Een goede manier om je studiekeuze een nieuwe impuls te geven is om je fantasie een beetje te gebruiken. Haal even diep adem, leg je telefoon even weg en stel je het volgende scenario voor:

We stappen in een tijdmachine naar het jaar 2086. Je bent hoogbejaard en tijdens een zwoele zomeravond zit je voldaan in je favoriete schommelstoel in de tuin.

Je favoriete jazznummer staat aan, er waait een licht briesje en je dommelt zachtjes weg in een half-filosofische gemoedstoestand.

Je denkt terug aan het leven wat achter je ligt en de hoogte – en dieptepunten punten passeren de revue. Terwijl je rustig reflecteert op het leven wat achter je ligt, zijn er twee vragen die terugkomen:

Op welke bereikte doelen kijk ik trots en voldaan terug?

Welke passies heb ik nagestreefd en in de realiteit gebracht?

Je denkt terug aan beslissingen die goed zijn uitgepakt en waar je 100% achter stond en je bent tevreden over de bijdrage die je hebt geleverd, de mensen die je hebt geholpen en de banen die je hebt gehad.

*Snap*

Terug naar nu! Je staat voor je studiekeuze en je gaat de eerste stap zetten van je professionele carrière.

Probeer na te gaan wat je eerste ingevingen zijn als je deze vragen in gedachte stelt en daarmee terug kijkt op de carrière die zogenaamd al achter je ligt. Je kan je zo richten op de dingen die echt belangrijk zijn voor jou.

Het kunnen aanknopingspunten zijn voor je studiekeuze van nu.