Waarom kiezen voor het ‘mind Your gap’ tussenjaar?

Na je eindexamen weet je het soms nog niet. Wat wil ik doen? Reizen, studeren, werken? Wat past bij mij? Ben jij er nog niet uit wat je nu na jouw middelbare school opleiding gaat doen? Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Wil je een zinvolle invulling van het komende jaar? Dan is mind Your gap, het tussenjaar van Team Heiner, echt iets voor jou!

Zeker nu. Door de Corona crisis ziet de wereld er ineens anders uit. Je hebt een ander examenjaar gehad dan je verwachtte. Er zijn nu minder opties om een tussenjaar in te vullen. Backpacken lijkt even niet haalbaar. We moeten leven met onzekerheid hoe de nabije toekomst eruit ziet, dingen zullen veranderen.

Wij denken dat je met ‘hetzelfde doen wat je altijd deed’, niet meer het beste haalt uit jezelf in deze veranderende wereld.

tussenjaar nemen mind your gap

Wat ga je doen bij het ‘mind Your gap’ tussenjaar?

Tijdens het tussenjaar bij Team Heiner word je uitgedaagd om tien maanden te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Samen met je mede ‘Gappers’ volg je een intensief programma boordevol belevenissen die je meer inzicht geven over jezelf en helpen bij het ontdekken van je toekomst.

Je wordt hierbij begeleid door onze top docenten, top coaches en top sporters. Je leert skills waardoor je straks een flinke streep voor hebt bij het zoeken van een studie en een baan!

Bij mind Your gap leer je meer over jezelf. Op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Je ontwikkelt je vaardigheden in samenwerken, reflecteren, doorzetten en out of the box denken. Je denkt na over je rol in het team, over hoe je tegen de maatschappij aan kijkt, hoe de toekomst er voor jou uitziet en hoe jouw eigen plan daarbij past en hoe dat zich steeds mag ontwikkelen.

Het tussenjaar helpt je om te ontdekken wat relevant is voor jou. Je wilt door jouw studie en beroep bijdragen aan een toekomstige wereld die er beter uit ziet dan de plek waar we nu leven.

Het jaarprogramma is net als een grote zeilrace – we zijn niet voor niets zeilers – opgedeeld in ‘etappes’. Je gaat in 5 etappes leren over:

1: Ik als Individu
2: Mijn Team en ik
3: Mijn plek in de Maatschappij
4: Bezinnen op de Toekomst
5. Maken van jouw Toekomstplan

Bij Team Heiner geloven wij in en doen we aan action learning. Je gaat bewust activiteiten beleven en daarvan leren, dat is de rode draad door het hele programma. Die belevenissen variëren van fysieke uitdagingen tot zelf theater maken, van gastlessen en bedrijfsstages tot maatschappelijk relevante taken uitvoeren en last but not least een zeilwedstrijd.

Bij alle belevenissen besteden we aandacht aan de fysieke, rationele, emotionele en filosofische aspecten. Bij alle belevenissen staat het reflecteren op wat je ervan leert prominent op het programma.

tussenjaar nemen mind your gap

Voor wie is mind Your gap bedoeld?

Voor jou:

• Je hebt een afgeronde Havo, VWO of MBO-4 opleiding
• Je bent tussen de 16 en 20 jaar
• Je bent gemotiveerd om te werken aan jouw eigen ontwikkeling

Wat zijn de kosten?

kosten tussenjaarDe richtprijs voor het tussenjaar bedraagt ca €7.500,-. Dit is een all-in bedrag voor de opleiding en is inclusief begeleiding door ervaren coaches, praktijklessen, tal van belevenissen, stages en verschillende gastlessen.

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

locatie tussenjaarHet programma wordt opgezet vanuit het drijvende kantoor van Team Heiner in Lelystad. Voor de verschillende belevenissen, stages en bedrijfsbezoeken ga je op pad naar andere locaties. Het programma neemt gemiddeld 4 dagen per week in beslag.

Bij het samenstellen en uitvoeren van ons programma houden we vanzelfsprekend rekening met de gestelde corona-maatregelen van het RIVM. Mocht dat noodzakelijk zijn, zullen we het programma zodanig aanpassen dat het voldoet aan nieuwe maatregelen. Wij gaan dus sowieso in september van start.

team heiner tussenjaar locatie

Wanneer kan ik starten?

Het gehele programma duurt van 1 september 2020 tot half juni 2021.

Ja, ik wil meer informatie over het tussenjaar van mind Your gap ontvangen!

Wil je meer weten over het tussenjaar van mind Your gap? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie