Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Als je deelneemt aan het tussenjaarprogramma van Intermijn kun je rekenen op een onvergetelijk, avontuurlijk en zinvol tussenjaar. Samen met andere studenten ga je drie maanden aan de slag om meer over jezelf en de wereld om je heen te ontdekken. Het programma van Intermijn is intensief: vier dagen per week.

Dit is wat je per week gaat doen:

Een van die vier dagen is een vaste stagedag. Op die dag bieden we je een uniek kijkje op de arbeidsmarkt. Je gaat iedere week een dag meelopen met andere professional. Hoe ziet het leven van een rechercheur eruit? Wat doet een hoteldirecteur de hele dag? Waar begint een grafisch vormgever mee als hij zijn computer heeft opgestart? Om stagedagen te organiseren maak je gebruik van het grote netwerk van Intermijn, maar je zult naarmate het traject vordert ook leren hoe je je eigen netwerk in kunt zetten.

De andere drie dagen ben je aanwezig op de locatie van Intermijn in Utrecht. Iedere dag is er een vaste coach die de groep begeleidt. Tijdens de dagopening worden de doelen, activiteiten en de planning doorgenomen. Wat je gaat doen varieert per dag. Je voert samenwerkingsopdrachten uit, houdt individuele gesprekken met je coach, je volgt workshops, ontmoet gastsprekers, bezoekt bedrijven en nog veel meer. Je verlegt grenzen en verbreed je horizon. Alles met als doel te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

tubeembed

Waar is het?

Intermijn is gevestigd in het centrum van Utrecht. We hebben beschikking over een prachtige verdieping in een pand aan de Noorderstraat in Utrecht. Adres: Oudegracht 294, 3511 NX Utrecht.

Wat zijn de kosten?

Deelnemen aan Intermijn kost 2.950,- euro (inclusief btw). Voor dit bedrag ontvang je een met zorg samengesteld programma van vier dagen per week gedurende drie maanden. Aan het programma van Intermijn zijn geen verdere kosten verbonden. Excursies, workshops, lezingen en andere activiteiten zitten inbegrepen bij de prijs. Wel betaal je zelf de reiskosten.

Wanneer kan ik starten?

Het tussenjaarprogramma van Intermijn start 3x per jaar:
• september
• december
• februari


Wat vinden anderen van Intermijn?

tubeembed


tubeembed

“Door Intermijn heb ik geleerd dat ik leuker ben dan ik zelf denk. Bij het kwaliteitenspel kreeg ik kaartjes van de andere deelnemers met woorden als spontaan, vrolijk en optimistisch. Dat verraste me wel, want zo dacht ik niet over mezelf. Nu weet ik dat ik te streng ben voor mezelf. Intermijn is daarom goed voor mijn zelfvertrouwen. Intermijn doe je voor jezelf, maar je doet het wel samen met elkaar. Door de kleine groep kom je jezelf tegen. Ook krijg je veel tijd en opdrachten om te onderzoeken wat bij je past. Graphic design leek me leuk en dus heb ik op dat gebied een meeloopdag geregeld. Het viel tegen: als graphic designer zit je de hele dag achter de computer. Daarom weet ik nu ook dat ik dat niet wil. Ik ben zeker dichter bij mijn studiekeuze gekomen en twijfel nu alleen nog tussen psychologie en fysiotherapie.” -Carlijn
“Carlijn werd heel ongelukkig van de opleiding die ze volgde en na een paar weken besloot ze te stoppen. Mijn zorg was wat ze de rest van het jaar ging doen. Het laatste wat ik wilde was dat ze de hele dag thuis op de bank zou zitten. Al heel snel stuitten we op Intermijn en diezelfde middag zijn we op intakegesprek geweest. We werden er allebei enthousiast van. De week erna is Carlijn begonnen. Intermijn zorgt voor structuur in haar leven, omdat ze er vier dagen per week mee bezig is. En voor zo’n uitgebreid programma is het ook helemaal niet duur. Als loopbaancoach weet ik hoe belangrijk het is om perspectief geboden te krijgen als je het even niet meer weet. Dat doet Intermijn. En de aanpak is heel positief: het moet vooral leuk zijn. Carlijn wordt aangesproken op haar kwaliteiten, dat geeft haar het zelfvertrouwen dat ze nodig heeft. Ze straalt er helemaal van.” -Eline Toet-Dekker

Ja, ik wil meer informatie over Intermijn ontvangen!

