Chavira volge een HBO opleiding maar ontdekte dat de studie toch niet zo goed bij haar paste. Ze nam een tussenjaar, reisde naar New York en is nu bezig om te ontdekken welke studie wel bij haar past. Hieronder deelt ze haar verhaal.

Welke opleiding heb je afgerond?

Ik heb in 2014 mijn diploma gehaald voor filiaalmanager fashion aan het Jan des Bouvrie College.

Waarom heb je een tussenjaar genomen?

Ik ben toen in september gestart met een HBO studie die toch niet helemaal bij me paste. Vandaar dat ik toen de tijd een tussenjaar heb genomen.

Wat heb je gedaan in je tussenjaar?

In mijn tussenjaar ben ik met de organisatie EF (education first) twee maanden naar New York geweest om daar mijn Engels beter te ontwikkelen!

Welke tips heb je voor andere jongeren die een tussenjaar nemen?

Mijn tip voor jongeren die nu een tussenjaar nemen is: pak je tijd, neem even de rust om tot jezelf te komen. Wanneer je dat hebt gedaan ga opzoek naar dingen die je leuk vind om te doen ga werken zodat je werkervaring op doet en om te kijken waar je passies liggen. Ook kan ik het je aanraden om met een taalorganisatie een taal te gaan leren in het buitenland. Je leert nieuwe mensen kennen, je leert cultuur van een ander land noem het maar op.

Wat heb je in je tussenjaar gedaan om erachter te komen wat je wilt studeren?

Ik ben op reis gegaan, ik heb vooral de tijd gepakt door wat minder te werken. En ik schakel nu het online studiekeuzeprogramma Passende Studiekeuze Stap voor Stap in omdat ik echt vastloop.

tussenjaar mogelijkheden

Jouw tussenjaar goed invullen?

Er zijn tal van mogelijkheden om je tussenjaar goed in te vullen. Een leuke bijbaan, een toffe taalreis maken, vrijwilligerswerk doen in het buitenland of in Nederland een uitdagend studiekeuzeprogramma volgen.

Hier vind je daarom een overzicht van interessante tussenjaar mogelijkheden in binnen- en buitenland zodat je je tussenjaar goed kan invullen:

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

Heb je ook ervaringen met het nemen van een tussenjaar? En wil je daar graag iets over vertellen? Stuur een e-mail naar: Tom@studiekeuzemaken.nl of laat hieronder een berichtje voor me achter!