Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Tijdens een tussenjaar met EF gaan studenten voor een periode naar een van onze eigen 44 scholen in het buitenland. Studenten kunnen zelf bepalen hoe lang ze weg willen; onze programma’s kunnen al vanaf 2 weken tot een heel jaar. In deze periode volgen ze een aantal lessen per dag, waarbij de focus ligt op het leren van de taal van het land dat ze hebben gekozen.

Daarnaast kiezen ze ook een aantal keuzevakken, waardoor ze hun programma kunnen personaliseren op wat zij zelf interessant vinden. Buiten de lesuren om is er voldoende tijd om deel te nemen aan het uitgebreide activiteitenprogramma en daardoor meer van het land en de stad te zien waar ze verblijven.

tubeembed

Aankomende Events

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Wat zijn de kosten?

De kosten liggen tussen 2.000 euro en de 20.000 euro, afhankelijk van de gekozen lengte en bestemming.

Waar is het?

EF heeft 44 scholen over de hele wereld, in Amerika, Canada, Engeland, Ierland, Malta, Zuid-Afrika, Singapore, Nieuw-Zeeland, Australie, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Costa Rica, Italie, Japan en China.

Wanneer kan ik starten?

De programma’s vanaf 5 maanden starten in januari, april, juni of september. De korte taalcursussen kunnen elke maandag van het jaar gestart worden.


Wat vinden anderen jongeren van het EF Studiejaar?

55 out of 5 stars (based on 3 reviews)
Excellent100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%

11 juni 2018

Het was echt fantastisch, beter dan we hadden durven dromen. De lessen van EF zijn heel anders dan de lessen die je hebt op de middelbare school. Het contact is veel persoonlijker omdat je in kleine klassen zit met mensen die hetzelfde niveau Engels hebben. De docenten zijn heel enthousiast en zorgen voor afwisselende lessen. In plaats van dat je continu luistert naar de docent ga je zelf actief aan de slag met de opdrachten. Je moet ook vaak samenwerken, waardoor je veel aan het praten bent en je zo in korte tijd je taal enorm kan verbeteren. We hebben allebei Cambridge-lessen gevolgd en het examen gemaakt, dus we hebben er ook een mooi diploma aan overgehouden.

John & Angela

1 juni 2018

Ik heb geweldige mensen ontmoet vanuit de hele wereld, die ik zeker nog een keer ga opzoeken. Ik heb ontzettend veel geleerd, niet alleen qua Engels maar ook over mezelf. Ik kan nog uren doorschrijven over hoe geweldig mijn 5 maanden in California waren, maar als je de kans hebt raad ik aan om er heen te gaan om het zelf te ontdekken, of naar een van de vele andere EF scholen waar het ongetwijfeld ook super leuk zal zijn. Je zal er geen spijt van krijgen.

Jasper

12 mei 2018

Elke dag stond er weer iets anders op het programma. Zo ben ik onder andere met EF naar The Sky Garden, Edinburgh (Schotland) en de musical ´Les Miserables´ geweest en heb ik verschillende Salsa lessen gehad. Ook de vele feestjes die georganiseerd werden heb ik maar zelden overgeslagen. Al met al denk ik nog vaak terug aan mijn periode in Londen. Niet alleen heb ik veel nieuwe, internationale vrienden gemaakt, sommige zijn ook echt familie geworden. Allemaal waren we onderdeel van elkaars avontuur. Mijn tijd met EF zit er helaas alweer op, maar voor jou hoop ik dat jouw tijd zo snel mogelijk kan beginnen!

Sabine

Ja, ik wil meer informatie over EF ontvangen!

Lijkt het je leuk om met begeleiding van EF in het buitenland te gaan studeren tijdens je tussenjaar? Laat hieronder jouw gegevens achter dan sturen we je direct extra informatie en nemen we z.s.m. contact met je op:
  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

[INFOGRAPHIC] De Effecten van een Tussenjaar

Door: Niels Thone
Datum: 21 november 2017

Binnen EF Education is onderzoek gedaan naar de effecten van het nemen van een tussenjaar. Een tussenjaar draagt in veel gevallen positief bij aan de motivatie en prestaties van studenten. Ook zeggen studenten dat het hun kansen op een goede carrière heeft verbeterd. Dit meldt EF Education (zie infographic hieronder).

effecten van het nemen van een tussenjaar

Enkele van de meest interessante bevindingen zijn:

  • 35 procent van de middelbare scholieren overweegt een tussenjaar te nemen. Twee voornaamste redenen hiervoor zijn een burn-out van de competitieve druk op middelbare school en een verlangen om zichzelf te vinden.
  • Studenten die slechter presteren op de middelbare school, hebben meer motivatie en halen hogere punten op de universiteit na een tussenjaar.
  • 90 procent van de studenten gaat na het tussenjaar ook daadwerkelijk weer naar school en heeft ook meer kans om op tijd en met betere punten af te studeren.
  • 88 procent van de studenten die een tussenjaar hebben genomen zegt dat dit tussenjaar significant heeft bijgedragen aan hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Kortom; zit je nog op de middelbare school? Dan staat je een ding te doen: zoek uit waar je het liefst naartoe wil na je examens en boek dat ticket! What are you waiting for.