Wil je meer weten over het tussenjaar van Intermijn? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over Intermijn zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

tussenjaar programma intermijn

[ARTIKEL] Je horizon verbreden en grenzen verleggen tijdens een tussenjaarprogramma in Utrecht

Door: Loth van Veen
Datum: 16 maart 2017

Bij een tussenjaar denken veel mensen aan backpacken, een talenreis, vrijwilligerswerk doen of lekker chillen. Toch zijn er steeds meer jongeren die kiezen voor een tussenjaarprogramma in Nederland. Waarom? Sophie, Noud en Ellen leggen het uit.

‘Op de havo kwam ik erachter dat ik echt nog niet wist wat ik wilde gaan studeren’, vertelt Sophie van Doorn. ‘Een tussenjaar leek me op zich geen slecht idee. Lekker op reis! Maar, hoe zou ik er tijdens dat jaar dan achter komen wat ik wilde gaan studeren? Toen ontdekte ik dat er verschillende tussenjaarprogramma’s bestaan. Ik wist dat zo’n programma me goed zou helpen dichter bij mezelf te komen om zo een passende studiekeuze te maken. Ik heb een tussenjaarprogramma van drie maanden gevolgd en ben daarna op reis gegaan. Een geweldig tussenjaar!’

Noud Smeman besloot noodgedwongen een tussenjaar te nemen, omdat hij stopte met zijn studie. ‘Om eerlijk te zijn had ik geen idee hoe ik verder moest’ vertelt hij. ‘Ik baalde dat ik was uitgevallen en had het gevoel dat ik haast had met het starten van een nieuwe studie.’ Maar zomaar aan iets beginnen zag Noud ook niet zitten. ‘Ik was bang dat ik opnieuw de verkeerde keuze zou maken, met alle gevolgen van dien.’ Daarom stroomde hij in februari 2016 in bij Intermijn. ‘Drie maanden investeerde ik om te ontdekken wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Achteraf ben ik heel blij dat ik tijdens dat programma een gefundeerde studiekeuze heb kunnen maken. Bovendien heb ik echt een hele leuke tijd gehad!’


Ellen van Til vertelt hoe haar tussenjaarprogramma bij de Utrechtse organisatie Intermijn eruitzag: ‘samen met andere jongeren werk je in kleine groepen aan allerlei verschillende activiteiten. Er zijn bedrijfsbezoeken, je wordt individueel gecoacht, je voert samenwerkingsopdrachten uit en je volgt masterclasses. De coaches bieden goede begeleiding die nodig is om jezelf beter te leren kennen. De stagedagen en het organiseren van een netwerkevenement waren voor mij hoogtepunten. Ik heb een veel breder beeld gekregen van de maatschappij en dat heeft me enorm geholpen bij het maken van een studiekeuze’.

‘Mijn hoogtepunt was de ontsnapping uit de escaperoom’ vertelt Noud. ‘We werden geobserveerd om te zien hoe goed we konden samenwerken en welke rol je inneemt in een groep. Heel leerzaam maar vooral ook heel leuk.’ Noud leerde bij Intermijn ook zijn comfortzone te verlaten vertelt hij. ‘Ik heb veel nieuwe dingen gedaan die ik van tevoren erg spannend vond. Grenzen verleggen kan dus ook gewoon in Utrecht!’

Sophie kijkt met plezier terug op alle nieuwe mensen die ze heeft leren kennen en op de positiviteit en energie gedurende het programma. ‘Doordat ik mezelf zo goed heb leren kennen, volg ik nu een studie waar ik echt blij van word en waar ik succesvol in ben.’

Wil je ook een tussenjaarprogramma volgen? Sophie, Noud en Ellen volgden hun tussenjaarprogramma bij Intermijn in Utrecht.