Wil je na de zomer beginnen met studeren, maar heb je de deadline om je in te schrijven voor een studie gemist? Geen paniek! Het is namelijk alsnog mogelijk om in september met je favoriete studie te starten. Hoe dat zit? We vertellen het je in dit artikel.

Wanneer moet je inschrijven voor je studie?

In Nederland is er een strikte deadline om je in te schrijven voor een mbo- of hbo- studie. Zo moet je aanmelding voor een mbo of hbo-opleiding vóór 1 mei gedaan zijn in Studielink. Je moet er dus op tijd bij zijn, want anders ligt een half jaar of zelfs een jaar studievertraging op de loer. Zonde van je tijd dus!

te laat ingeschreven studie deadline

Wat als je de inschrijfdatum mist?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor je de uiterlijke inschrijfdatum hebt gemist. Want wat als je er aan het einde van je eerste jaar achter komt dat de studie je toch niet ligt? Dat je wel wilt, maar door omstandigheden niet voor de wettelijke inschrijfdatum ingeschreven bent. Of dat je door een bindend negatief studieadvies moet stoppen. Lekker dan.. Zit je daar, zonder studie. Of toch niet?

Na de deadline aanmelden voor een mbo- of hbo-opleiding

Nee! Want wist je dat je bij EuroCollege ook na de inschrijfdatum alsnog in kunt schrijven voor allerlei studies? Deze particuliere opleider biedt uiteenlopende mbo- en hbo-studies zoals Hotel & Hospitality Management, Event Management en International Business & Sales.

Hier kun je ook na de inschrijfdata van 1 mei nog inschrijven voor een studie. Op basis van een intakegesprek bespreek je samen met EuroCollege wat je wilt en welke verwachtingen je hebt. Klikt het langs beide kanten? Dan kun je in september of januari met je nieuwe opleiding beginnen.

Moeite met je studiekeuze?

‘Passende Studiekeuze Stap voor Stap’ is een online studiekeuzeprogramma zodat je op korte termijn weet welke studie het beste bij je past.

Je volgt mijn bewezen ‘4-stappen studiekeuzesysteem’ en je ontvangt o.a. jouw persoonlijke top-3 studies op basis van je belangrijkste interesses en kwaliteiten.

AAN DE SLAG

Meld je nu nog aan voor je favoriete studie!

Dus, wil jij ook nog in september of januari beginnen met je verkorte mbo of hbo opleiding en/ of barst je van de ambitie en wil je nu al werken aan een succesvolle carrière? Schrijf je dan direct in voor je mbo- of hbo-opleiding bij EuroCollege en haal het beste in jezelf naar boven!

verkorte hbo of mbo opleiding

Sneller ontwikkelen én een verkorte hbo of mbo opleiding

Naast de mogelijkheid om je nu nog voor een studie in te schrijven, biedt EuroCollege als particuliere opleider ook nog andere voordelen ten opzichte van een reguliere hogeschool. Zo is het onderwijs kleinschaliger en gerichter waardoor er veel meer aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Learning by doing dus waardoor je in korte tijd veel meer leert

Ook het feit dat je les krijgt van docenten uit het bedrijfsleven en je alleen maar met echte opdrachtgevers en projecten werkt helpt hierbij. Je leert voornamelijk door praktijkervaringen, waardoor je in een korte tijd veel meer leert.

En nog een belangrijke: je volgt een verkort traject. Zo kun je bijvoorbeeld een mbo opleiding in twee jaar afronden en een hbo studie in minder dan drie jaar. Interessant dus als je een ambitieuze student bent.

Veelgestelde vragen over inschrijven

Wat moet ik regelen als ik me wil inschrijven voor een opleiding?

Behalve dat je de school op de hoogte moet stellen van jouw inschrijving, zijn er nog een aantal andere instanties die je op de hoogte moet brengen van jouw studiekeuze. Check in ieder of je voldoet aan alle toelatingseisen. Zie ook: Inschrijven voor je studie: De Ultieme 12-stappen inschrijfchecklist

Kan ik zomaar een tussenjaar nemen als ik te laat ben met inschrijven?

Als je boven de 18 bent, ben je niet langer leerplichtig en kan je zonder gevolgen een tussenjaar nemen. Als je onder de 18 bent, geldt de kwalificatieplicht. Dit betekent dat je alleen een tussenjaar mag nemen als je minimaal een havo, vwo of mbo-2 diploma in je bezit hebt. Anders ben je tot je 18e nog leerplichtig. Zie ook: Tussenjaar nemen onder de 18? Zo zit het met de leerplicht

Ik weet niet welke studie het beste bij me past, wat kan ik doen?

Als je nu moeite hebt met je studiekeuze, raad ik je aan om je te registreren voor mijn gratis studiekeuze workshop: “Hoe je een Passende Studie kiest en een Verkeerde keuze voorkomt”. Zie ook: Gratis Studiekeuze Workshop