Wat ga je doen bij Expeditie Noord?

Bij Expeditie Noord ga je in een kleine groep twee dagen per week, een paar maanden lang, aan de slag om te onderzoeken wat je drijfveren en wensen zijn. Je komt erachter wie je bent, waar je goed in bent, wat je zou willen en welke studie daar bij past. Je bezoekt bedrijven en open dagen van onderwijsinstellingen, maar je doet ook aan theater en sport en leert vaardigheden, zoals netwerken en solliciteren.

Bij Expeditie Noord trainen we in leren kiezen en natuurlijk de studie die bij jou past! Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Drie maanden, twee dagen in de week (maandag en dinsdag)
  • Een groep van maximaal 14 deelnemers
  • Out of your comfortzone
  • Jezelf beter leren kennen
  • Bedrijfsbezoeken
  • Kennismaking met studies en beroepen
  • Theater maken
  • Sport beoefenen

Bekijk hieronder de video’s voor meer informatie.Waar kan ik Expeditie Noord volgen?

We zitten in het Academiegebouw in Groningen, een gebouw van de Hanzehogeschool.

Wanneer kan ik starten met Expeditie Noord?

Het volgende tussenjaar programma start in de tweede helft van september en er zijn nog een paar plekken vrij (exacte datum volgt). Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Wat zijn de kosten van Expeditie Noord?

De totale kosten voor het programma komen op € 995,-. Dit is inclusief een verzorgd programma drie maanden lang twee dagen in de week, inclusief bedrijfsbezoeken en andere excursies, koffie, thee, koek en een aantal maaltijden.

Wat vinden anderen van Expeditie Noord?5
5,0 score
5 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Excellent100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%5,0 score

Wat zo mooi is aan Expeditie Noord is dat jongeren uit hun comfortzone worden gehaald. Eerst persoonlijkheidsvorming en werken aan zelfkennis, dan een kijkje in de keuken van bedrijven en opleidingen en tot slot een keuzeproces. Na de Expeditie had ik een veel rijpere zoon thuis. Dit zou er eigenlijk voor alle jongeren moeten zijn (vader deelnemer).

Charles
5,0 score

Expeditie Noord heeft me iets geleerd dat ik mijn leven lang mee zal nemen: twijfel niet aan jezelf en vertrouw erop dat de keuze die je maakt een goede stap zal zijn; maar, durf de stap te nemen. Stap uit je comfortzone!

Brechje

Ja, ik wil meer informatie over Expeditie Noord ontvangen!

Ben je een scholier en weet je niet welke studie je moet kiezen? Ben je student en vastgelopen in je eerste keuze? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je direct extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie