Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Het Groen Traineeship is een programma waarbij jongeren tussen de 16 en 27 jaar zich inzetten voor natuur, duurzaamheid en milieu in Nederland. Samen met een groep jongeren ga je een paar maanden één dag in de week aan de slag met een project voor een natuur- of milieuorganisatie zoals Natuurmonumenten, Milieudefensie, SoortenNL en vele anderen.

Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het opknappen van een natuurgebied of het bedenken en uitvoeren van een campagne voor duurzaam leven. Zo draag je op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur!

tubeembed

Het Groen Traineeship kan ook een oriëntatie op de toekomst zijn. Je houdt genoeg tijd over om andere dingen te doen en werkt aan je CV en je ontwikkeling. Het Groen Traineeship is vrijwilligerswerk, maar dan met extra’s. Je zet je in voor natuur en milieu en krijgt begeleiding en trainingen om aan de slag te gaan.

Je krijgt een mentor aangewezen die persoonlijk aan de slag gaat met jouw (leer)doelen en je krijgt verschillende trainingen aangeboden. Deze trainingen kunnen inhoudelijk met de bezigheden te maken hebben, of met je persoonlijke doelen.

Tijdens het traineeship is er dus veel aandacht voor zelfontplooiing, maar daarnaast kan het ook een oriëntatie op je toekomst zijn. Het geeft je CV een groener tintje en je netwerk opbouwen staat centraal. Na afloop ontvang je een certificaat en een aanbevelingsbrief.

Waar kan ik dit tussenjaar volgen?

De projecten worden door heel Nederland georganiseerd, elk blok zijn de locaties weer anders. We streven er telkens naar om de projecten zo gespreid mogelijk over Nederland aan te bieden. Zo zijn er al projecten in onder anderen Friesland, Nijmegen, Amsterdam, Tilburg en Roermond geweest.

groen traineeship tussenjaar nederland

Wanneer kan ik starten?

De zomerprojecten staan nu online! De projecten zullen plaatsvinden tussen 20 juni tot 22 augustus. De projecten duren drie tot vijf weken waarin je vaak twee tot drie dagen per week werkt.

Het Groen Traineeship werkt met een blokkenschema, het eerste blok is van september tot februari, het tweede blok van februari tot en met juni en het zomer blok van juni tot en met augustus. Drie keer per jaar hebben we een toffe landelijke dag bij de start van een nieuw blok.

Als trainee ga je naar twee landelijke dagen, bij het begin van je project en als afronding van je project. Dit is een gezellige netwerkdag waarbij trainees presenteren wat ze hebben gedaan, er workshops worden georganiseerd, nieuwe trainees hun groep leren kennen en we natuurlijk afsluiten met een gezellige borrel.

Disclaimer: We gaan er vooralsnog vanuit gaan dat we 20 juni kunnen starten met de zomerprojecten blok 3. Helaas kunnen we in verband met corona niet garanderen dat deze in de omschreven vorm doorgang zullen vinden. We houden de ontwikkelingen in de gaten en zullen jullie direct op de hoogte stellen als er iets wijzigt. Meld je dus gerust aan, maar weet ook dat in deze tijd van crisis niks vast ligt. We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

groen traineeship vrijwilligerswerk tussenjaar

Wat zijn de kosten?

Het Groen Traineeship kost je niets! Het is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Je reiskosten worden vergoed.

Wat vinden andere jongeren van Groen Traineeship?

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5 out of 5

“Ik raad het Groen Traineeship zeker aan. Ik heb zelf 2,5 jaar geleden mijn master filosofie gehaald en wil graag een baan in de natuurbescherming. In het Groen Traineeship leer ik stukje bij beetje meer over mezelf. En weet ik straks wat mijn impact kan zijn.”

Kelvin
Rated 5 out of 5

“Dit is een goede kans om mijn CV te vergroenen. De groep is ook heel gezellig en je krijgt heel veel ideeën, ook over wat je zelf kan doen om duurzamer te leven of hoe je met andere mensen hierover kan praten.”

Evi

tussenjaar werken

Ja, ik wil meer informatie over Groen Traineeship ontvangen!

Wil je meer weten over de tussenjaar mogelijkheden van Groen Traineeship? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie