Wat gaan jongeren doen tijdens het tussenjaar?

Je kunt zelf aangeven wat je zou willen leren. Misschien wil je groeien in zelfstandigheid, wil je je bezinnen op de toekomst, wil je leren samenwerken en verantwoordelijkheid dragen, wil je groeien in je geloof, of ben je op zoek naar meer structuur in leven. Je krijgt een begeleider die onder andere met jou je leerdoelen evalueert.

Je werkt iedere week 32-36 uur en voert verschillende werkzaamheden uit, zoals activiteiten in het Koetshuis begeleiden, (brood)maaltijden verzorgen, receptiewerk, kamers schoonmaken en optrekken met gasten. Naast het noodzakelijke werk zoeken we met jou naar werkzaamheden die passen bij je ervaring en opleiding.

Een diaconaal jaar staat goed op je CV. Er is plek voor vier diaconaal werkers. Je werkt met hen en met veel andere vrijwilligers. Samen leveren jullie een onmisbare bijdrage aan het werk van de Herberg.

tubeembed

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

Heb je vragen over de manier waarop je je leven wilt inrichten? Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren en zoek je een zinvolle invulling voor een tussenjaar?

Of ben je juist afgestudeerd en wil je een periode iets betekenen voor anderen en tegelijkertijd werk- en levenservaring opdoen? Is je studie of je werk niet wat je ervan had verwacht? Zou je willen groeien in je geloof?

Kom dan voor een diaconaal (half) jaar in de Herberg! Bovendien mag je dan gratis bij de Herberg op kamers!

Wat zijn de kosten?

kosten tussenjaarJe krijgt in het seizoen 2021/2022 een vergoeding van €116 bruto per maand. Dit bedrag bestaat uit €75 zakgeld en €41 voor een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering (als je 18 jaar of ouder bent).

Goed om te weten: Reiskosten van en naar huis in de weekenden worden vergoed op basis van de kosten van openbaar vervoer of een kilometervergoeding. Doordeweeks verblijf je gratis in je eigen kamer bij de Herberg.

PDC de Herberg tussenjaar

Wanneer kan ik starten?

Een tussenjaar loopt van begin september tot eind juni en duurt minimaal 5 maanden. Instromen gedurende het jaar is in overleg mogelijk.

Waar kan ik het het tussenjaar volgen?

locatie tussenjaarJe hebt de hele periode de beschikking over een eigen kamer in het Koetshuis en met de andere diaconaal medewerkers een gezamenlijke huiskamer. De Herberg staat in Oosterbeek bij Arnhem.

PDC tussenjaar vrijwilligerswerk

Wat vinden anderen jongeren van het tussenjaar?

Het werk in de Herberg is zo zinvol, voor jezelf, omdat je zoveel leert. Werk in de Herberg geeft echt zin aan je leven.

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%“Ik heb gewerkt aan mezelf, maar ook aan mijn relatie met God. Juist dat is zo mooi in de Herberg.”

Kim

“Ik ben veel zelfstandiger geworden en weet nu waar mijn kwaliteiten liggen.”

Laura

“Ik ben veel zekerder van mezelf geworden en ik kan veel meer dan ik dacht.”

Rosalie

Ja, ik wil meer informatie over het tussenjaar van PDC de Herberg ontvangen!

Wil je meer weten over dit tussenjaar van PDC de Herberg? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie