Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Pure Volunteer is een reis naar zelfontplooiing. Met een open perspectief de wereld ingaan en je horizon verbreden. Onderweg ontdek je verschillende culturen en ervaar je de natuur. Als je ter plekke helpt, sta je in direct contact met locals.

Je ervaart hun situatie en gaat met elkaar in gesprek. Daarbij leer je een plek op een ‘echte’ manier kennen. Je leert nieuwe gewoontes en gebruiken, proeft de lokale keuken, maar wisselt ook denkwijzen uit die je nieuwe inzichten kunnen geven. De wereld ziet er even heel anders uit wanneer je deze bekijkt vanuit de ogen van de locals.

Je ontdekt talenten van jezelf waarvan je niet wist dat je ze had. Door jouw inzet help je andere mensen talenten te ontwikkelen waardoor je jezelf persoonlijk en professioneel enorm verrijkt.

We hebben verschillende projecten: sociaal, cummuity, zorg/heath, milieu, revalidatie, olifanten, Engelse lesgeven & sport. Ook kijken we naar talenten van onze deelnemers: wellicht kan jij iets inbrengen als zang of muziek!

tubeembed

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

Wij zijn ontdekkers en geloven in de kracht van ontmoetingen in het leven. We willen beleven, ervaren en genieten van het pure. Je gevoel leren vertrouwen en gaan op eigen intuïtie. We zijn al meer dan 12 jaar een betrokken en persoonlijke organisatie voor de avonturier.

We hechten veel waarde aan een goede voorbereiding vóór vertrek in Nederland. Samen werken we aan ontwikkeling, streven we een gezamenlijk doel na en ontstaan waardevolle herinneringen die je een leven lang bijblijven. Iets doen voor een ander en daarmee een steentje bijdragen aan een mooiere wereld.

Het begint allemaal met de bereidheid nieuwe ideeën te overwegen en grenzen te verleggen. Let’s go!

Pure Volunteer is een aanbevolen organisatie van de landelijke vereniging Volunteer Correct en daar zijn we trots op!
vrijwilligerswerk Azie Pure Volunteer
vrijwilligerswerk tussenjaar Pure Volunteer


Wanneer kan ik starten?

Vaak kom je aan op vrijdag of zaterdag en kom je eerst even bij van de reis. Dan start je de maandag, maar in overleg is alles mogelijk! Je bent dus niet gebonden aan startmomenten.

Wat zijn de kosten?

Waar gaat je geld nou eigenlijk heen? Je betaalt niet om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar voor de onkosten die moeten worden gemaakt zoals het verblijf en de transfers. Per bestemming en soms per project zijn de kosten anders opgebouwd, afhankelijk van het programma, de accommodatie en de begeleiding.

vrijwilligerswerk Cambodja Pure Volunteer
vrijwilligerswerk tussenjaar groep Pure Volunteer


Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Pure Volunteer is gespecialiseerd in Azië, het werelddeel waar we begonnen zijn en waar onze passie en kennis ligt.

Door onze betrokkenheid bij onze partnerprojecten in Cambodja, Thailand, Bali, Sumatra, Filipijnen, Nepal en Sri Lanka zijn wij goed op de hoogte van de lokale behoeftes. Zo zorgen we voor een goed afgestemd en kwalitatief hoogstaand vrijwilligersprogramma.

tubeembed

Wat vinden andere jongeren van Pure Volunteer?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 5 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

Vanaf het eerste moment ben ik met open armen ontvangen en het is mooi om te zien dat de bevolking voldoening haalt uit de beperkte middelen die zij hebben! Daar kunnen wij nog wat van leren. Ik heb de Cambodjaanse cultuur van dichtbij mogen ervaren en daar ben ik erg dankbaar voor!

Zoëy
Rated 5,0 out of 5

“Ik heb een fantastische tijd gehad tijdens mijn stage van de HAS bij de Eco Farm in de Filipijnen. De tijd ging zo snel voorbij! Ik wou dat we daar een jaar hadden kunnen blijven. Fantastische medewerkers ook daar.”

Ilke
Rated 5,0 out of 5

“Nepal, de mensen en alle ervaringen hebben mijn ogen geopend, me laten zien hoe groot de verschillen tussen arm en rijk kunnen zijn en mij een van de beste ervaringen van mijn leven gegeven. Je kennis vergroten in een land als Nepal, is als een cadeautje!”

Hilde
Rated 5,0 out of 5

“Wat heb ik een super toffe tijd in Sri Lanka gehad! Samen met twee vriendinnen/medestudenten hebben we veel kunnen betekenen in Sri Lanka voor het revalidatieproject. Daar hebben we ergotherapiebehandelingen gegeven en hebben samen met een neurochirurg gewerkt aan het opzetten van het revalidatiecentrum. Dit project hebben wij samen naar een hoger niveau weten te brengen en ik hoop daarom dat het door andere vrijwilligers kan worden doorgezet!”

Nienke
Rated 5,0 out of 5

“Voor het project gaf ik les aan pubers in de leeftijd van 14 – 17 jaar. Ik had totaal geen ervaring met lesgeven en ging er blanco heen, maar vond het ontzettend leuk om te doen! Ik kreeg begeleiding van een hoofdleraar en heb veel van hem mogen leren! Toen ik voor het eerst voor de klas stond was ik wat flabbergasted en was er weinig structuur. Je moest wel erg flexibel zijn. Uiteindelijk heb ik ontzettend veel geleerd op gebied van mijn persoonlijk ontwikkeling!”

Jesse

Ja, ik wil meer informatie over Pure Volunteer ontvangen!

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in je tussenjaar? Laat hieronder jouw gegevens achter dan ontvang je direct meer informatie in je inbox en nemen we z.s.m. contact met je op:

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie