Wat ga je doen tijdens het tussenjaar?

Kies je voor een intensief en relatief kort traject om je eigen toekomst vorm te geven? Woon je in de buurt van Groningen? Dan is ons tussenjaarprogramma misschien iets voor jou!

Bij Katsina ga je ontdekken wat jij de wereld te bieden hebt. Natuurlijk ga je bezig met de vraag welke studie bij jou past, maar je doet nog veel meer! Op een speelse, serieuze, individuele en groepsgewijze manier kom je er op jouw manier achter hoe jij het verschil kunt maken en wat jouw unieke rol in de wereld is.

In een intensief traject van 2 maanden lang werk je minimaal 2 dagen per week aan de hand van opdrachten, oefeningen en gesprekken. Je gaat bezig met je kwaliteiten en uitdagingen en met je Ikigai. Je gaat dromen en spelen. Op verschillende manieren ga je zoveel mogelijk van jezelf inzetten om jezelf te leren kennen zodat je jouw plek in de wereld kunt innemen.

tubeembed

We werken kleinschalig met groepen van 6-10 mensen van 16-23 jaar (HAVO/VWO niveau). Het traject ziet er als volgt uit:

  • 1 dag per week onder begeleiding oefeningen doen en ervaringen uitwisselen. Hierbij werk je individueel aan je eigen werkboek, samen met je buddy en met de groep aan teamopdrachten
  • 1 dag per week zelfstudie op basis van opdrachten, begeleiding op afstand en bedrijfsbezoeken
  • Oriëntatie op projecten op het gebied van Sustainable Development Goals zoals bijv. onderzoek naar gendergelijkheid in organisaties, verdieping in duurzame energie opwekmethoden bij de Hanzehogeschool, uitzoeken wat echt gezonde diëten zijn en de rol van geneeskrachtige kruiden daarin inclusief een stage bij de Groene Zon
  • Afsluiting met een eindpresentatie van je project in een zelfgekozen passende vorm.

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

Wij kunnen je geen zekerheid bieden over een resultaat want wat het tussenjaarprogramma je oplevert bepaal je grotendeels zelf. Wel bieden we je de mogelijkheid jezelf te ontdekken zodat je zelf je eigen keuzes kunt maken over jouw toekomst, inclusief de opleiding die daarbij past en het beroep dat daarop aansluit.

Die keuzes gaan niet alleen over hoe jij aansluiting kunt vinden bij de bestaande maatschappij maar ook jij met jouw unieke bijdrage de vernieuwing kunt betekenen die de wereld nodig heeft.

Elke groep wordt begeleid door een coach terwijl er een tweede coach op de achtergrond meedraait. Dit zijn onze coaches:

Karin Prins: linkedin.com/in/karinprinskatsina/

Kees Zoethout: linkedin.com/in/keeszoethout/

Wanneer kunnen jongeren starten?


• Q&A-meeting op 12 januari 19.30-20.30 uur (online)
• Start Tussenjaar Groningen: 9 en 12 februari 2021

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn beperkt, want je krijgt dit jaar een pilotkorting. De kosten voor deze pilot bedragen: €495,- (eenmalig).

Waar kunnen jongeren het tussenjaar volgen?

Katsina, Grasdijkweg 8 9798 TC Garmerwolde. Deze prachtige locatie is op fietsafstand van Groningen en goed bereikbaar met het OV.

Wat vinden anderen jongeren van het tussenjaar?

5
5,0 score
5 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%5,0 score

Als coach heb ik Kees ervaren als betrokken, invoelend, nuchter en to the point. Kundig op diverse terreinen en met de nodige humor hier en daar. Tenslotte heeft Kees diverse creatieve methoden ingezet tijdens het traject, geen standaard werk maar afgestemd op de persoon.

Corry
5,0 score

Karin liet me op andere manieren nadenken en heeft me bewuster gemaakt van aspecten waar ik eerder niet zo over nadacht.

Gert-Jan

Ja, ik wil meer informatie over het tussenjaar van Katsina ontvangen

Wil je meer weten over het tussenjaar van Katsina in Groningen? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie