Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Tijdens ons programma onderzoek jij waar je hart sneller van gaat kloppen en ontdek je jouw talenten en kwaliteiten. Je krijgt meer zelfkennis en ontdekt hoe je meer uit het leven kunt halen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen én leert een bewuste (studie)keuze te maken.

Het programma zit vol leuke, inspirerende en uitdagende trainingen, workshops en opdrachten. Je volgt het programma in een groep van maximaal 20 deelnemers, een trainer en een coach. Zo is er altijd aandacht voor jou en ruimte voor maatwerk!

Het programma wordt ondersteund door een online game met prikkelende en activerende opdrachten ter voorbereiding op en ondersteunend aan de trainingsdagen. Deze opdrachten maak je in je eigen tijd. Zo leer jij jezelf beter kennen, ontdek je jouw talenten en kwaliteiten zodat jij hierna een keuze kunt maken die past bij jouw persoonlijkheid.

tussenjaar persoonlijke ontwikkeling Pepijn

Een gelukkig en succesvol leven begint met ontdekken waar het leven in de kern voor jou om draait. Daarom staat persoonlijke ontwikkeling centraal in ons programma:

 • Inzicht in wie je bent: trainingsdagen die je tools meegeven om te groeien
 • Inzicht in wat je kunt: trainingsdagen die je de kans bieden in de praktijk te oefenen door het organiseren van een festival, en door stages, meeloopdagen en het doen van vrijwilligerswerk
 • Inzicht in wat je wilt: het studiekeuzegesprek, de speeddate met studenten en professionals en de inzichten uit de eerste twee onderdelen, vertaal je samen met je SWAT-team naar je vervolgstap

Je kunt pas een keuze maken die bij je past als je weet wie je zelf bent, wat je wilt en wat je kunt. Dan kun je jouw eigen richting bepalen en hier zelf verantwoordelijkheid voor nemen. Bij The Coaching Company helpen wij jou je eigen koers te bepalen.

Gedurende 3 of 6 maanden ga je in een groep van maximaal 20 jongeren aan de slag met:

 • trainingen en workshops
 • offline en online opdrachten
 • je organiseert een festival (6 maanden programma)
 • NatureQuest (6 maanden programma)
 • het Slot Event
 • studiekeuze: studiekeuzegesprek, opdrachten, speeddates & een plan
 • je schrijft een boek
 • je doet vrijwilligerswerk, loopt stage en organiseert voor jezelf meeloopdagen
 • coaching

tussenjaar persoonlijke ontwikkeling tcc

Voor jongeren die liever zelfstandig en in eigen tempo aan de slag gaan en starten wanneer zij willen, werken aan hun persoonlijke ontwikkeling op momenten die zij zelf bepalen, is er ook een individueel traject. Je krijgt online en offline opdrachten, doet vrijwilligerswerk, loopt stage, en je wordt persoonlijk begeleid door een van de coaches.

Elke groep maakt zijn eigen eindmovie. Bekijk hieronder de video voor een impressie van een half jaar van een van onze groepen:

tubeembed

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

1. Het allerleukste en het meest waardevolle tussenjaar dat er bestaat!

Je ontwikkelt jezelf, je leert keuzes te maken die écht bij je passen, je ontmoet nieuwe mensen en sluit vriendschappen voor het leven, je maakt dingen mee waarvan je nooit had gedacht ze mee te maken, je organiseert je eigen festival, je staat zelfverzekerd op een podium voor een zaal vol mensen, je schrijft een boek.

2. Persoonlijke aandacht & begeleiding

We werken bewust met groepen van maximaal 20 jongeren, en altijd staan we met een trainer en een coach op een groep. Zo is er altijd persoonlijke aandacht voor jou. Elke deelnemer heeft een persoonlijke coach, omdat elke groep, elk individu weer net iets anders nodig heeft. Zo leveren wij in het programma ook maatwerk: we doen wat nodig is, op het moment dat het nodig is.

3. Leren door te doen

Wij geloven dat mensen van nature graag willen leren als zij krijgen aangeboden waar ze behoefte aan hebben en op een manier die bij hen past. Bij The Coaching Company leer je door te doen, omdat je iets pas écht gaat begrijpen door te ervaren.

4. Zelfbewust & vol zelfvertrouwen een keuze maken

Na dit programma ben jij gegroeid in zelfkennis en zelfvertrouwen. Jij weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt! Zo maak jij hierna zelfbewust én vol zelfvertrouwen een keuze die écht bij je past.

studiekeuze in tussenjaar

Wanneer kan ik starten?

