Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Jij bepaalt zelf hoe jouw tussenjaar met Projects Abroad er uit ziet. Vrijwilligerswerk projecten lopen vrijwel het gehele jaar door en hebben flexibele startdata. De minimale deelname is meestal 2 weken, soms langer. Je kunt kiezen uit vrijwilligerswerk projecten in de volgende categorieën:

Sociale zorg, Lesgeven, Gezondheidszorg, Natuurbehoud & Milieu, Sport, Bouwen, Recht & Mensenrechten, Diergeneeskunde & Dierenverzorging, Microkrediet, Journalistiek, Internationale ontwikkeling, Business, Cultuur & Samenleving, Creatieve vorming, Landbouw en Archeologie.

Uiteraard ben je vrij om een combinatie van de beschikbare projecten in jouw bestemming te doen, om zo meer te leren over verschillende onderwerpen.

Het is daarnaast, afhankelijk van je bestemming, mogelijk om vrijwilligerswerk te combineren met een taalcursus Spaans, Engels, Frans, Arabisch, Mandarijn of een lokale taal zoals bijvoorbeeld Swahili en Wolof. Bekijk hier een filmpje over wat er in 2016 allemaal is bereikt dankzij de inzet van vrijwilligers.

Global Gap Wereldreis

Projects Abroad biedt ook een complete wereldreis aan voor in een tussenjaar: de Global Gap Wereldreis. Het Global Gap Wereldreis programma biedt jongeren die kiezen voor een tussenjaar de mogelijkheid om op een unieke manier nieuwe landen te ontdekken, meer te weten te komen over wereldproblematiek en bovenal te helpen bij waardevolle vrijwilligersprojecten.

Bij deze reis zal je samen met een groep internationale vrijwilligers van eind september tot begin mei vijf bestemmingen op 3 continenten bezoeken en in ieder land vrijwilligerswerk doen. Rond de kerstperiode ben je thuis om de feestdagen met je familie door te brengen.

“Voor ik op de Global Gap Wereldreis ging, had ik nog nooit vrijwilligerswerk gedaan. Het sociale project in Ghana was dan ook mijn eerste ervaring en ik vond het heel leuk. We hielpen mee op een dagopvangcentrum voor kinderen en zij waren elke dag heel blij om ons te zien en de medewerkers waren dankbaar voor onze hulp. De projecten in Zuid-Afrika waren weer heel anders. In Kaapstad heb ik op het bouwproject met veel locals kunnen spreken en heb ik ervaren hoe het is om in een township te leven. Dat was heel bijzonder.” – Mandy, Global Gap wereldreis 2016-2017

Aankomende Events

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Waar vinden de vrijwilligersprojecten plaats?

Dat mag je helemaal zelf beslissen! Projects Abroad is actief in meer dan 25 bestemmingen in Europa, Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika en de Pacific. Je kiest zelf in welk land je vrijwilligerswerk wilt doen en voor hoe lang. Uiteraard kun je ook projecten in verschillende bestemmingen combineren.
In elke bestemming heeft Projects Abroad een lokaal team van eigen medewerkers dat vrijwilligers opvangt, begeleidt en ondersteunt waar nodig.

Wanneer kan ik starten?

De startdata en verblijfsduur op onze reguliere projecten zijn flexibel en de projecten lopen vrijwel allemaal het hele jaar door. Jij kunt dus helemaal zelf bepalen wanneer en hoe lang je wilt deelnemen aan elk project. In sommige gevallen moeten we wel rekening houden met lokale feestdagen of schoolvakanties. De meeste jongeren plannen hun tussenjaar al wat verder vooruit, maar ook als je last-minute opzoek bent naar een project, is er vaak nog veel mogelijk. Ook kun je vrijwilligerswerk combineren met eventuele individuele reisplannen.

Als je wilt deelnemen aan een groepsreis, zoals bijvoorbeeld de Global Gap Wereldreis, dan heb je wel te maken met vaste startdata.

Wat zijn de kosten?

De deelnamekosten zijn niet voor elk land en project hetzelfde, dat heeft te maken met lokale kosten die kunnen verschillen en de inzet van lokaal personeel. Daarnaast hangen de deelnamekosten samen met de duur van je verblijf. We vragen je een vast startbedrag bij de minimale deelname van het project dat je hebt gekozen (meestal 2 soms 4 weken of langer) en een bedrag per extra week dat je langer blijft. Je bepaalt zelf hoeveel weken je wilt deelnemen. Op onze website zijn alle prijzen in te zien.

