Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

I AM Arts & Discipleship School is een christelijke school voor de kunsten. Vakdocenten en professionals geven Bijbelonderwijs en les in beeldende kunst, theater en dans. De missie van I AM is een beweging in gang te zetten waarin christenen excellente kunst maken die impact heeft in de samenleving.

Daarom biedt I AM vanaf september 2024 een tussenjaar aan jongeren van 17 tot 35 jaar om hun relatie met God verdiepen en hun creatieve talent ontwikkelen. Je kunt kiezen voor een halfjaartraject, september tot april, of voor een traject van drie maanden waarbij je in september 2024 of in januari 2025 kunt starten.

tubeembed

Hoe ziet het tussenjaar programma eruit?

In dit tussenjaar ga jij twee weekenden per maand, op vrijdag en zaterdag, intensief aan de slag met de discipline Beeldende Kunst.

Naast de basistechnieken en verdieping in schilderen en tekenen zul je ook aan de slag gaan met 3D werken, installaties en fotografie. We maken af en toe een uitstapje naar een ander discipline zoals het maken van je eigen vlag of een les puppetry waarbij jij jouw eigen puppet maakt en leert hoe je hiermee een verhaal kan vertellen.

Door huiswerkopdrachten en eindwerkstukken waarop je feedback ontvangt van een van onze docenten bouw jij jouw eigen portfolio op.

Tijdens het halfjaartraject werk jij mee aan onze jaarlijkse Arts Expo waaraan kunstenaars uit het hele land deelnemen. Je kunt mee op een internationale outreach en mag deelnemen aan een creatieve dienst of andere evenementen die vanuit I AM worden georganiseerd.

tussenjaar Creatief IAM tekenen

Waarom kiezen voor dit tussenjaar?

I AM is de juiste plek voor jou als je creativiteit én je geloof wilt combineren. Het is een unieke school met een veilig onderwijsklimaat wat we hebben vastgelegd in onze kernwaarden. Deze lees je op onze website.

Bij I AM leer je als student niet alleen creatieve vaardigheden en performen, maar krijg je ook de kans om praktijk ervaring op te doen en leer je om te dienen met jouw kunstvorm. Bij I AM Arts & Discipleship school breng jij je talent in praktijk!

Samen met onze studentenbegeleider formuleer jij persoonlijke leerdoelen en zet je stappen naar jouw toekomst. Kies je een vervolgstudie of werk, welke keuze maak jij na dit tussenjaar?

Wanneer kan ik starten?

Je kunt kiezen voor een halfjaartraject, september tot april, of voor een traject van drie maanden waarbij je in september 2024 of in januari 2025 kunt starten.

We houden op 20 april 2024 een Open Les dag voor toekomstige studenten. Neem hier contact op voor meer informatie. Kan je niet bij deze Open lesdag aanwezig zijn, meldt je dan aan voor een van de online informatie avonden op:

Donderdag 18 april
Donderdag 2 mei
Donderdag 6 juni

Alles avonden starten rond 19 uur.

Goed om te weten: Bij inschrijving dient het bedrag van €25,- te worden voldaan voor inschrijfkosten. Dit bedrag is niet te restitueren.

IAM Arts school tussenjaar dans

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Nedereindseweg 4
3438 AD Nieuwegein.

Deze locatie is goed bereikbaar met het OV en parkeren in de buurt is gratis.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor dit tussenjaar houden wij zo laag mogelijk. We zijn een stichting die niet tot doel heeft om winst te maken. Het ontwikkelen van talenten staat centraal om daarmee te kunnen dienen in de maatschappij.

Het lesgeld voor dit het halfjaar traject bedraagt: €2.498 (incl. 21% BTW). Bij inschrijving en betaling van het lesgeld voor 1 september 2024 ontvang je €200 korting.

Goed om te weten: Omdat I AM niet een geaccrediteerde maar een particuliere school is kunnen studenten geen studiefinanciering en/of reiskostenvergoeding aanvragen.

open dagen tussenjaar IAM

Wat vinden andere jongeren van I AM Arts & Discipleship School?

In de afgelopen jaren hebben wij veel onderwijs gegeven over Kunst en God. We organiseerden kunstenaarsmeetings, theaterweekenden, masterclasses en workshops door het hele land.

De jongeren die bij ons onderwijs en workshops hebben gevolgd in de afgelopen 2 jaar hebben wij zien groeien in hun talenten, ze durfden uit te stappen in hun eigen gemeenten en we hebben er getuige van mogen zijn dat kunst heelheid bracht in een gebroken wereld. Vaak kregen wij de vraag of er ook een school was waar mensen meer konden leren over dit onderwijs. Deze vraag kunnen wij nu met JA beantwoorden, we gaan starten met fulltime onderwijs.

Dit getuigenis maakt dat wij verwachtingsvol uitzien naar wat God door deze school met zijn studenten wil doen in de huidige maatschappij.

Arts school tussenjaar logo

Ja, ik wil meer informatie over I AM Arts & Discipelship School ontvangen!

Ben je benieuwd naar de tussenjaar mogelijkheden van de I AM Arts & Discipleship school? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie