Als je dit leest heb je waarschijnlijk een passende studiekeuze kunnen maken. Eindelijk rust.

Het kan zijn dat je nog lichte twijfel ervaart over je definitieve besluit, geen zorgen. Dat hoort er gewoon bij. Het is onmogelijk om alle opties af te wegen en met 100% zekerheid te kiezen voor een studie. Accepteer dat er altijd een lichte mate van onzekerheid blijft bestaan.

Nu is het tijd om een aantal instanties op de hoogte brengen van jouw studiekeuze zodat ze weten dat je straks in de schoolbanken plaats wilt nemen.

Hieronder een overzicht van de officiële stappen die je moet nemen:

  • Stap 1. Schrijf je in bij studielink om je inschrijving op de hogeschool of universiteit door te geven.
  • Stap 2. Log in met DigiD op duo.nl om je studiefinanciering te regelen
  • Stap 3. Vraag een studenten OV kaart aan bij de NS  om je reisrecht op te kunnen halen

Afgezien van deze verplichte handelingen, zijn er per opleiding specifieke stappen die je moet nemen. Houdt daarom ook rekening met de volgende zaken:

  • De ‘studiekeuzecheck’ is nu een verplicht onderdeel van jouw inschrijving, vaak aangevuld met motivatiegesprekken. Dit is geen bindend advies maar een manier om te checken of je echt past bij de opleiding.
  • Om kennis te maken met je medestudenten worden er vaak introductiedagen of zelfs weekenden georganiseerd. Hier moet je je vaak apart voor inschrijven. Zodra je inschrijving is afgerond, ontvang je hierover vaak automatisch bericht.

Succes met je studie!