Wat ga je doen tijdens dit tussenjaar?

Je gaat voor een jaar of semester naar Amerika, Canada of Mexico om lessen te volgen op een high school. Je woont bij een gastgezin en je stelt zelf je vakken samen die je gaat volgen.

Je gaat naar een Public High School, of je kiest juist voor een Private High School, waarbij je naast je lessen ook kunt excelleren in bijvoorbeeld sport of toneel. Hoe dan ook, jij maakt jouw eigen high school droom werkelijkheid!

ASSE graduation tussenjaar

Waarom kiezen voor een high school in het buitenland?

Je leert ontzettend veel tijdens een high school jaar. Je leert jezelf kennen, je hebt de kans om nieuwe vakken te volgen, denk aan Psychologie, Leadership, Spaans of Literatuur of ontdek een nieuwe sport of talent. Vakken die je op de middelbare school in Nederland niet volgde, geven je in het buitenland nieuwe inzichten.

Ook ga je beter begrijpen wat je interesses zijn, wat voor studie bij je kan passen en natuurlijk word je ondergedompeld in een nieuwe cultuur. Een nieuw leven. Je leert een vreemde taal spreken en je maakt internationale vrienden voor het leven. Ook krijg je er een tweede familie bij, want je wordt met open armen ontvangen door je gastgezin.

ASSE Nederland reizen tussenjaar

Wanneer kan ik starten?

Bij de meeste programma’s kun je starten in augustus of september of stroom je in januari in. Vaak begin je voor een volledig jaar in augustus of september. Als je kiest voor een semester dan kun je starten in september of januari.

Ga je naar Amerika? Dan start je eerst met een oriëntatieweek in New York einde zomer. Ga je naar het Franstalige gedeelte van Canada? Dan begint jouw avontuur in Montreal met het French Language Camp. In Mexico kun je ervoor kiezen om de eerste maanden extra Spaanse lessen te volgen.

ASSE highschool tussenjaar

Waar kan ik het tussenjaar volgen?

Je gaat naar Amerika, Canada of Mexico. ASSE Nederland werkt samen met de ASSE-kantoren in deze bestemmingen. Je wordt dus vanuit ASSE Nederland altijd door middel van ASSE-coördinatoren geplaatst op locatie. ASSE International plaatst al meer dan 45 jaar duizenden studenten op middelbare scholen in het buitenland.

Wat zijn de kosten?

De kosten variëren per programma en bestemming. Kijk op onze website voor de altijd up to date prijzen. We kijken samen met jou welk programma het beste bij jouw budget en wensen past. We begeleiden je vanaf het allereerste begin totdat je weer terug bent van je High School programma.

Goed om te weten: Wil je meer weten over de kosten en de programma’s? Plan dan een vrijblijvend persoonlijk gesprek met ons in of meld je aan voor een van onze informatiesessies.

Ja, ik wil meer informatie over ASSE Nederland ontvangen!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van ASSE Nederland? Vul hieronder je gegevens in en we sturen je extra informatie en handige links over de inhoud van dit tussenjaar zodat je kan bepalen of het echt iets voor je is.

  • Jouw gegevens zijn bij ons veilig! Lees het privacy statement voor meer informatie

Wat vinden andere jongeren van ASSE?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Vreselijk0%Rated 5,0 out of 5

“Ik zou het iedereen aanraden om met ASSE Nederland op high school uitwisseling te gaan. Na de middelbare school wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Een uitwisseling leek mij erg leuk, omdat je dan een tijdje in een andere omgeving en cultuur kunt doorbrengen. Ik heb nog steeds contact met mijn gastgezin en de vrienden die ik er gemaakt heb. Het leukste aan mijn high school vond ik dat je kon kiezen uit veel verschillende vakken. Veel meer dan in Nederland. Mijn Engels is enorm verbeterd. Mijn tip voor toekomstige high school studenten is: haal er alles uit wat erin zit! Vragen mensen je mee ergens naartoe? Zeg ja! En maak een lijst met dingen die je graag wilt ondernemen of doen met je gastfamilie of vrienden. Dit helpt je om ook daadwerkelijk dit te gaan ondernemen.”

Jaz - Wyoming, Amerika
Rated 5,0 out of 5

Mijn high school exchange heeft echt mijn leven verandert! Het klinkt misschien raar, maar ik was een beetje klaar met Nederland. Ik wilde graag een nieuwe taal leren en op een beurs was ik ASSE Nederland tegen gekomen. Ik koos voor het Classic French programma en ging naar Quebec. Spullen pakken en gaan! Ik werd super warm verwelkomt door mijn complete gastfamilie op de airport. Het Frans viel me in het begin een beetje tegen. Toch kon ik vrij gemakkelijk met iedereen praten, omdat de meesten ook goed Engels konden. En ik merkte na een aantal maanden dat mijn Frans zo veel beter was geworden. Daar ben ik echt heel trots op! Ik ging in de weekenden altijd op avontuur. Ik ging met mijn gastfamilie op bezoek bij familie in andere steden en dorpen. Of ik ging naar een National Park met vrienden. Ik heb de tijd van mijn leven gehad in Quebec. Ook heb ik de begeleiding van ASSE als heel fijn ervaren. Alles was goed geregeld en ik had het gevoel dat ik altijd bij ze terecht kon. Mijn tip voor toekomstige high school studenten is: waag gewoon de sprong in het diepe! Het brengt je zo veel. Mijn uitwisseling heeft voor altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Sterre - Quebec, Canada
Rated 5,0 out of 5

Het was spannend, maar zo ontzettend gaaf! Toen ik aankwam in Amerika stond mijn gastgezin mij op het vliegveld op te wachten met een gigantisch ‘Welcome’ bord. Ik had een gastzusje van mijn leeftijd en een gastbroertje die twee jaar jonger was. Ik sliep samen met mijn gastzusje op een kamer en zij werd mijn beste vriendin. Binnenkort komt ze me opzoeken in Nederland en gaan we samen een tripje maken naar Parijs! Ik zat in Californië in het Senior Year. Ik zat niet op een grote high school. Iedereen kende elkaar en ik viel direct op als uitwisselingsstudent. Dit zorgde er juist voor dat ik vrij gemakkelijk nieuwe vrienden maakte. De leraren waren heel aardig voor me en hielpen me met mijn Engels. Ik maakte vaak mijn huiswerk op school, daar hadden we aparte huiswerkblokken voor, zodat ik na schooltijd meer vrije tijd had voor leuke dingen. Zo kon ik tijd steken in tennissen en ging ik iedere vrijdag naar een American Foodball wedstrijd kijken. Mijn tip voor toekomstige high school studenten is: wees niet bang, ga er gewoon voor! En geniet van je uitwisseling, want het is echt zo, zo’n jaar is zo voorbij!

Isabelle - California, Amerika