Een tussenjaar is een uitstekende gelegenheid om jezelf te ontwikkelen en waardevolle ervaring op te doen die je CV versterkt. Of je nu besluit te reizen, vrijwilligerswerk te doen of nieuwe vaardigheden te leren, er zijn talloze slimme manieren om je tussenjaar productief te maken. In dit artikel delen we enkele tips en ideeën om je tussenjaar optimaal te benutten en je CV te verbeteren. Lees snel verder!

1. Relevante werkervaring opdoen

Vrijwilligerswerk: Doe vrijwilligerswerk bij non-profitorganisaties, lokale gemeenschappen of internationale projecten. Dit biedt niet alleen de kans om anderen te helpen, maar laat ook zien dat je toegewijd bent en in staat bent om in teamverband te werken.

Stage: Zoek naar stageplaatsen in jouw interessegebied. Dit stelt je in staat om praktische ervaring op te doen en kennis te maken met de werkomgeving.

tussenjaar cv vrijwilligerswerk

2. Verbeter je vaardigheden

Taalcursussen: Leer een nieuwe taal of verbeter je vaardigheden in een taal die je al spreekt. Dit opent deuren naar internationale mogelijkheden en toont aan dat je bereid bent om jezelf uit te dagen. Of misschien nog beter: kies ervoor om een periode in een land te wonen waar ze de taal spreken die je wilt leren. Door jezelf volledig onder te dompelen in de taal en cultuur, kun je snel vorderingen maken.

Technische vaardigheden: Volg online cursussen of workshops om je kennis van relevante softwareprogramma’s, digitale marketing of webontwikkeling te vergroten.

tussenjaar mogelijkheden

Jouw tussenjaar goed invullen?

Er zijn tal van mogelijkheden om je tussenjaar goed in te vullen. Een leuke bijbaan, een toffe taalreis maken, vrijwilligerswerk doen in het buitenland of in Nederland een uitdagend studiekeuzeprogramma volgen.

Hier vind je daarom een overzicht van interessante tussenjaar mogelijkheden in binnen- en buitenland zodat je je tussenjaar goed kan invullen:

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

3. Persoonlijke ontwikkeling

Investeer in een cursus time management om efficiënter te leren werken en je organisatorische vaardigheden te verbeteren. Je leert niet alleen hoe je je tijd efficiënt kunt indelen, maar ook hoe je prioriteiten stelt, deadlines beheert en effectieve planningstechnieken toepast. Deze waardevolle vaardigheden zullen niet alleen je tussenjaar ten goede komen, maar zullen je gedurende je hele carrière van pas komen, ongeacht het vakgebied waarin je actief bent.

Tagged with →