Wat gaan je doen tijdens dit tussenjaar?

Kom je net van de middelbare school of heb je je mbo-4-diploma behaald en heb je nog geen studiekeuze gemaakt? Of ben je gestopt met je studie, heb je een tijdje gewerkt of gereisd en heb je behoefte aan begeleiding bij het maken van je (nieuwe) studiekeuze? Dan is het Studiekeuzetraject UvA-HvA iets voor jou.

Het Studiekeuzetraject UvA-HvA is geen opleiding, maar een begeleidingstraject van 3 maanden, waarbij je gedurende ongeveer 10 uur per week met een groep medestudenten en onder begeleiding van een keuzecoach werkt aan het maken van een bewuste studiekeuze. Het Studiekeuzetraject start in oktober en februari.

Het programma bestaat uit 3 onderdelen:

1. Groepsbijeenkomsten
Op één vaste dag per week kom je met je basisgroep (ca. 14 personen) bij elkaar. Je wisselt kennis en ervaringen uit, maakt plannen en voert opdrachten uit. Alle opdrachten hebben als doel om jezelf en je studiemogelijkheden te verkennen. Je kijkt waar jouw kwaliteiten en interesses liggen, welke ideeën je hebt over bepaalde opleidingen en wat er allemaal mogelijk is. Enkele maanden na afloop van het Studiekeuzetraject wordt een terugkomdag georganiseerd. Hierover word je tijdig geïnformeerd.

2. Individuele coaching
Tijdens het Studiekeuzetraject UvA-HvA heb je maximaal vier individuele gesprekken met je keuzecoach. Tijdens die gesprekken wordt ingezoomd op jouw persoonlijke keuzeproces. Jullie bespreken testuitslagen en je gedachtes en acties worden gestructureerd, waardoor je verder kunt met je studiekeuzeproces. Samen met je keuzecoach stel je een actieplan op, stel je dat plan als het nodig is bij en kun je het traject steeds meer toespitsen op jouw voorkeur. Zo werk je naar een passende keuze toe.

3. Ervaringsopdrachten

Tijdens het Studiekeuzetraject maak je op verschillende manieren kennis met het hoger onderwijs. Je bezoekt bijvoorbeeld open dagen. Je organiseert, indien nodig met hulp van de keuzecoach, meeloopdagen en interviews bij verschillende studies en beroepsbeoefenaars. Je gaat zelf op pad en wisselt je ervaringen uit met je medestudenten. Een zelfstandige, proactieve werkhouding is hierbij belangrijk.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname aan het Studiekeuzetraject bedragen € 750,- voor studenten die gestudeerd hebben aan de HvA of UvA en € 1.250,- voor anderen. Wie het Studiekeuzetraject volgt, is niet meer officieel ingeschreven als student, maar kan wel gebruik maken van de studentenvoorzieningen van de HvA en UvA. Je verliest dus geen inschrijfduur, maar komt ook niet in aanmerking voor studiefinanciering of de daarbij behorende ov-jaarkaart.

Het Studiekeuzetraject neemt per week ongeveer 10 uur in beslag. Je kunt het goed combineren met een bijbaan. Op die manier doe je zowel studie- als werkervaring op.

Wanneer kan ik starten?

Het Studiekeuzetraject start op: 6 februari 2018- 1 mei 2018

Waar kan ik het studiekeuzetraject volgen?

De groepsbijeenkomsten en gesprekken vinden plaats op de Hogeschool van Amsterdam, locatie Leeuwenburg. Adres: Weesperzijde 190, 1097 DZ AmsterdamWat vinden andere jongeren van het studiekeuzetraject?

“Het traject heeft me niet alleen een studie gebracht, maar veel meer dan dat. Dankzij de begeleiding en de opdrachten in het werkboek heb ik mezelf een stuk beter leren kennen. Ik heb me erg thuis en welkom gevoeld.” – Myrthe (deelnemer 2016)
“Het is goed om op jonge leeftijd te kijken wat bij je past, waar je goed in bent en daar dan voor durven te kiezen. Ik heb een goed beeld gekregen van de diverse studies en welke opleiding het beste bij mij past. Het heeft mij geholpen om de juiste studie te kiezen.” – Daan (deelnemer Studiekeuzetraject en oud-student UvA Psychologie)

Ja, ik wil meer informatie over het Studiekeuzetraject Uva-HvA ontvangen!

Wil jij graag studeren, maar heb je nog geen studiekeuze kunnen maken? Kun je wel wat extra hulp gebruiken? Laat hieronder jouw gegevens achter dan nemen we z.s.m. contact met je op:
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie