Wat ga je doen tijdens een tussenjaar met YFU?

Tijdens dit tussenjaar woon je in een ander land bij een lokaal gezin in huis en ga je naar de middelbare school of college. Je leert de taal spreken en de cultuur super goed kennen, omdat je er middenin zit! Naast school doe je bijvoorbeeld sporten, bespeel je een muziekinstrument, maak je huiswerk met vrienden en doe je leuke dingen met je gastgezin.

Vind je een jaar wat te lang? Je kunt ook een semester of een zomer op uitwisseling! Wil je iets heel anders dan naar school gaan? Je kunt ook projectwerk doen! Bekijk nu de video van YFU voor meer informatie. Klik hieronder op ‘play’.

tubeembed

Wat zijn de kosten?

De kosten verschillen per land. Als je een jaar of een semester op uitwisseling gaat, ligt de prijs tussen de € 5.000,- en de € 9.000,-. Ga je een zomer dan zit de prijs tussen de € 2.000,- en de € 4.000,-.

Wanneer kan ik starten?

Afhankelijk van hoe het schooljaar loopt in het land waar je naartoe wilt, vertrek je in maart of in juli/augustus. Voor projectwerk vertrek je in juni of augustus.

Waar is YFU actief?

Met YFU kun je naar 40 landen, namelijk:

1. Argentinië
2. Australië / Nieuw Zeeland
3. België
4. Brazilië
5. Bulgarije
6. Canada
7. Chili
8. China
9. Denemarken
10. Duitsland
11. Ecuador
12. Estland
13. Finland
14. Frankrijk
15. Griekenland
16. Hongarije
17. India
18. Italië
19. Japan
20. Korea
21. Letland
22. Litouwen
23. Mexico
24. Noorwegen
25. Oostenrijk
26. Paraguay
27. Polen
28. Roemenië
29. Servië
30. Slowakije
31. Spanje
32. Thailand
33. Tsjechië
34. Turkije
35. Uruguay
36. USA
37. Venezuela
38. Zuid-Afrika
39. Zweden
40. Zwitserland
tussenjaar reizen
tussenjaar buitenland


Wat vinden anderen jongeren van een YFU tussenjaar?

“Ik weet nog goed wat een pure verbazing ik voelde toen ik in de bioscoop in Zweden popcorn kreeg, maar niemand me had gevraagd of ik wel zoete wou hebben. Toen ik het vroeg was ík de vreemde! Er is namelijk helemaal geen zoete popcorn in Zweden! YFU is een geweldige organisatie die letterlijk een nieuwe wereld voor mij geopend heeft!” -Ninke
“Ik kan je verzekeren dat een uitwisseling het waard is! Op uitwisseling gaan is aan de rand van de berg staan en een sprong in het diepe nemen. Het is je aanpassen en overal ja op zeggen, zodat je nieuwe vrienden maakt en dingen doet waarvan je nooit verwacht had dat je ze zou ondernemen. Eerst kun je je niet uitdrukken in de nieuwe taal, maar zodra dat lukt, voel je dat je de wereld aankan! Je komt jezelf tegen en leert jezelf kennen.” -Nils
“Een van de beste keuzes uit mijn leven. In 1990/1991 een jaar naar Zweden geweest en dat heeft me zoveel goeds gebracht. Leren zien, ervaren en ondergedompeld worden in een cultuur die zoveel gelijkenissen heeft maar toch ook zo verschillend is. Mezelf leren kennen, meer zelfvertrouwen opgebouwd. Vrienden voor het leven gemaakt. Ik ontmoet mijn gastouders nog jaarlijks en dat is altijd weer een feestje.” -Constance

Waarom YFU?

YFU (Youth For Understanding) biedt je de reis van je leven. Een avontuur dat het beste in je naar boven haalt en waarin je vrienden maakt die jouw kijk op de wereld voor altijd veranderen! Samen met ons ontdek je de wereld en verbreed je je horizon. Je ervaart een cultuur van binnenuit waardoor je je realiseert dat we allemaal bewoners zijn van dezelfde wereld. Bij YFU kun je kiezen uit verschillende landen en programma’s. Zo is er altijd een programma dat bij jou past!

Ja, ik wil meer informatie over YFU ontvangen!

Bij YFU kun je kiezen uit verschillende landen en programma’s. Zo is er altijd een programma dat bij jou past! Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de mogelijkheden van YFU zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie
[juiz_sps buttons=”facebook, twitter, google, pinterest, linkedin, mail”]