★| individueel programma (3 maanden): wanneer jij wilt
★★| 3 maanden programma: november en februari
★★★| half jaar programma: september en februari

Benieuwd of ons programma iets voor je is? Geef je op voor de gratis intakedag. Je zit dan nog nergens aan vast. Het is een mooie manier om kennis te maken met de trainers en coaches, coachees (oud-deelnemers) en onze werkwijze. Na deze dag heb jij een goed beeld van wat je te wachten staat en besluit jij of je wilt deelnemen of niet. Neem hieronder contact met ons op om je aan te melden voor de intakedag.

Wat zijn de kosten?

★| individueel programma (3 maanden): €999
★★| 3 maanden programma: €2950
★★★| half jaar programma: €5950

Het is een waardevolle investering voor de rest van je leven. Dat geven al onze Coachees aan (oud-deelnemers). Elke dag krijg je intensieve begeleiding op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei, en studiekeuzeproces. Elke groep van maximaal 20 jongeren wordt begeleid door een trainer en coach. Bij het organiseren van het festival en je zoektocht naar je studiekeuze wordt je ondersteund door coachees.

Welk programma jij ook kiest, er is daarnaast voldoende tijd om te werken. Zo kun jij je eigen investering in jezelf terugverdienen, werkervaring opdoen en extra geld verdienen om eventueel nog op reis te gaan. Zo maak jij er een waardevol en onvergetelijk tussenjaar van!

Weet je nog niet precies hoe jij je tussenjaar graag zou willen invullen en hoe je dit zou kunnen financieren? Vraag ons gerust om advies! We hebben inmiddels al zoveel jongeren getraind en gecoacht, die elk weer andere ideeën en andere plannen hadden, we delen deze kennis en ervaringen graag met jou zodat we jou op weg kunnen helpen naar een concreet plan voor jouw tussenjaar.

Ervaring leert dat je het programma zelf kunt financieren door ook te werken in je tussenjaar. Je houdt dan zelfs nog geld over voor een reis, of iets anders dat je graag wilt. En vaak zijn er ook nog wel mensen in je omgeving die je willen sponsoren.

groep tussenjaar tcc

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Arnhems Buiten
Klingelbeekseweg 27, gebouw H31
6862 VS Oosterbeek

Wat vinden andere jongeren van The Coaching Company?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 7 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

“Een unieke ervaring. Echt een aanrader! Wat ik heb geleerd is, dat het mooiste dat je kunt worden is jezelf! Iedereen heeft zijn kwaliteiten en valkuilen, en dat is echt helemaal oké!”

Berber
Rated 5,0 out of 5

“Ik sta positiever in het leven, en ben heel zelfbewust over wat ik allemaal doe en waarom. Het meest belangrijk is dat ik nu een goede balans heb in dingen die me energie kosten en opleveren en ik volg ondertussen een leuke studie, maar dat is meer bijzaak”

Lynn
Rated 5,0 out of 5

“Wat ik heb geleerd? Lastig om te zeggen omdat ik er nu jaren later in bepaalde sitauaties nog steeds achter kom wat ik heb geleerd, hoe ik om kan gaan met mezelf, mijn emoties en anderen. Het heeft me heel veel zelfkennis gegeven. Heel kostbaar!”

Maaike
Rated 5,0 out of 5

“Ik heb geleerd dat ik overal mezelf kan en mag zijn, het heeft me de tijd gegeven om te besluiten wat ik wil doen in deze tijd van mijn leven en welke studie ik wil gaan doen.”-

Pepijn
Rated 5,0 out of 5

“Als moeder van 2 kinderen die een half jaar traject hebben gedaan kan ik alleen maar heel hard roepen: gun je kind een tussenjaar met een traject bij The Coaching Company! Dit is zo ongelofelijk waardevol, niet alleen voor hun studiekeuze, maar ook in de reis naar volwassenheid, eigenwaarde en zelfvertrouwen! Ze hebben er allebei zoveel aan gehad en heeft ze laten ontdekken wie ze zijn en waar hun passie ligt! Van waarde voor de rest van hun leven!”

Irma
Rated 5,0 out of 5

“Een once-in-a-lifetime-experience. Ik heb er fantastische vrienden aan overgehouden, ik weet nu duidelijk wat ik wil van het leven en wat ik in de toekomst wil.”

Shannon

Ja, ik wil meer informatie over The Coaching Company ontvangen!

Ben je benieuwd naar de tussenjaar mogelijkheden van The Coaching Company? Laat hieronder jouw gegevens achter dan ontvang je direct meer informatie in je inbox en nemen we z.s.m. contact met je op:

 • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie