Wat ga je doen bij STS?

Met STS kun je op een high school uitwisselingsprogramma gaan voor 3-12 maanden in 20 verschillende landen. Meedoen aan een high school uitwisselingsprogramma is een mooie uitdaging en leuk avontuur!

Je ontdekt een nieuwe cultuur, tradities en leert meer over jezelf! Je ontwikkelt een bredere kijk op de wereld en krijgt de kans om te groeien, leren en meer zelfvertrouwen op te doen. Plus, het vloeiend leren spreken van een nieuwe taal en meegaan in een nieuw schoolsysteem heeft vele voordelen voor de toekomst en staat erg goed op je cv.

tubeembed

Waarom zou je kiezen voor STS in je tussenjaar?

1. Jij bent onze prioriteit!
Wij vinden persoonlijk contact belangrijk. Wij kennen onze scholieren bij naam en volgen jouw reis van begin tot eind. We raken persoonlijk betrokken bij jouw ervaring, jouw welzijn en jouw toekomst en we helpen je graag om je volledige potentieel te bereiken.

2. Jouw reis is onze passie
Dit is geen baan voor ons – het is onze passie, een levensstijl. Vrijwel iedereen bij STS heeft een (middelbare school) uitwisseling gedaan of heeft in het buitenland gewerkt. Wij doen dit omdat we het geweldig vinden. Uitwisseling zorgt dat je groeit als persoon, dat je andere culturen beter kan begrijpen, en je gaat uiteraard een ontzettend leuke tijd tegemoet! Wij vinden het geweldig om je deze ervaring te kunnen bieden.

3. Bij ons ben je veilig
Jouw veiligheid is onze hoogste prioriteit. We zorgen ervoor dat jij altijd (lokale) support hebt, gedurende jouw hele reis. Samen met ons internationale netwerk van scholen, gastgezinnen, partners en lokale coördinatoren, werken we aan jouw welzijn in elke fase van je reis. Wij verzorgen de details, zodat jij dat niet hoeft te doen.

4. We hebben jarenlange ervaring
STS bestaat al sinds 1958 en we hebben sinds toen circa 1,2 miljoen scholieren begeleid op hun reis. Al 60 jaar lang laten we dromen uitkomen. Wij weten wat we doen!

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Je kan bij STS kiezen uit 20 verschillende landen: Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Argentinië, Costa Rica, China, Japan, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Ierland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland.

Nieuw Zeeland tussenjaar STS buitenland

Wanneer kan ik starten?

De meeste bestemmingen hebben een startdatum in de lente en de herfst. Je gaat dan tussen de 3 en 12 maanden weg.

Goed om te weten: er zijn ook mogelijkheden om korter weg te gaan. Neem hieronder contact op voor meer informatie.

Wat zijn de kosten?

Als je met het High School Classic programma van STS naar het buitenland gaat, zijn de kosten vanaf €7.000,- voor drie maanden, afhankelijk van de bestemming. Het High School Select programma is over het algemeen een stukje duurder.

Nieuw Zeeland tussenjaar STS

Wat vinden andere jongeren van STS Education?

Elke scholier ervaart weer andere dingen, afhankelijk van het land, de locatie, school, gastgezin, persoonlijke interesses etc. Vrijwel elke scholier die terugkomt, geeft aan een hele sterke band te hebben gecreëerd met vrienden en het gastgezin, een nieuwe taal onder de knie te hebben en meer zelfvertrouwen en onafhankelijkheid te ervaren.

Maar ook het deelnemen aan sporten en activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van de uitwisseling. 90% van de scholieren die terug zijn, zouden het high school programma ook aanbevelen aan andere jongeren, en een heel groot gedeelte daarvan raadt STS als organisatie aan.

sts Ierland tussenjaar high school

Ja, ik wil meer informatie over STS Education ontvangen!

Ben je benieuwd naar jouw tussenjaar mogelijkheden van STS Education? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.


  • Zodra je de aanvraag hebt afgrond, ontvang je digitale brochure (.pdf) in je inbox
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie