Als je een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt of je doet dit jaar eindexamen dan sta je voor een belangrijke, persoonlijke uitdaging.

Zoals je weet heeft een verkeerde studiekeuze met het huidige leenstelsel, financiële gevolgen. Daarnaast moet je vóór 1 mei ingeschreven staan bij een hogeschool of universiteit en moet je daar een verplichte studiekeuzecheck doorstaan. Een soort sollicitatiegesprek voor die opleiding.

Als je daardoor nu onzekerheid ervaart omdat je niet goed weet wat bij je past of als je je afvraagt hoe je met die gevolgen ooit zonder twijfel kan kiezen voor één studie, dan zijn de vijf minuten van je tijd om deze pagina door te nemen, meer dan de moeite waard.

Na begeleiding van tientallen jongeren ben ik er namelijk van overtuigd dat jij met de juiste inzichten en strategieën in staat bent om zelfstandig te ontdekken welke studie echt bij jou past. Een studiekeuze waar je je zeker over kan voelen in het huidige leenstelsel.

Om dat te bereiken pak ik het daarom ietsjes anders op StudiekeuzeMaken.nl. Hier vind je geen nietszeggende interessetestjes, vergelijkingen tussen opleidingen of een overzicht met open dagen. Die websites zijn er in overvloed. Die werken soms een beetje en vaak helemaal niet.

Nee, ik wil iets doen wat wel werkt en duidelijkheid schept over je toekomst. Ik wil je leren hoe je een studiekeuzeproces met succes kan afleggen zodat je stap voor stap kan ontdekken wat echt bij je past.

Ik wil je leren hoe je je eigen studiekeuzebegeleider kan worden en zo een verkeerde keuze kan voorkomen.

Je kan nu eenmaal niet meer met een paar websites en een open dag een lekkere brede studie kiezen. De regels van het spel zijn ingrijpend veranderd, en je moet anders spelen om te kunnen winnen.

Onze reis begint met het cruciale inzicht dat een passende studiekeuze geen eureka moment is onder de douche of op de fiets. Een passende studiekeuze is het resultaat van een bewust afgelegd studiekeuzeproces. Als je dat studiekeuzeproces beter begrijpt, volgt en voedt met nieuwe inzichten en informatie is het onvermijdelijke resultaat: een passende studiekeuze waar je je zeker over kan voelen.

Bewust een studiekeuzeproces afleggen, zorgt er tegelijkertijd voor dat de kwaliteit van je definitieve studiekeuze op een hoog niveau ligt. Dat betekent dat je goed onder woorden kan brengen waarom nou juist die ene studie past bij jou. Daarmee voorkom je dat je extra schulden opbouwt door een verkeerde keuze en kan je de verplichte studiekeuzecheck doorstaan op een hogeschool of universiteit.

Oké.. het is duidelijk, met de huidige maatregelen is het noodzakelijk dat je een bewust studiekeuzeproces aflegt en begeleider wordt van je eigen studiekeuze. Op die manier kan je straks zonder twijfel een passende studie kiezen. Om dat te bereiken zijn er drie vragen waarop je een antwoord nodig hebt:

– Hoe is een studiekeuzeproces opgebouwd?

– Waar sta ik nu?

– Welke acties kan ik nemen om duidelijkheid te scheppen?

Om een antwoord te kunnen geven op die vragen, heb ik een compleet studiekeuzesysteem voor je samengesteld: Passende Studiekeuze Masterplan

Je leert in dit programma de complete strategie van een studiekeuzeproces dat een passende studie oplevert. Met die kennis stel je een persoonlijk actieplan op die aansluit bij je huidige situatie. Zo krijg je stevige grip op je studiekeuze en ben je in staat om straks een passende studiekeuze te maken en een verkeerde keuze te voorkomen. Ik noem het graag de complete survivalkit voor de studiekeuzejungle van nu.