Bij de deelnamekosten is inbegrepen:

 • Projectmaterialen en toegang tot onze eigen databases en resources
 • Accommodatie
 • 3 maaltijden per dag
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar je project
 • Complete reisverzekering
 • Introductie en rondleiding na aankomst in de bestemming
 • Toegang tot ons lokale kantoor met beschikbaar internet
 • Een aangewezen supervisor op je projectlocatie
 • Workshops en training van ons ervaren lokale personeel
 • Organisatie van sociale activiteiten voor alle vrijwilligers
 • Assistentie bij een noodgeval via ons internationale noodnummer
 • Bij groepsreizen zijn ook de georganiseerde weekendactiviteiten inbegrepen
 • De jongerenreizen en de jeugdreizen worden 24/7 begeleid door ervaren medewerkers
 • Voor Natuurbehoud projecten – Oceaan & Duiken is ook inbegrepen: het behalen van een PADI duikcertificaat en gebruik van het duikmateriaal tijdens het project

Tevens inbegrepen ondersteuning voor vertrek:

 • Hulp tijdens de voorbereidingen van een gespecialiseerde Volunteer Advisor
 • Instructies en benodigde documenten voor de visumaanvraag (indien nodig)
 • Een voorbereidingstraining voor vrijwilligerswerk bij Stichting Muses
 • Jouw persoonlijke MyProjectsAbroad website met alle benodigde informatie over je bestemming, project en accommodatie
 • Een online culturele voorbereidingstraining
 • Hulp bij fondsenwerving, waaronder een persoonlijke fondsenwervingspagina
 • Toegang tot onze besloten social media groepen, om in contact te komen met andere vrijwilligers en informatie uit te wisselen.

Na terugkomst krijg je:

 • Een deelnamecertificaat
 • Toegang tot ons alumni netwerk en speciale kortingen

Niet inbegrepen:

 • Vliegticket
 • Visumkosten (indien nodig)
 • Vaccinaties
 • Uitgaven in je vrije tijd

Wat vinden andere jongeren van Projects Abroad?


5
5,0 rating
5 out of 5 stars (based on 3 reviews)
Excellent100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%

5,0 rating
7 juni 2018

In het begin vond ik het werk vrij ingewikkeld, want ik had nog nooit zulk werk verricht, bovendien was alles in het Engels. Gelukkig wordt het werk makkelijker naarmate je meer ervaring krijgt. Het allermooiste aan mijn werk vond ik, dat de cliënten altijd ontzettend dankbaar waren. Soms had ik alleen maar een paar telefoontjes gepleegd of een brief geschreven, maar dat kon voor hen een wereld van verschil betekenen. (Recht & Mensenrechten project in Zuid-Afrika)

Emma
5,0 rating
24 mei 2018

Wat baalde ik toen ik uitgeloot was voor de studie Geneeskunde. Hier had ik 6 lange jaren voor gewerkt. Tot overmaat van ramp leek mij geen enkele andere studie interessant genoeg. Na een zomer wikken en wegen koos ik voor een tussenjaar. Ik wilde graag naar het buitenland om ervaring op te doen in de gezondheidszorg. Projects Abroad bood verschillende leuke projecten aan voor vrijwilligers zonder medische ervaring. Dit is een van de redenen waarom ik gekozen heb om met Projects Abroad weg te gaan. (Geneeskunde project in Tanzania & Jamaica)

Demi
5,0 rating
11 mei 2018

Het was echt geweldig! Ik ben er alleen heen gegaan, maar eigenlijk voel je je nooit alleen. Als je de kans krijgt om dit te doen, maakt niet uit in welk land: doe het! Het is goed om zelfstandig te worden, om jezelf beter te leren kennen, maar ook om je Engelse taal goed te ontwikkelen en nieuwe mensen te leren kennen. Al mijn spaargeld is eraan op gegaan, maar ik had het niet beter kunnen besteden! (Sociaal project in Vietnam)

Hilde

Ja, ik wil meer informatie over Projects Abroad!

Wil jij graag jouw ideale tussenjaar samenstellen met projecten van Projects Abroad? Laat dan hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we z.s.m. contact met je op:
 • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie