Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Het inhoudelijke programma bestaat uit 4 intensieve maanden en enkele terugkomdagen. Elke woensdag komen we bij elkaar op locatie in Zeeland. Dit is in grote lijnen het programma verdeeld over vier maanden:

Maand 1: Your Story

Kennismaken met de groep en coaches.
Introductie van het programma: wat zijn de verwachtingen?
Aan de slag met het ontdekken van wat jou bijzonder maakt!
Het unieke van iedere deelnemer staat centraal.

Maand 2 & Maand 3: Your Journey

Talenten & vaardigheden: wat kun jij allemaal goed en waar heb je aanleg voor?
Wat leeft er in je en hoe verwoord je dat en breng je dat in beeld?
Waar liggen je interesses?
Hoe kijk je eigenlijk tegen het leven aan?

Maand 4: Your Choice

Het keuzeproces: hoe werkt dat en wat is er belangrijk voor jou?
Deelnemers maken aan elkaar bekend welke mogelijkheden ze zien en gaan onderzoeken.
Verantwoording schrijven van je (voorlopige) studiekeuze of loopbaanrichting

tussenjaar-zeeland
tussenjaar-zeelandJe gaat aan de slag met het ontdekken en vastleggen van jouw sterke punten. Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelt een duidelijke visie op de vraag:

hoe kijk ik tegen het leven aan?

We staan stil bij gedrag dat goed bij je past en je analyseert je talenten. Je interesses zijn erg belangrijk: op een creatieve manier ga je hiermee aan de slag. Je gaat richting geven aan je leven, want je krijgt een beter beeld van wat je wilt in de huidige maatschappij.

Naast het inhoudelijke programma kun je gaan werken. Je kunt je inschrijven bij TWZ (The Work Zone) in Vlissingen. Zij hebben veel ervaring met studentenbanen en stages en…..waren beste werkgever 2016 in de arbeidsbemiddeling bij het programma De Arbeidsmarkt van SBS6.

Aankomende Events

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Wat zijn de kosten?

Je kan meedoen met Tussenjaar Zeeland voor een totale investering van €2000,-.

Waar is het?

Onze locatie is een oude school, waar we diverse faciliteiten kunnen gebruiken: we hebben toegang tot een kantoor, lokalen en vergaderruimtes. De school is heel goed bereikbaar aan de rand van Middelburg, er is voldoende parkeergelegenheid en we zitten 10 minuten wandelen van het station.


We maken ook gebruik van buitenlocatie Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa, om het avontuur compleet te maken. Gelegen aan een bosrand en vlakbij het strand is dit een geweldige locatie om de ‘journey’ te starten en eindigen. En het strand van de Westerschelde, Noordzee en het Veerse Meer ligt op een steenworp afstand, dus daar maken we zeker gebruik van.

Life is a journey
Ravensteijnweg 1
4337 PG Middelburg

Wanneer kan ik starten?

Je kan instappen in januari en september. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Wat vinden anderen jongeren van het tussenjaar?

55 out of 5 stars (based on 3 reviews)
Excellent100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%

31 mei 2018

Via een kennis hoorde ik van Wim en het programma Tussenjaar Zeeland. Na een fijn eerste gesprek met hem te hebben gehad, besloot ik mee te doen met het programma. Wim is toegankelijk, open en komt spontaan over, maar ook inhoudelijk gaat hij diep genoeg. Hij heeft zijn programma goed voorbereid met nuttige, maar ook leuke hulpmiddeltjes. Als deelnemer van het programma ben ik bewuster geworden van mezelf en mijn sterke kanten, waardoor ik een stuk zelfverzekerder ben om mijn studie tot een goed einde te brengen. Het maakt niet uit of je meteen na de middelbare school of noodgedwongen na het stoppen van je studie een tussenjaar hebt, Tussenjaar Zeeland van Life is a journey zal je tussenjaar verrijken.

Arvid

8 maart 2018

Ik ben twee keer gestopt met een studie, ik wist echt niet wat ik wilde doen. Ik heb toen besloten om aan het tussenjaar Zeeland van Life is a journey deel te nemen en ik ben erg blij met deze keuze. Ik doe het programma zowel in groepsvorm, als individueel: een soort combi. Na een paar gesprekken wist ik al veel meer wat ik wilde. Ik ben er nog niet helemaal uit wat voor studie ik wil, maar weet nu wel ongeveer welke richting ik in wil, zeker een aanrader als je niet weet wat je wilt!

Levien

18 februari 2018

Mijn naam is Lindy en ik ben bezig met het tussenjaar bij Life is a journey. Ik was in september 2016 begonnen met een opleiding verpleegkunde maar in december ben ik hiermee gestopt: ik wist niet goed wat ik nu voor opleiding moest gaan doen en ik zocht iemand die mij hierbij kon helpen. Ik ging op internet zoeken en kwam bij Life is a journey uit. Na het intakegesprek heb ik gekozen om een tussenjaar programma te starten. We doen veel verschillende opdrachten om meer inzicht in jezelf te krijgen en wat voor persoon je bent, wat je talenten zijn en waar je interesses liggen. Zo kom je er gaande weg achter wat er bij je past voor studie. Het helpt mij heel erg en ik vind alle opdrachten ook leuk om mee bezig te zijn, dus ik zou het zeker aanraden voor wie niet weet welke studie die moet gaan doen.

Lindy

Ja, ik wil meer informatie over Tussenjaar Zeeland ontvangen!

Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van tussenjaar Zeeland zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

Kom je ook naar de open dag op donderdag 15 november?

De open dag van Tussenjaar Zeeland is op donderdag 15 november om 10:00. Daar kun je komen oriënteren en kijken of er iets voor jou tussen zit. Je krijgt een aanbod dat past bij jouw studiekeuze en je krijgt alle ins en outs van studiekeuze, workshops en coaching bij Tussenjaar Zeeland.

Deelnemers zijn aanwezig en vertellen hun verhaal, uiteraard kun jij ze alles vragen wat je maar wilt weten. Meld je hier aan via het contactformulier.