Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Het Groen Traineeship is een programma waarbij jongeren tussen de 16 en 27 jaar zich inzetten voor natuur, duurzaamheid en milieu in Nederland. Samen met een groep jongeren ga je een paar maanden één dag in de week aan de slag met een project voor een natuur- of milieuorganisatie zoals Natuurmonumenten, Milieudefensie, SoortenNL en vele anderen.

Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het opknappen van een natuurgebied of het bedenken en uitvoeren van een campagne voor duurzaam leven. Zo draag je op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur!

tubeembed

Het Groen Traineeship kan ook een oriëntatie op de toekomst zijn. Je werkt aan je CV en je ontwikkeling. Het Groen Traineeship is vrijwilligerswerk, maar dan met extra’s. Je zet je in voor natuur en milieu en krijgt begeleiding en trainingen om aan de slag te gaan.

Je krijgt ook een mentor die met jou je (leer)doelen en je krijgt verschillende trainingen aangeboden. Deze trainingen kunnen inhoudelijk met de bezigheden te maken hebben, of met je persoonlijke doelen.

Tijdens het traineeship is er dus veel aandacht voor zelfontplooiing, maar daarnaast kan het ook een oriëntatie op je toekomst zijn. Het geeft je CV een groener tintje en je netwerk opbouwen staat centraal. Na afloop ontvang je een certificaat en, indien gewenst, een aanbevelingsbrief.

Waar kan ik dit tussenjaar volgen?

De projecten worden door heel Nederland georganiseerd, elk blok zijn de locaties weer anders. We streven er telkens naar om de projecten zo gespreid mogelijk over Nederland aan te bieden. Zo zijn er al projecten in onder anderen Friesland, Nijmegen, Amsterdam, Tilburg en Roermond geweest.

groen traineeship tussenjaar nederland

Wanneer kan ik starten?

Bij het Groen Traineeship gaan er projecten in blokken van start. Elk blok loopt een aantal maanden en in die maanden ben je één dag per week bezig met jouw project. De projecten die op het moment open zijn voor inschrijving kun je vinden via onze website. De blokken zijn als volgt ingedeeld:

  • Najaarsblok: eind september 2021 t/m februari 2022
  • Lenteblok: maart 2022 t/m juli 2022
  • Zomerblok: juli 2022 t/m augustus 2022

Het najaarsblok heeft een Landelijke Startdag op 25 september 2021. Voor deze projecten kun je je dus tot die datum nog aanmelden!

De Landelijke Startdag van het lenteblok is op 26 februari 2022. Tot dan kun je je aanmelden voor de lenteprojecten!

groen traineeship vrijwilligerswerk tussenjaar

Wat zijn de kosten?

Het Groen Traineeship kost je niets! Het is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Je reiskosten worden vergoed.

Wat vinden andere jongeren van Groen Traineeship?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

“Ik raad het Groen Traineeship zeker aan. Ik heb zelf 2,5 jaar geleden mijn master filosofie gehaald en wil graag een baan in de natuurbescherming. In het Groen Traineeship leer ik stukje bij beetje meer over mezelf. En weet ik straks wat mijn impact kan zijn.”

Kelvin
Rated 5,0 out of 5

“Dit is een goede kans om mijn CV te vergroenen. De groep is ook heel gezellig en je krijgt heel veel ideeën, ook over wat je zelf kan doen om duurzamer te leven of hoe je met andere mensen hierover kan praten.”

Evi

groep traineeship tussenjaar

Ja, ik wil meer informatie over Groen Traineeship ontvangen!

Wil je meer weten over de tussenjaar mogelijkheden van Groen Traineeship? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie