lijkt de norm, of het nu om een nieuwe spijkerbroek, een vakantie of een studiekeuze gaat. Jongeren geven aan weinig ruimte te voelen om te experimenteren en te proberen: je keuze moet in één keer goed zijn. Een tussenjaar is een jaar waarin er geen cijfers of studiepunten gehaald hoeven te worden. Een jaar dat je zelf mag invullen, waarin je successen mag boeken en ‘fouten’ mag maken. Wat gebeurt er als er ruimte ontstaat?

Oriëntatie op de volgende stap

Het woord tussenjaar heeft het al aan: het is een jaar tussen het voortgezet onderwijs en het studeren (of werken) in. De studiekeuze is voor veel jongeren een struikelblok. “Ik kan niet kiezen” is met stip op één de meest gehoorde uitspraak tijdens de eerste kennismaking met Intermijnstudenten.

De begeleiding bij het maken van een studiekeuze in het VO is niet altijd toereikend en bovendien stond het eindexamen het denken over de toekomst misschien wel een beetje in de weg. Veel jongeren gebruiken het tussenjaar dan ook om een keuze voor een vervolgopleiding te maken. Waardevol om voor zo’n grote beslissing écht de tijd en de ruimte te kunnen nemen!

Zelfstandig worden

De overstap van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs wordt door veel jongeren als groot ervaren. Van studenten wordt verwacht dat zij veel eigen verantwoordelijkheid nemen, of het nu gaat om het organiseren van een stage of het zoeken van een kamer. Waar ouders en de mentor tijdens de middelbare schoolperiode nog een grote rol spelen, sta je tijdens je studententijd echt op eigen benen. Het tussenjaar is een goede periode om daar stap voor stap naar toe te werken.

Maak een plan

In alle gevallen is het raadzaam om een plan te maken voor het tussenjaar. Stel doelen op en bedenk hoe die doelen bereikt kunnen worden. Hier kunnen ouders een rol in spelen. Help je kind doelen te formuleren en daar acties aan te koppelen. Ook het tussenjaarkenniscentrum biedt onafhankelijke informatie en helpende workshops.

Keuzekracht is het tussenjaarprogramma van Intermijn. Je werkt bij ons aan:
• je persoonlijke ontwikkeling
• je keuzevaardigheid (studie-en loopbaankeuzes)
• voorbereiding op het hoger onderwijs, (studie-) vaardigheden

Check de startdata en de locaties (Utrecht en Amsterdam) op onze website.