Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Vrijwillig Wereldwijd is het startpunt voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Dit kan al vanaf een week tot b.v. een halfjaar of langer. De mogelijkheden zijn heel divers, je kunt denken aan medische projecten, sportprojecten, onderwijs, sociale projecten, projecten met dieren enz. Er zit altijd wel een project bij wat bij je aansluit. En je kunt tijdens een tussen jaar ook heel goed projecten en landen combineren.

tubeembed

Aankomende Events

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Wat zijn de kosten?

Je betaalt éénmalig deelnamekosten van €385,- en dan mag je een jaar lang zoveel projecten en landen combineren als je wilt. Daarna betaal je alleen nog wekelijkse kosten in het land voor je eten, begeleiding en je onderdak. Deze kosten zijn afhankelijk van het gekozen project en land maar gemiddeld zo’n €100,- per week.

Ga je een tweede keer met ons mee krijg je 20% korting op de deelnamekosten en elke keer 10% meer totdat je geen deelnamekosten meer betaald. Ambassadeurs noemen wij deze vrijwilligers.

vrijwilligerswerk ghana tussenjaar

Waar is het?

Vrijwillig Wereldwijd is bijna actief over de hele wereld. We ondersteunen projecten in Afrika, Azië, Amerika en Europa.

Wanneer kan ik starten?

Over het algemeen zijn de startdata flexibel en kun je het gehele jaar beginnen. We hebben ook een paar momenten per jaar dat vrijwilligers als een groep weg gaan voor de gene die niet graag alleen op pad gaan.

Wat vinden anderen jongeren van Vrijwillig Wereldwijd?

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 119 reviews)
Excellent92%
Goed8%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%


5,0 rating

Het traject via Studiekeuzemaken (Tom) was zeer waardevol. Als je denkt dat je alles hebt bekeken en toch nog geen keuze kunt maken kom je bij Tom uit. De website gaf ons direct vertrouwen, de uitstraling is professioneel & geruststellend. Mijn vraag vooraf op zondagmiddag werd binnen 1 uur beantwoord. Dus gestart, op eigen tempo omdat het programma online staat, na alle modules doorgelopen te hebben kwam Tom met een zeer uitgebreide rapportage die we persoonlijk hebben besproken. Ik weet inmiddels wat ik wil en daar heeft Tom aan bij gedragen, bedankt!

Nick Bijkerk
5,0 rating

Geweldig! De feedback met bijpassende studies is super helder en overtuigend. Daarnaast wordt je persoonlijkheid eng goed beschreven door de tests, waardoor je de adviserende studies daadwerkelijk serieus neemt (wat bij normale studietests nog kan ontbreken) en voor jezelf een reflectie hebt over waar je misschien aan moet werken en wat je moet koesteren. In ieder geval weet ik nu wel wat ik moet gaan doen en raad ik iedereen die twijfelt dit studiekeuzeprogramma zeker aan!

Rob Schilder
5,0 rating

Via SIW werkte ik in een herberg in Arriaga, in de zuidelijke provincie Chiapas. Hier vertrekken de vrachttreinen drie keer per week naar Ixtepec. Het precieze tijdstip van vertrek weet niemand het leven van de migranten bestaat dan ook vooral uit wachten. Tijdens dat wachten kunnen ze terecht in de herberg om te slapen, eten, wassen, voor medische en psychologische zorg en om contact te onderhouden met het thuisfront. Eenmaal weer thuis kan ik antwoord geven op de vraag waarom die Hollandse dame in hemelsnaam naar Mexico. Om te kunnen relativeren, om me in het onderwerp van migratie te verdiepen, om een poging te wagen iets beter Spaans te leren, om mezelf beter te leren kennen, om meer zelfvertrouwen te krijgen, om mijn vrienden, collega´s en familie te gaan missen en om mijn leven in Nederland nog meer te waarderen.Ik ben heel blij dat ik deze ervaring heb opgedaan. Ik ga weer sparen voor een nieuwe sabbatical over vijf jaar en ik raad iedereen aan om minimaal één keer in zijn of haar leven voor drie maanden of langer in een ander land te wonen.
Veel plezier met jullie reis!

Daphne
5,0 rating

Een week om nooit meer te vergeten! Een unieke ervaring waarin je niet alleen alles over styling leert, maar ook van alles over jezelf te weten komt. En natuurlijk kom je op de mooiste plekjes die je zelf misschien niet zou kunnen vinden… Dus voor iedereen die twijfelt: gewoon doen!

Lieve
5,0 rating

Ik heb het programma zeer positief ervaren en ik ben blij dat ik uiteindelijk een passende studie heb gevonden! Voor de rest was de begeleiding goed en geduldig. De begeleiding was erg flexibel en hield rekening met mijn tijden. Er werd goed geluisterd naar wat ik wilde zeggen en samen kwamen tot mijn studiekeuze. Bedankt Tom!

Mike Bloemberg

vrijwilligerswerk vietnam tussenjaar

Ja, ik wil meer informatie over Vrijwillig Wereldwijd ontvangen!

Wil je in je tussenjaar vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Laat dan hieronder jouw gegevens achter dan nemen we z.s.m. contact met je op:
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie