Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Tijdens een tussenjaar met EF ga jij naar een van onze eigen 50 talenscholen in het buitenland. Je bepaalt zelf hoelang je weg wilt; onze programma’s zijn al mogelijk vanaf 2 weken tot een heel jaar. In deze periode volg je een aantal lessen per dag waarbij de focus ligt op het leren van de taal van het door jou gekozen land.

tubeembed

Daarnaast is het ook mogelijk om keuzevakken te volgen om zo het programma helemaal op jouw persoonlijke wensen af te stemmen. Natuurlijk heb je buiten de lesuren om ook voldoende vrije tijd om de bestemming te ontdekken en mee te doen aan het uitgebreide activiteitenprogramma.

High School Exchange Year

Liever leven als een local? Kies dan voor het EF High School Exchange Year programma waarbij je ondergedompeld wordt in de Amerikaanse, Britse of Ierse cultuur. Je woont bij een lokale familie en volgt lessen aan een lokale middelbare school. Bekijk de video:

tubeembed

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een taalreis met EF liggen tussen de 1.200 euro en 20.000 euro, helemaal afhankelijk van de gekozen bestemming en lengte van het programma.

Waar is het?

EF heeft meer dan 50 scholen over de hele wereld, je kiest zelf je bestemming (Amerika, Canada, Engeland, Ierland, Malta, Zuid-Afrika, Singapore, Nieuw-Zeeland, Australië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Costa Rica, Italie, Japan, Korea en China).

tussenjaar buitenland reizen EF
tussenjaar nemen EF Taalcursus


Wanneer kan ik starten?

De programma’s vanaf 6 maanden starten in januari, april, juni of september. Kies je voor een korte taalreis, dan kan je iedere maandag van het jaar starten.

Wat vinden anderen jongeren van het EF Studiejaar?

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Het was echt fantastisch, beter dan we hadden durven dromen. De lessen van EF zijn heel anders dan de lessen die je hebt op de middelbare school. Het contact is veel persoonlijker omdat je in kleine klassen zit met mensen die hetzelfde niveau Engels hebben. De docenten zijn heel enthousiast en zorgen voor afwisselende lessen. In plaats van dat je continu luistert naar de docent ga je zelf actief aan de slag met de opdrachten. Je moet ook vaak samenwerken, waardoor je veel aan het praten bent en je zo in korte tijd je taal enorm kan verbeteren. We hebben allebei Cambridge-lessen gevolgd en het examen gemaakt, dus we hebben er ook een mooi diploma aan overgehouden.

John & Angela

Ik heb geweldige mensen ontmoet vanuit de hele wereld, die ik zeker nog een keer ga opzoeken. Ik heb ontzettend veel geleerd, niet alleen qua Engels maar ook over mezelf. Ik kan nog uren doorschrijven over hoe geweldig mijn 5 maanden in California waren, maar als je de kans hebt raad ik aan om er heen te gaan om het zelf te ontdekken, of naar een van de vele andere EF scholen waar het ongetwijfeld ook super leuk zal zijn. Je zal er geen spijt van krijgen.

Jasper

Elke dag stond er weer iets anders op het programma. Zo ben ik onder andere met EF naar The Sky Garden, Edinburgh (Schotland) en de musical ´Les Miserables´ geweest en heb ik verschillende Salsa lessen gehad. Ook de vele feestjes die georganiseerd werden heb ik maar zelden overgeslagen. Al met al denk ik nog vaak terug aan mijn periode in Londen. Niet alleen heb ik veel nieuwe, internationale vrienden gemaakt, sommige zijn ook echt familie geworden. Allemaal waren we onderdeel van elkaars avontuur. Mijn tijd met EF zit er helaas alweer op, maar voor jou hoop ik dat jouw tijd zo snel mogelijk kan beginnen!

Sabine

tussenjaar EF High School Amerika

Ja, ik wil meer informatie over EF ontvangen!

[INFOGRAPHIC] De Effecten van een Tussenjaar

Door: Niels Thone
Datum: 21 november 2017

Binnen EF Education is onderzoek gedaan naar de effecten van het nemen van een tussenjaar. Een tussenjaar draagt in veel gevallen positief bij aan de motivatie en prestaties van studenten. Ook zeggen studenten dat het hun kansen op een goede carrière heeft verbeterd. Dit meldt EF Education (zie infographic hieronder).

Enkele van de meest interessante bevindingen zijn:

  • 35 procent van de middelbare scholieren overweegt een tussenjaar te nemen. Twee voornaamste redenen hiervoor zijn een burn-out van de competitieve druk op middelbare school en een verlangen om zichzelf te vinden.
  • Studenten die slechter presteren op de middelbare school, hebben meer motivatie en halen hogere punten op de universiteit na een tussenjaar.
  • 90 procent van de studenten gaat na het tussenjaar ook daadwerkelijk weer naar school en heeft ook meer kans om op tijd en met betere punten af te studeren.
  • 88 procent van de studenten die een tussenjaar hebben genomen zegt dat dit tussenjaar significant heeft bijgedragen aan hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

tussenjaar buitenland ef infographic